Semnalizare

Ma sui in graba in răblăciune,  am zece minute să ajung să mă-ntâlnesc cu un un colegamic. Nu-i  pe bune asa de mare grabă, da’ atunci avem timp amandoi.

Bag picioru’ in acceleratie, sa dau naravas cu spatele, si-l scot, ca mi-aduc aminte ca n-am camera de marsarier. Ok, ma asigur, ies batraneste cu gatul sucit si ochii azvarliti printre oglinzi si ii dau talpoanca ca-n fata vad, ce dracu’ , drumul meu inainte trece printr-o uzina renumita, iar acolo e paradit de nu poti sa mergi cu mai mult de 5-10 la ora ( da, stiu puteam sa merg pe jos, dar fac 20 de minute in loc de 8 ).

Acolo tre’ sa-ncetinesc, dar pana atunci acu-n dreapta pe toti cei 125 de metri.  Vad un Megane parcat pe margine ca semnalizeaza sa intre pe strada. Face stanga. Banuiesc ca ma asteapta, dar nu; intra direct in fata mea sinucigas. Franez, na, il las pe om, o fi mai grabit ca mine. Ma opresc in scartait de roti la vreo 3-4 metri si se opreste si el in fata mea.

Se uita la mine cu amandoua mainile si  vorbeste si din gura si din limbajul surdomutilor, dar nu-nteleg nimic, ca am geamurile inchise, urechile infundate, iar limbajul semnelor nu prea-l cunosc. Nu dupa ce m-am trezit azinoapte la 1:30 ( dupa ce m-am culcat la 23) sa lucrez si era asa circa 14:00.  Il las pe om vreo 15 secunde sa termine si ma uit cumva ca la poarta noua. Cand termina, imi imaginez ca pleaca si  dau sa plec si eu. dar nu, intoarce masina pe contrasens, iar cand ajunge in dreptul geamului meu imi face semnul universal de coborat geamul, pe asta il stiu, chit ca am buton, nu cremaliera. Cobor sa vad ce-l supara pe om. Poate pot sa il ajut cu ceva, cum ar fi  o cheie de roti in freza.

-Bai idiotule , era sa dai peste mine!

-Asa este.

-Pai nu te uiti?

-Ba da, ca de aia nu am dat.

-Pai nu ai vazut ca am semnalizat?

-Ba da.  Am crezut ca astepti sa trec din moment ce iesi din parcare, nu?

-Pai da’ tu  nu ai invatat, ba baiatule,  sa semnalizezi?

-Mai exact ce sa semnalizez?

-Pai directia. