Doua breaking news cu ANAF si PFA

 1.  25 Martie este data limita sa-mi platesc taxele pe trimestrul I 2018 si inca nu mi-a venit vreo decizie de impunere, nici nu pot, de pe siteul ANAF, din spatiul privat virtual sa-mi  extrag Nota Obligatiilor de Plata. Cica nu exista informatii  :(.

Eu chiar vreau sa-mi platesc taxele, serios. Mdeh. O sa vad cum o sa fac, ca nu-i greu de calculat.

2. Au introdus pe site-ul lor posibilitatea de a solicita adeverinte si alte documente online.  GG. Genul ala de adeverinte care-ti trebuiesc in dosarele cu sina, pentru care faci spume la coada. Brava baieti!

Ok, mai are greseli pe ici pe colo,  suma  pe care ei cred ca eu am relizat-o  nu e aia, acolo e venitul estimat/ norma de venit ( lucru care-i de bine, credeam ca pana acum ei stiu cat am incasat eu anul trecut mai ales ca am raportat. Din moment ce m-au trecut la TVA).

Cred ca am raportat, trebuie sa intreb contabilul.

Una peste alta, tot e bine.

Ce nu stiu e cum am realizat eu venituri din dobanzi, ca nu le vad nicaieri, dar cica impozit ar fi perceput. Cum nu stiu ca n-am platit ceva . Probabil ca au luat impozitul de la banca, dar ramane prima intrebare, ce venituri din dobanzi? Mi-o fi cheltuit sotia banii …

 

 

 

19 Replies to “Doua breaking news cu ANAF si PFA”

 1. dobanzile e stopaj la sursa aka de la vre`o banca e aia. acum care o fi.. dniezieu cu mila ca le schimbi ca pe ciorapi :p

  poate ai avut ceva valuta “overnight” sau ceva sume blocate.. desi 42 de lei e suspect de mult :))

 2. aia e suma incasata ca dobanda iar daca nu ai depozite pe termen nu prea ai cum sa vezi 42 de lei de la o banca. la cont curent ne dau doar m.. :-“

 3. Am un cont de “economii” la ING în care stau permanent între 10 000 și 20 000 de lei. O fi de la ăla . Plm. La cat de mică e rata dobânzii e prea scump să îmi bat capul să calculez de unde-s banii aia și mai exact unde, că nu i-am observat 🙂 , mai bine mă întorc la muncă mea .

 4. Na bun, io nu inteleg, si eu sunt fix in aceeasi situatie, gen astept decizia de impunere sa le dau la astia bani. Tu zici ca platesti considerand norma de venit de anul trecut si mai vedem dupa, cand s-or hotari astia sa aprobe normele de venit?

 5. Fery, din ce stiu normele de venit sunt aprobate. Alea’s pe site-ul ANAF deja.
  Platesc impozitul 10% din norma / 4 ca e trimestru si pentru contributiile din declaratia 600 sa-mi dea cont, ca le platesc si pe alea. Grija mea mare e contul de trezorerie unde sa platesc ca nu am pofta sa merg la ghiseu, bag picioarele daca tre’ sa merg acolo.

 6. Am treaba in perioada aia. Mi-e ca astia cand trimit impunerile le trimit direct cu popriri pe cont si n-am apucat sa mut multi bani in afara jurisdictiei 😀

 7. Am trecut ieri pe la dansii, si io ca blegu’, am intrebat de plata primului trimestru. Cica sa astept ceva OUG care ar da posibilitatea sa platesti dupa ce se termina anul fiscal. Am facut ochii mari, ca nu prea imi venea sa cred, si am bagat placa ca daca nu vine OUG repede – repede, vine in schimb 25 martie. Cica ii doare-n pizda, ca n-au ce face, inca nu pot sa ne ia banii, ca asteapta sa vada cum se procedeaza cu D600 si apoi ce o mai fi.

 8. :/ . Cacat. Nici banii nu-s in stare sa-i incaseze. Daca nu-s in stare sa ii ia de la mine care ii alerg cu ei, da’ de la aia care-i ascund…

 9. deci serios, ce tara de retardati mental, adica io le-as da maine, dar ei nu, ca batman. Cat de oligofren sa fii ca guvernant sa dai o lege care sa afecteze incasarile pe anul in curs? Paradis fiscal si mai multe nu.

 10. Pai asta e smecheria. Ea e pe Valcea. Eu am PFA-ul inregistrat in Bucuresti Sector 3 , adica sediul social al PFA-ului. Ca sa beneficiez de norma de venit de la Bucuresti, care anul trecut era mai mica aci.
  DAAAAR, pentru ca sunt PFA, nu firma, si ca pe persoana fizica ( neautorizata) am domiciliul la Valcea, prin urmare taxele tot la ANAF-ul de acolo le platesc. ca vin pe CNP nu pe CUI.
  ===Romaneste===
  #indraznestesacrezi

 11. vezi ca din ghiseul ala virtual iti poti face foile alea de varsamant cu cod QR pe ele si iti faci op-urile din banca folosind datele de pe alea. Eu numa asa fac, ca altfel balmajesc aia platile in cont unic si apoi trebe sa stau de ei sa le realoce pe obligatii corect.

 12. Am eu informatii ca m-am interesat si eu cum sa fac. Intra pe blogul meu si vezi ultimul articol. Nu las link direct sa nu fac promovare :). Poti sa imi stergi comentariul daca crezi ca promovez blogul meu.

 13. Dap, bune informatiile. Merci. Nu sunt sensibil la linkuri. Adica daca nu faci reclama la chestii stupide, sau nu ma trimiti pe pagini care umplu ecranul de pop-up-uri si dracu’ mai stie ce, n-am jene din astea. L-am furat eu si l-am pus aici :).

  https://pacurar.net/inrolare-in-spv-la-anaf-si-completarea-declaratiei-212/

  Bine, eu astept sa-mi dea contabilul foaia completata, dar e bine de stiut ca au schimbat declaratiile asa. Poate acum e si statul capabil sa incaseze contributiile, ca-i alerg cu ele de prin martie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.