Presupunerea, mama tuturor eșecurilor

$-a terminat vacanța, și bani și tot, deci să purcedem către aeroport și să lăsăm mașina la Europcar.

Am luat rabla de la terminalul 3, că acolo am aterizat. Mi-au zis ăia că trebuie să o duc la terminalul 1 . Că acolo fac ei recepția. Căcăcioși, zic, că uite, eu trebuie să mă întorc aci la terminalul 3 . Mă calmează gagica de acolo că e shuttle care mă duce de acolo la terminalul 3.

Tre’ să duc mașina ochi de benzină. Întreb dacă știe o benzinărie aproape. Da. Știe. E in aeroport.Bun.

Înapoi în viitor. Presupun că benzinaria e la terminalul 1 și se vede. Ajungem acolo și se vede. Trag rabla la statie și observ că nu pot alimenta. Că sunt pompe care aparțin cumva unor firme de închiriat. Ok, hai la Europcar, ne spun ăia. Mergem și ne spun să facem un ocol.

E ok, avem timp.

Facem și vedem stația după un giratoriu. Presupunem că se iese din giratoriu și se face stânga, la cum arata stația. Presupunem prost. După 500 de metri ne întoarcem, alimentez și plecăm din nou spre terminalul 1.

E ok avem timp.

GPS-ul se încurcă și tre’ să facem un 180. E ok.

Las mașina și îmi spune un agent că Europcar oferă serviciu de Shuttle până la terminal. Gratis. Civilizat.

Ajungem la microbuz,ne întreabă unde vrem și spun că la terminalul 3.

Ajungem acolo, nu avem bagaj de cală, călătorim ușor, deci hai la securitate. Acolo ne spun că nu-i bine, să întrebăm la informații.

Mă enervez. Prea mă plimbă ăștia ca pe prost , ce să mai întreb. Am o idee. Scot o carte de îmbarcare. Scrie pe ea foarte clar: Terminal 1.

Morții lui de aerobic. Aterizăm la un terminal și decolăm de la altul? M-am uitat doar pe biletul de tur.

Hai cu Shuttle la terminalul 1.

Nu prea mai e timp.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
6 years ago

Nu stiu cum e in Tel Aviv dar in Eilat am pierdut vreo juma de ora ca s-au gasit aia sa intrebe tot soiu de chestii dubioase (de ex de ce pe pasaport sunt trecute 2 localitati…gen aia in care m-am nascut si aia din care mi s-a eliberat pasaportul). Cand am intrat ne-a dat viza si aia a fost. Plus ca tanti de acolo a lipit ceva sticker fix pe portiunea aia cu codu de bare de pe spatele pasaportului si cand s-o dau jos s-a cam dezlipit cu tot cu o portiune din codul de bare. Ce mi… Read more »

Florin
Florin
Reply to  Catalinx
6 years ago

My mistake, tot in Ovda am aterizat si noi. Controlul a constat in scanarea bagajului de mana (doar atat aveam).
Ii aratasem afisul ca poate il dau jos, e mai rapid sa treci pe la aparatu ala, sa scanezi pasaportul si sa-ti vezi de drum. Interesanta si faza cu apa.

Fery
Fery
6 years ago

1. Aia cu pasapoartele electronice merge cu orice fel de passport, nu doar ala israelian. Am trecut eu, n-are greturi, merge mult mai repede. 2. Daca tu crezi ca deschid aia aeroportul nou in toamna, mai baga o fisa, ca nu mi se pare aproape de finish. Om vedea. 3. Am vrut sa zic ca iti place in Israel ca ai sange de evreu in tine la cat de zgarcit zici ca esti, dar am vazut apoi cat ai spart intr-o saptamana si mi-a trecut. Keep up the good work. Eu am spart jumate in 2 sapt si un pic… Read more »

catalinx
catalinx
6 years ago

1. Nu am stiut, nu mi-am permis sa comentez cand m-au directionat aia catre controlul manual.
2.Eu zic din ce am citit pe niste site-uri de ale lor. Stiu ca trebuia deshis din primavara asta. Dar deh.
3. Adevarul e ca-mi cam rod unghiile, da’ nu am avut de ales. Am rezervat cu “doar” o luna inainte in cea mai scumpa perioada a lor, plus ca plm, stii si tu, oricum Israelul e scump.
Dar totusi 2 saptamani in Martinica cu juma’ de bani? Cu ce dracu’ ai ajuns acolo pe jos? Mi se pare cam imposibil.

Fery
Fery
6 years ago

XL Airways, ce e drept e cam low-cost, dar CdG – Fort de France a fost ~900 de coco 2 oameni dus-intors (rezervat de pe skyscanner, ca direct era mai scump), bilete luate cu 4 zile inainte, cu locuri preferentiale un pic, ca-s lung in craci. Cazare la casa (gites-de-france.fr, recomand), 650 16 nopti, cu bucatarie, net, frigider, clima, asa cam de 2 stele nepretentioase, un sandero dieselos 630e fara limita de km, vreo 150 motorina (insula, dar am bagat 1800 de km) si maruntis pe mancat, baut – fara alcool si tigari, na, asta e. Plimbat cu barca, urcat… Read more »

catalinx
catalinx
6 years ago

Nu e ca m-a mancat in cur. E vacanta copiilor si asa au avut anul asta. Si nu prea aveam unde sa merg la mare. Martinica e cam departe de mers cu copii de 4 ani. Mi s-a parut cea mai nimerita experienta. Ma uitam la Teneriffe dar erau vreo 9800 de lei biletele la Wizz. Ok, tot cred ca aveam sanse sa ies ceva mai ieftin cu Teneriffe, da’ nu imi vine sa stau cu copiii la ceva gen 2 stele. Pen’ ca lucrez cum lucrez nici nu pot sa fac booking foarte in avans, asa ca asta-i costul… Read more »