Prima țeapă de pe amazon

Acesta este un click-bait, ca prima a fost când mi-am comandat verighete,  dar englejii au masurile cu volan pe dreapta, iar aceasta nu a fost o țeapă- sau nu până la urmă.

Am comandat eu  șasă  chestii de pe amazonul UK-ului.  Și veniră azi cu UPS-ul. Mi se păru mie pachetul cam dubios, da-n fine, aveam alte treburi și-l aruncai cât colo pe o canapea în birou ( zic așa să para că aș avea mai multe canapele în birou, nu că trăiesc intr-o gaura de vierme- de-aia din măr , nu de-aia din cosmos).

Veni soția și voi să verifice dacă noua verighetă i se potrivește. Da, e puțin mare și asta. Încet-încet ajung la prețu’ aurului, dar măcar îmi deschid magazin de  inele din tungsten.  Dar nu asta e problema.

Observă ea că nu e o copertă de telefon ca al ei, că i-am spus c-o să. Și că pachetul pare desfăcut. După ce mă enervai ca-mi fute mie organizarea pe care cu greu mă chinui s-o încropesc, mă uitai, văzui, îl sunai pe nenea de la UPS să se uite puțin prin mașină poate o fi căzut, cine știe. Nailes. N-a văzut, n-a auzit omul nimic, el le are pe rafturi puse în mașină , e totul ordonat, dacă era ceva el vedea. De aia pachetul meu arăta de zici că au dat turcii. De la ordine și disciplină.

Zic: -bine!  Caut vreo 5 minute pe net cum pula mea fac plângere la amazon, că au buton doar de retur, dar aia e , că eu nu aveam ce returna, și gasesc o opțiune. Super tare. Luaț’ aminte ăia care lucraț’ pula emag sau alte magazine sătești din Romănia:

Îți alegi comanda, itemul, spui ce problemă ai avut și-ți recomandă ei o soluție, în cazul meu apel telefonic. Apăs pe butonul de apel  telefonic, scriu numărul meu și zice că mă sună ei ”now”. Mă sună de la un număr de Irlanda și-mi pun muzică. După 30 de secunde preia un omuleț indian care vorbea engleză cu un accent între indian și irlandez și de la care nu am înțeles jumătate din ce-a zis, dar a zis că el mă transferă la  o altă colegă că nu poate să-mi dea banii înapoi, că e un produc pe care nu îl vinde amazon, ei doar îl proceseză/expediază.

Nu-i nimic, m-a lămurit colega că-mi dă banii înapoi pe card sau în contul de amazon. Fiind băiat gigel zic hai puneți-i în contul de amazon, să nu le mai cauzez costuri de transfer pe  card. După care pa-pa-pa. Când mai am eu timp desfac celelalte produse și-mi caut un card de memorie de 128 GB, pentru care văzusem deja că e pachetul. Adică ambalajul. Doar ăla era, bă. O pungă din aia resigilabilă GOALĂ.  Da, băga-le-aș pula-n sânge, au băgat vastul. Evident că nu știu unde, dar dacă ar fi să pariez aș zice că de la Otopeni la ușa mea.  Și am aflat că și inelul era așezat în cutie ca și când ar fi fost ”verificat”

Futu-i ceapa mă-sii, zic, după ce termenai plângerea, acum nici nu mă mai bagă ăia în seama, or să zică că-s milog d-ăla, sau ceva. Îi spun soției să nu mai facă așa, să nu mai deschidă pachete  dacă nu are foaia de inventar ,că acum eu nu mai știu ce și cum și chestii pe care le mai zic oamenii supărați și futuți la creier.

Mă enervez nu că bani, nu că card de memorie, dar că trebuie să am eu discuții contradictorii cu nevasta că fură unii din pachete băga-mi-aș pula în toți curierii săraci. Și-n amazon, desigur, care nu trimite pachetele cu 2 bodyguarzi și supravegheate de un lunetist, pentru safe passage prin țara asta.

Altfel totul e ok, să n-aud pe careva că locuiesc eu în țara greșită. Am nevoie de puțin răgaz pe temă.

În fine, îmi dă amazonul mail să-mi confirme ce-au făcut ei și să le spun dacă-s mulțumit și dacă mi-au rezolvat problema.

-Bă, mulțumit sunt, dar problema nu ați rezolvat-o, adică mai am.  Și le scriu și un mail în care le explic ce și cum cu poze. Acum ,să fiu sincer, pozele ălea nu dovedesc nimic, dacă eram un milog puteam să mă prefac și să fac fix același lucru. Nici nu mă așteptam să mă bage în seamă, gen – muie fraiere, belește ochii în colet, de aia în România se livreză colete cu verificare, să te uiți pe ce semnezi.

De unde, pac mail cu link să apăs pe buton să mă sune. Bă eji nebun/ Apăs îmi preia altul , îi spun problema, încerc să fiu amuzant deși nu-mi arde de glume, că cardul ăla nu mai era 5 lire, era vreo 38 și-mi zice că să stau calm, că se rezolvă , să-i spun numărul comenzii și itemul.

Când dau să văd comenzile vă că deja  amazonii puseseră alt card către mine.  Mă mai uit odată și-l întreb pe ăla cât dracului de repede se mișcă.

E și el surprins, zice că nu a făcut nimic, probabil colegii lui . Așa că îi spun direct că-i suspectez pe ăștia că fură din pachete și că nu știu ce să fac să nu se mai întâmple d-ăstea, că ăia de la UPS îmi dau să semnez înainte să se uite în pachet. Cică să stau liniștit să sun imediat ce observ probleme că se descurcă ei.

