Proiectul “prima bătaie” e de fapt #dăcâtodată

Am văzut câteva coțofene care se plâng pe net, distribuind un articol din ceva revista de muieri – Elle, parcă, de legea “prima bătaie”, care, în interpretarea lor și-a unui cor întreg de proaste le dă bărbaților mână liberă la prima altoire în baza dreptului de soț. (Dacă se ajunge la împăcare, un concept din dreptul penal)

Că așa sunt coțofelenele proaste care nu știu legea și care nu citesc proiectul. .

Că, din principiul ăsta, articolul 32 din legea 217/2003, cu numele ”pentru combaterea si prevenirea violențelor în familie,” prevede oricum anularea sancțiunilor dacă se ajunge la împăcare. De oricâteori se ajunge la împăcare.

Prin urmare noul proiect limitează posibilitatea de împăcare la ”o singură dată”, gen îi lasă victimei ( femeii, ce să ne mai ascundem după aspecte tehnice) posibilitatea de a ajunge la un acord cu agresorul o singură dată, că poate a fost o excepție, că ”mă bate, dar aduce și bani acasă” și exclude posibilitatea abuzului în formă continuată pe principiul ”hai, că mă împac, că aduce bani acasă, avem copii, și oricum sunt proastă”.

Adică, pentru Georgiana Livădaru și fanele ei, care habar nu au de legea curentă care ar trebui să le apăre coaja, legea asta e o îmbunătățire deoarece le reduce proastelor și celor cu sindrom Stockholm posibilitatea de a oferi grațiere pentru agresor la o singură dată. După mine, pe de o parte, nu era nevoie de legea asta pentru că dacă ești proastă și stai să te bat ca pe sacul de fasole și te împaci cu mine, înseamnă că mai ceri și-ți dau că mai am. Eh, așa e când n-ai luat niciodată o bătaie mai acătării, nu știi ce e bine pentru tine.

Pe de alta sistemul de aplicare a legii din România e handicapat și toate părțile implicate într-un astfel de dosar, care ar trebui să-și facă datoria ( dar munca e grea), urmăresc împăcarea în cazurile de violență domestică. Băi, toate, de la milițianul care-ți ia declarațiile, până la judecător, toți te spamează cu ”hai, te-mpeci?Hai, că avem și noi treburi mai serioase aici.” Că legea curentă prevede mecanismul împăcării și ăsta e cel mai lesne.

Prin urmare dacă lași posibilitatea asta doar o dată ( plm, am auzitără că unora le place, nu ar trebui pedepsiți partenerii pentru asta) e mai bine.

Și dacă doamnele în cauză ar fi citit proiectul, ar fi văzut că el a fost inițat și susținut de un număr de femei din care-s percepute mai moderne și mai luptătoare pentru drepturile femeilor.

P.S.: Problema soției , după ce a citit articolul:

-Dacă mă bați tu pe mine o dată și ne împăcăm, iar apoi te bat eu pe tine, mai ai și tu dreptul o dată la împăcare?

#oltenians.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

Ba, o femeie adevarata nu te bate. Te otraveste.

#doarzic

Livache
Livache
6 years ago

Lorena Bobbitt thinks about ✂

ConstantinM
ConstantinM
6 years ago

Am citit undeva – nu mai stiu unde, de ce nu e ok asa cu dreptul la o abatere: pentru ca legea/proiectul zice ca la prima plangere (la politie banuiesc ca se face asta) e loc de impacare, dar faza e ca in realitate pana la prima plangere la politie sunt mai multe batai si impacari. Si sunt de acord cu asta.

Manowar
6 years ago

Daca nu te bate, nu te iubeste.
#$erio$

Stropic
Stropic
6 years ago

programul prima casa, acum si programul prima bataie. mie mi se pare o lege foarte buna, pentru ca asa elimina posibilitatea sa isi retraga plangerea sub amenintare sau convingere.

ce sa zic, eu am crescut feminista, pe vremuri aveam vecini unde sotia isi batea sotul. tin minte ca eram mica, si odata tata n-a mai rezistat numai sa murmure “ah, daca era nevasta-mea” si le-a batut in usa. au deschis si tata nervos “daca il mai lovesti asa sun la politie!” la care el “va rog sa nu-i vorbiti asa sotiei mele”. oook.

natzystus22
natzystus22
5 years ago

“femeia nebatuta e ca chitara neacordata” citat clasic intr-o crasma mai spalata