Vin și scoici

Bine, scoicile nu-s gata. Da’ fuse un grătar ( plm, după Paștele ăsta respir grătar) și merge vinul și în gol.

Scoicile sunt prinse pe râu. De apă dulce, nu midii.

Mai multe decât vedeți în poză.

Între două pahare de 🍷 și un ecran de ABAP, mai trag o gură de aer proaspăt – băi, ce de căcat poate să fie în București, dacă am ajuns să mă bucur de sunetul broaștelor și câteva păsărici; bine, mie una îmi place, dar asta e altă discuție.

Mai un pahar de vin, mai 2 linii de cod, așa trece sâmbăta.

Mai trebuie lucrat la preparare, bune la gust dar cam tari, chiar și muiate in usturoi.

Making of:

Produsul brut.

Poate nu arăta apetisant, da’ ie.

Tre’ să perfecționăm un pic metoda.

Știu că cei mai mulți oameni sunt oripilați de scoici și alte moluște. Și eu eram. De aia și pun poze cu mâncare . Să vă scârboșesc. Și dau și share pe Facebook.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Știu că cei mai mulți oameni sunt oripilați de scoici și alte moluște. Și eu eram. De aia și pun poze cu mâncare . Să vă scârboșesc

Io am reusit de cateva ori sa prind melci. Doamna si copiii o spus ca nu mananca asa ceva, si ca mai bine sa mi-i bag in cur. Dupa aia intrebau cand le mai fac.
Scoici, vin si pasarici, nu suna rau.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

De unde ai prins stele de mare, mai?

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

LOL, alea-s prinse la portofel la chinezi, da melcii jur ca i-am prins numa’ la mine in gradina 😀

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

Viermii si lacustele tot la chinezi, lacuste si greieri am mancat , da’ viermi nu, in schimb o bagat cumnatu’ de toate.
Cred ca am vreo 50 de foldere/albume pe googlephotos, si cred ca doar vreo trei sunt publice (sper ca doar cu pasarici si moluste sunt alea care se vad, nu cu moacele noastre). Daca pe tine nu te incurca linkul, nici pe mine, multutumesc frumos.

Stropic
Stropic
6 years ago

ce scarbosenii, ca arata foarte bine, mai tare mi s-a pus nod in stomac de la ecranul ala de abap. :))

nu am mancat absolut niciodata scoici de apa dulce, si cum banuiesc ca sunt prinse de tine si nu cumparate, trebuie sa ne spui si cum se prind si pe unde sa le cautam. 🙂

Livache
Livache
6 years ago

nu ai spus insa mai nimic despre sticla.. am gugalit eu ceva:
http://www.ziare.com/afaceri/oameni-afaceri/au-reusit-in-afaceri-doamna-feteasca-neagra-sau-cum-reuseste-o-femeie-intr-o-lume-a-barbatilor-1312871

ideea e ca sunt din apropiere (Dealu Mare) iar zona respectiva nu prea e una de feteasca.. neaga. stiam ca mai prin sud, pe aproape de Ploiesti. alta treaba e ca desi stiam de afacerea de la Sahateni, habar nu aveam de tanti Visinescu! 🙂

Nelutu
Nelutu
6 years ago

Cum cacat sa mananci scarboseniile alea bai. Le prinzi din rau de unde s-au pisat oameni si animale din namol si le mananci asa pline de bale?

catalinx
catalinx
Reply to  Nelutu
6 years ago

Cred ca s-au si cacat oameni in raul ala. Parca am vazut eu pe cineva.
Nu le mananc pline de bale, le las 4-5 zile in soare, sa putrezeasca un pic si sa le fragezeasca viermii. Abia apoi le fac sushi si le mananc.

boemul
6 years ago

am venit o dată de la Dunăre cu 20+ chile. s-a rupt juvelnicul când l-am ridicat. după descochilire mai erau doar vreo 5 chile, da’ tot mi-au ajuns vreo două săptămâni 🙂

catalinx
catalinx
Reply to  boemul
6 years ago

cand e perioada buna de prins scoici in delta? Si cat timp poti sa le cari, gen le pui in ceva lada sa nu se strice?

boemul
Reply to  catalinx
6 years ago

în Deltă nu m-am băgat niciodată după scoici, şi la peşte am fost doar toamna. sincer, nici nu ştiu cum e cu legislaţia p-acolo, rezervaţie and all. pe Giurgiu şi Călăraşi am operat anii trecuţi, acolo aveam permis de frontieră.
ideal ar fi să le ţii în juvelnic, în apă cât de cât curgătoare, le bagi în ladă când pleci. şi oricât de bine ar ţine rece lada, cred că maxim 24 de ore, mor repede. probabil nişte apă îngheţată ar ajuta, dacă ai posibilitatea la pensiune sau unde mergi.