Băbăeț, nu știu cum să vă spun, dar de când lucrez cu ăștia parcă aș trăi în altă țară.  Și mai îmi pun câteodata problema de garanție. A-ha.  Buyerțs protection 200%.  Nici nu vreau să mai aud de alte manele . Dacă ar trimite și mașini de spălat , frigidere și alte chestii mari în România ar fi prietenii mei.

Eu nu am văzut așa ceva nci în filme. Fără 500 de mii de cereri de dovezi, fără ștampile pe timbru, fără nimic.

Poate trebuie să mă mut eu mai aproape de ei, să ținem legătura mai bine, cum ar veni.

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Big T
Big T
6 years ago

Tot la un reseller de pe amazon s-a întâmplat să îmi întârzie un colet și nu aveam tracking code; nu știam dacă ajunge la poștă/curier etc. Îi contactez pe ăștia de la Amazon, mai mult să îmi dea un tracking code ceva, îmi zic să mai aștept 2 zile să văd dacă apare și între timp mi-au și transferat banii de transport înapoi în cont. Finuț. Place. La o zi după a aparut și coletul. Azi cred că am pățit ceva asemănător, prădat de curieri. Trebuia să primesc o cutie mare cu multiple produse înauntru. Surpriză, primesc o cutie mică.… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Big T
6 years ago

:/. Da’ drum lung. Poate ar trebui scurtat drumul ăla.
După care am citit articolul lui Zoso și comentariile și am început să zâmbesc.

https://www.zoso.ro/perioada-aprobare-comisioanelor-profitshare-marit-30-zile/

Zice Manowar mai jos ceva de monopol. Nu mai vine monopolul ăla odată și-n România.

Manowar
6 years ago

Am povestit eu aici cum e treaba cu Amazon (ctrl+f lopata). Ce am de zis pe tema postului tau: 100000% te-au furat romulanii. Zic asta pentru ca am comandat pana acum vreo 248421 de cacaturi de pe Amazon. Nu s-a intamplat nici macar o singura data sa iau teapa, la modu’ ala cu coletul desfacut si gol si items lipsa sau pula mea. Cand a fost un item lipsa, a fost din cauza ca au trimis in 2-3 shipments, nu ca “lipsea”. Ba, nici macar o singura data. Si, ca sa ne-ntelegem, nici macar nu stau astia sa semnez de… Read more »

Manowar
Reply to  Manowar
6 years ago

Ah, si sa nu uit: vezi ma de ce zic de ani de zile ca doar retarzii cumpara de la emag si restul? Pret, servicii..plm.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Manowar
6 years ago

Știu asta cu cumpărături de la ei. Asta caut mereu. Când nu găsesc sold and dispatched by Amazon, caut măcar dispatched by Amazon.

Îmi dau seama că o să fie cu monopol la un moment dat, măcar să pot să zic atunci că “ce bine era pe vremea mea” , decât să îmi iau țeapă acum de la alții și atunci de la ei.

Livache
6 years ago

Mno, eu am un feeling ca Bezos are zero sanse sa cumpere Alibaba.. 😉

Manowar
Reply to  Livache
6 years ago

Nu-l intereseaza sa cumpere alibaba. Aia-s mult in urma lui si nu au loc pe piata din Europa/US.

Manowar
Reply to  Manowar
6 years ago

Aia care cumpara de pe alishit nu cumpara pentru ei. Cumpara pentru a le vinde altora. Cat de mult reusesc…n-as putea spune. End-userul (ala intreg la minte) cumpara de pe amazon sau ceva de genul amazon (eventual de pe vreun cacat pocnit local, cum ar fi emag). Dar baietii cu coletele de pe ali and shit se duc frumos si-si fac telefoane-aiphone-originale.com unde vand chestii nou-noute, noul Aple HIphone X. Ah, ca pe urma ajunge la tine si descoperi ca ruleaza Java? Nasol, returneaza-l. Oh, wait, descoperi abia la final ca n-ai unde si cui. Cam asa sta treaba cu… Read more »

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Sunt sigur ca la tine la tara, daca te uiti atent, gasesti pe cineva care poarta ceva vesta Adibas. Da, dar nu neaparat. Unele lucruri oricum vin din China. Unele obiecte, componente, oricum nu gasesti sa le cumperi decat in China sau la cine-stie-ce suprapret prin vreun service. Eu am cumparat chestii mici de la ei. Unele-s de cacat, dar oricum la majoritatea nu aveam alternative, sau alternativele erau aceleasi cacaturi cumparate de altii din china. Da’ eu-s unul care nici macar nu are nevoie de chestii complexe. Un coleg si-a luat un tester de masina – din ala de… Read more »

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Da, dar nu neaparat. Unele lucruri oricum vin din China. Unele obiecte, componente, oricum nu gasesti sa le cumperi decat in China sau la cine-stie-ce suprapret prin vreun service. Eu am cumparat chestii mici de la ei. Unele-s de cacat, dar oricum la majoritatea nu aveam alternative, sau alternativele erau aceleasi cacaturi cumparate de altii din china. Asta-i chestia. Ca amazon nu vrea sa se bata cu Alishit pe diverse cacaturi basite de 50p bucata. Ca n-are de ce. Ce margin sa ai la ele? Amazon vrea sa vanda alora care dau 100,200,500,1000+. Iar aia vor cumpara de la Amazon… Read more »