Cine-mi fura netu’

S-a luat curentul un pic saptamana trecuta si am pus laptopul pe hotspot din telefon. Doua ore.

Am oprit, constiincios, youtue si ce mai aveam eu pe acolo care rumega net.

A venit curentul, si-am zis lasa ca mai merg un pic pe hoțspot, nu ma deconectez chiar acum. De unde, la un minut primesc notificare pe net, că gata, am ajuns la limită. Mi-am setat o limita generică la 2.5 GB să nu mai pățesc ca data trecută , când eram în Stockholm și am consumat de seara până dimineața 3.7 G că Windoz și-a făcut update , că am uitat să pun mettered connection pe hotspot.

Nici acum nu aveam mettered căcat, că nu prea se mai conectează outlook-ul. Și zic, băi dă-o în pula mea. 2.4 Giga în două ore? Nu se poate. NU SE POATEEEE!

Mă uit pe telefon și văd că uite că se poate. Și-am început să fac pândă în Windows să văd cine fură netul. Nu mai era vorba neapărat de netul meu de hotspot , ci , coaie, pe unde dracului se sifonează 1 giga de date pe oră și ce conțin acele date, am viruși sau ce?

Dupa 3 zile de pândă m-am lămurit.

One drive-ul pizdii. Are soția în el 100 de giga de date. Eu nici măcar nu am setat să îmi sincronizez folderul ei. Am altele mai micuțe, vreo 3 fișiere word/ excel.

Bă, ducețivă-n pula mea cu cloudu-l vostru. Și nu știam de ce sta procesorul mereu cald, mereu ronțăie, mereu mă arde la mână, mereu lent, mereu consumă baterie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Livache
6 years ago

toate ca toate dar tu (in afara de alea din banca) i`ai dat nevestii si contul de pe Lenovo? =))

catalinx
catalinx
6 years ago

Nu. Platesc un abonament MS Office 365. Cam 10 euro pe luna. In banii astia am acces la pachetul Office pe pana la 5 PC-uri si 1 TB de spatiu pe cloud. Asa ca am instalat Office-ul cu aceeasi licenta si pe calculatorul sotiei si foloseste shared OneDrive-ul ala. I-am luat si ei propriul Lenovo, pe care incearca sa migreze ( cand i l-o da inapoi copilul , lol) dar am fost zgarcit la SSD si e de 256 GB, iar ea are documente mai mari de atat. Am pus acum un disc extern pe router post de cloud propriu… Read more »

Livache
6 years ago

am si eu OneDrive, exact de ala.. dar eu nu inteleg ce cauta pe hdd`ul tau (laptopul pe care lucrai tu). sau colega de apartament se conecta si ea tot pe hotspotul tau? /:)

catalinx
catalinx
6 years ago

Nici eu nu inteleg. Dar sa stii ca se poate. Ca am vazut ca butona si ea ceva pe net cand am ramas fara. Dar tot nu se explica asa. Ca screnshotul de mai sus e din caculatorul meu. Deci OneDrive-ul meu a facut traficul ala, cu ce, dracu’ sa-l ia, ca… stai ca l-am prins futu-l in bot. I-am dat drumul sa se sincronizeze acum sa vad ce face si a urcat o arhiva de mail acolo. De asta uitasem. Are 450 de mega, dar vad ca o urca in drive-ul ala obsesiv, mereu pe toata. WTF? Nici macar… Read more »

Livache
6 years ago

settings > files on-demand > bifa pusa! (eu asa lucrez)
iar cind nu am ce face mai bag eu o sincronizare manuala ?

Livache
6 years ago

aaa.. si am si eu “pst”-uri (mai multe ca am filtre in outofluck)
dar nu le sincronizez automat din local.. manuela, cam vinerea – luni
wtf pot pierde, ca am 2 gigs in folderul din mail server? ?