Leacuri de la țară, de gâlci

De gâlci în gât ( amigdalită), că poți să mai ai și alte gâlci și nu știu leacu’ la toate.

Eu de felul meu mă încred ( a se citi mă ghidez după principiile ) în medicina clasică, aia cu reacții chimice, biologie , sugstanțe, vaccinuri și experimente ( inclusiv pe oameni ) mai mult decât în aia tradițională ( chineză, germană , băbească , sau homeopatică) bazată pe PR și diferite aghiazme .

De aia înainte să zbor în IL, tocmai ce mă întorsesem din Stockholm și aveam încă otită hipobarică , am înghițit o bulină de aerinaze și un Brufen. ( Aveam astea dintr-o rețetă medicală anterioară) . Dar am uitat cutiile acasă. Așa că m-am întors din Israel tot cu otită, cu auzul pe la 90% ( nu prea e amuzant ) și cu o amigdalită de-mi ieșeau amigdalele afară din gură.

Halit Decasept, Căcatsept , Strepsils și ceva cu paracetaminofen, alternativ câte una.  Am dat si cu pufuri in nănău, să pot trage aer prin filtru, nu pe lângă. Ziua mă calmam, dar noaptea respiram pe gură în somn și dimineața iar mă trezeam cu un sac de amigdale.

Până aseară, când a venit tata cu niste vișinată de 40 de grade. Fiind Paștele, am pus și pauză la medicamente și am ras un păhărel de vreo 40 ml.

Când mi-a zis cineva de o clismă cu țuică, l-am luat în râs, da’ dacă se dovedește panaceu, punem și supozitoare.

Mă cam usturau gâlcile imediat după schnaps (dezinfectant) , dar s-au liniștit imediat. Și m-am trezit azi dimineață curat și uscat.

#nufacețiastacasă

#medicinăalternativă

5 Replies to “Leacuri de la țară, de gâlci”

 1. pai in pula ta daca ai o infectie bacteriana in gat si tu te tratezi cu antiinflamatoare… acuma o dau oamenii in extrema aialalta, pana amu iti dadeau antibiotice si pentru carcei, de acuma nu, nu iti da nici daca ai sculament, ‘mne feri sa faci ceva super-bacterie si sa omori rasa umana.

 2. Știi tu medici care lucrează de Paște? Că eu știu ce să cer la farmacie. Dar nu mi-a dat nici la țară :/. Nu am mai stat de facut rețete false.
  *In plus, amigdalita poate fi cauzata si de virusuri si de bacterii. Cumva le inteleg pe tanti-le de la farmacie ca nu-mi dau bulinele pe care le cer eu :).
  Si stii cum e, de Paste nu e bine sa iei antibiotice :).

 3. @Catalin daca tin bine minte nu aveau ai tai cativa stupi de albine? Daca da banui ca stii ce e propolisul si poti sa iti faci tinctura de calitate pt. ca chimist. Pe mine si familia ne scoate din rahat tinctura de propolis oricand avem probleme cu amigdalele. La primele semne de probleme se ia un betigas de urechi (in lumea reala, in cea ideala iei pensa + tifon steril) si aplici o badijonare cu tinctura de propolis pe ambele impricinate. In general faci asta seara si pana dimineata se amelioreaza simptomele sau dispar. Recomand tinctura facuta se cineva priceput cu ingrediente de calitate, nu am folosit chestii din farmacie si nu stiu cat de bune sunt.

 4. Nu mai au stupi. Ultima oara cand am facut tinctura de calitate pentru ca chimist eram in clasa a 6a si a explodat recipientul pe care il incalzeam la aragaz ( cu dopul pus, bineinteles , in mintea mea: sa nu ia alcoolul foc) improscandu-ma in fata cu cioburi, propolis si alcool in flacari. Macar tinctura a fost buna 🙂 nu mi-au ramas semne de la arsuri.

  Nu mai conteaza am metode mai bune sa scap de problemele astea. Am facut un pic de febra la spate si julituri la coate, dar e problema sotiei acum. Transfer incheiat cu succes.

  In plus eu am incredere in medicina clasica si medicamentele de la farmacii. Din ce vad, chiar functioneaza :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.