Obiceiuri: Parcarea e prea scumpă

Îmi aduc aminte, de acum vreo 3 ani, când îmi așteptam gagica la aeroport in Munich să mergem către Hamburg.

Am închiriat o mașină și haida cu ea la aeroport. Intru acolo direct in parcarea aia de termen scurt și foarte foarte scurt, cea mai apropiată de sosiri, unde prețul nu e la mișto ca la Otopeni, 6 lei pe oră sau ceva. Noo, e preț din ăla pe bune, ai 10 minute moca , după care trebuie să plătești ceva gen 3.5 euro pentru restul timpului până la 30 de minute, 7-8 euro până la o oră, iar dacă stai mai mult de o oră e parcă e și mai scump minutu’ . Nu-s sigur ,dar oricum e scump.

Ca să nu fii mârlan. Dacă ai mult de așteptat parchezi mai departe, sau ceva. Și să fie loc și pentru alții.

Când am intrat și am văzut prețul și am constatat că mă aflam cam cu 50 de minute mai devreme decât ora de aterizare, am ieșit direct , după 9 minute . Am vrut să mai intru o dată dar mi-am dat seama că am să consum multă hârtie dacă tot fac ture. Zic, hai că găsesc alt loc de parcare. Mai ieftin. Am găsit în afara aeroportului “lângă gard”, până au venit niște neni și m-au întrebat dacă pot să le spun ce fac eu acolo.

-Pai ce să fac, uite că plec, aia fac.

Am mai dat o tura in jurul aeroportului și m-am oprit în alt loc într-un spațiu care chiar era parcare. Moca. Cred. Am plecat de acolo puțin după ora de aterizare am intrat iarăși în aia scumpă și, mă rog, tot am depășit 10 minute și am platit 3.5 euro din sărăcia mea. Dar nu 15.

In București, deși parcarea costă la mișto ai să vezi mașini parcate aiurea inclusiv pe afară pe lângă gard, că e sărăcie. Și, din ce am observat, nu le zice nimeni nimic. Nu-i întreabă ce fac ei acoloșa (reg. ).

Iar acum văd că obiceiul se ține și în Varșovia. Alți săraci.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webby
6 years ago

Bai da, parcarea e scumpa. Mai ales intr-un aeroport care practic e o masina de facut bani. Multi bani la stilul aterizezi, fie chiar si cu o jucarie de Embraer cum e aia a carei aripa se vede in poza de mai sus, platesti bani, si nu putini. Treci ca pasager de pe o usa pe alta ca sa te sui in carutza, platesti bani. Esti mic comerciant si vrei sa vinzi chestii intr-o butica din aeroport, platesti chirie imensa pe butica. Esti agent de handling, ticketing sau amandoua, ca sa desfasori activitati in aeroport platesti taxe. Esti companie aeriana,… Read more »

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Băi, nu știu cat costa parcarea in Varșovia, unde am făcut poza, că nu am avut nevoie, da’ la 6 lei pe oră în Otopeni, na, nu știu ce să spun.

Oricum, diferența nu pare să fie prețul, ci cum tratează paza aeroportului opritul pe drumurile ce-l împrejmuiesc.