Interesant cu iPhone

Am citit știrea asta . Ok, fabulos, hoții de la Vâlcea au dat spargere la Altex, au  furat electronice de 300, 000 de lei ( sau 300k – cat mai vor sa excrocheze aia de la inventar, dar pe acolo) in timp scurt si plm.

Mie mi-a atras atenția asta :

Infractorii au luat tot ce putea fi transportat uşor, de la celulare de ultimă generaţie la laptopuri. Pe de altă part, s-au ferit să fure iPhone-uri, care pot fi depistate uşor.

(typo-ul aparține celor de la Adevărul, l-am observat, dar citatul e citat)

Ok, acum am înțeles de ce vrei să dai 4-5000 de lei pe un iphone. Nu c-aș fi  în pericol să-mi fure cineva telefonul Chinezorola cu ecranul spart, dar zic așa. Interesant, că iPhoanele sunt cele mai scumpe. Ce-i împiedică pe androizi să le facă la fel? OpenSource-ul?

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Licaon_Kter
Licaon_Kter
6 years ago

Cred ca e altceva, imi imaginez ca e usor pentru Altex sa zica “hey Vdf, Oraj, Tlk, telefoanele astea cu IMEI=…, sunt furate, daca le activeaza cineva dă numaru si localizarea la politie. Ms”, open-source sau nu. La iPhone parca tine de activare, esti fortat sa iti faci cont (nu?), si atunci cre’ ca poa’ sa te blocheze. Cu toate ca vezi stirea de zilele trecute cu Verizon ( https://www.cnet.com/news/verizon-will-lock-its-smartphones-to-combat-theft/ ) nu prea fac asta nici in SUA d’apai in Romania. Altfel, nu vad sa fie notata o sursa pentru informatie, asa ca “s-au ferit să fure iPhone-uri, care pot… Read more »

Manowar
6 years ago

Coaie, nu are treaba OS-ul sau hardwareul cu asta. Pe-aici nu se prea fura telefoane. De ce? Pentru ca anunti ca-i furat, dupa care-i blocat *in toate retelele din UK*. Nu in reteaua ta. In toate. Sigur, tot mai fura cativa, da’ CATIVA – aia care le trimit pe urma in alte tari si pula mea, ca-n UK nu mai ai ce face cu ele. Nu, nu conteaza ca ruleaza Android sau iOS. Rezultatul e acelasi: o caramida inutila in toata tara, buna doar sa citesti stirile la fumat (daca esti pe wifi, desigur). Problema e ca nu se face… Read more »

Manowar
Reply to  Manowar
6 years ago

cu citat: Blocked If your handset is lost or stolen, in order to prevent unauthorised use there is a procedure to have the phone Blocked. To Block a handset your phone handset IMEI number needs to be passed over to your network. Your handset IMEI number will then be placed on a register – a blacklist database – of lost or stolen handsets. While your handset IMEI number is on this register, or database, the handset is rendered useless. The register, or database, is often referred to as the Equipment Identity Register, or alternatively the IMEI DB – International Mobile… Read more »

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Nu numai. Satnav, TVs etc.

Problema e ca multe tari refuza sa implementeze asta la nivel national (vezi Romulania).

Ce sa mai vorbim de international…