Ca viermii

Traducere psihedelica

Mi-am luat pastila. Acum pot sa respir mizerie si lumina  mov in loc de soare si  aer.  Civilizatie si bogatie.

Orasul se umfla din cana de apa de aluminiu, in care ma uit buimac, ca un burete contagios, iar sporii lui imi usuca narile. Inauntrul lui oamenii isi toarna seva vietii in piscine dulci, ca sa se scalde; se scalda in propriul sange.  Ei au platit, au dreptul la tot! Le-au construit sa aiba unde muri copiii lor atunci cand nu va mai fi apa, insa pana atunci se lafaie in ele.

Cei saraci stau cu bidoanele atintite la sifoanele cavourilor de ciment si dau pe gat cu sete laturile in care si-au lepadat slinul bogatii.

 

Din piscina ta  incalzita, din masina ta mare te uiti la un ocean sarat, dar te balacesti in dulce si-n fum.

Dar setea nemarginita te prinde din urma si dulcele cu care te-ai desfatat e doar praf acum, cana de aluminiu e prea mica si prea goala sa adape buretele crescut mult prea labartat.

(sursa)

Cum sa dam pe gat imensa mare sarata, dar fara sare? Oare cu ce-am putea umple cana din nou?

Sa facem ceva inainte sa ne strangem de gat, bogati si saraci, pentru o picatura de dulce. Calare pe locomotiva mea pe carbuni gasesc ca cea mai buna solutie ar fi o statie de desalinizare gigantica. O chestie mare si murdara construita de om, in care sa  pui apa de mare, energie si sa obtii apa pe partea cealalta.

In trecut i se spunea ploaie. Si cadea singura.  In trecut sa supravietuiesti era mai important decat sa te scalzi in dulce.

Am risipit pe canalizare tot ce-a fost bun, am consumat tot si-am rascolit pamantul ca niste viermi, iar acum nu stim cum sa le aducem inapoi inainte ca singura solutie sa fie sa ne devoram intre noi de vii.

 

Nu-i nimic, o sa consumam mai putin. O sa ne spalam mai rar si mai scurt si vom invinge. O sa caram apa cu masinile noastre pe petrol de oricat de departe si vom invinge. Vom invinge ploaia cu ele.  Apa curata nu va mai indrazni sa se apropie de noi vreodata, dar vom merge noi s-o luam de oriunde se va ascunde.

In final, despre asta e civilizatia. Despre stat la coada pentru resursele esentiale. Civilizat, ca suntem toti in acelasi cacat. Toti pentru unu’ si unu’ pentru toti. Nu va faceti griji, statul la coada la viata e normal. Candva, voua sau copiilor vostri va va veni randul sa traiti.

 

Dar “suntem” bogati.  Aurul luceste chiar mai tare in arsita soarelui, printre crapaturile  pamantului sterp si pe asfalt.

Murim de sete chiar  la marginea oceanului ,inconjurati de rauri, furtuni si ploi. Care-i cea mai bogata tara din lume?

1, 2, 3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
natzystus22
natzystus22
6 years ago

Si afara ploua de 2 zile….
Si in ultima harta moldavia se infrateste cu macedonia si romania nu exista…

natzystus22
natzystus22
Reply to  Catalinx
6 years ago

Iti trece oltul prin curte…