Sfinte taxi

Uber probabil c-o să fie, încet-incet, ușuiți din Europa. Dacă nu pun pe stradă mai repede mașinile care se conduc singure. In România probabil că e mai greu, că se pare că au înțeles cum e cu influența și șpaga ( aka, vezi conducerea lor ).

Ceea ce e de bine. Probabil.

Ieri, după ce am dus rabla in service am chemat Uber.

M-au mințit că vine în 3 minute. Când mai era un minut a anulat șoferul cursa. Nici nu știam că pot face asta. Ok, a zis aplicația că mi-a găsit un Uber select, la 6 minute distanță, pentru care plătesc tot ca la UberX. Ooo, șmecherie, mă duc acasă în Passat ( da’, ăsta e “select” în țara asta de Loganuri ) . Am așteptat 4 minute și a dat și ăla drop sau ceva. Îmi arăta altul la 11 minute.

Băi, ce pula mea facem aici, bambilici?

Și m-am urcat în primul taxi care trecea prin față și oprise în ambuteiaj.

Așa, ca nesimțitul ( de data asta, nu glumesc). Am deschis ușa, aia din față, m-am urcat, m-am așezat pe scaun, fără să zic nici bună ziua, nici futu-te în cur și:

-Mă duceți și pe mine, până la XXX, vă rog?

Să fie mulțumit că am folosit “vă rog” și ton de întrebare.

M-am apropiat așa de șofer, ca să îl privesc în ochi de la 15 cm distanță. Aveam ochelarii in buzunar, altfel efectul e că poate primesc una între ei.

-Eh, vă duc, dom’ne , unde vreți.

-Păi, așa.

Așa am decis eu brusc, cu de la mine putere, că merită să mă înjosesc și să mă port cu specia asta, cumva nu cum m-a învățat mama acasă. Ia mai dă-i în pula mea.

A mers. In sensul că m-a dus.

Acuma, partea proastă e că acolo în rabla aia pe locul din față, unde nu stau de obicei, miroasea a fum de țigară ( bujdigai ) , transpirație coclită ,a jeg impregnat și era o dezordine exemplară. Plm, omul avea un București mic înăuntru. Plus geamurile inchise, pula aer condiționat, iar  mașina – o troaca de simțeam fiecare groapă în colon. Și , ho-ho-ho, slavă Domnului (doamnei Firea, mai exact ) din astea avem destule.

Nu am mai urcat în taxi de vreo 6 luni. Cred că m-am dezobișnuit eu, sau ăștia sunt în derivă.

….

Alternativ, când am fost să iau mașina înapoi, am chemat Uber de acasă. A venit. Am plecat cu laptopul deschis și așa am urcat in el. Curat, frumos mirositor , cu aer condiționat de geam lăsat ( bun și așa ) și am putut lucra până am ajuns la destinație, nederanjat. Tot Logan. Dar mai nou.

Cam asta e diferența.

Nu, să fiu cinstit. Diferența era că în jegul mașinii lui taximetristul știa, băi,  toate drumulețele fără navigație, nici nu intra pe din alea unde rămâi înțepenit. Jos pălăria aici. Șoferul de uber mergea cu navigația, care l-a dus fix pe unde m-a dus și pe mine și a rămas și el de două ori înțepenit, deh mașină mai mică.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
6 years ago

ai plecat cu laptopul deschis? :))

Alex
Alex
6 years ago

Mersu frumos face piciorul frumos

Alex
Alex
6 years ago

Mersu pe jos face piciorul frumos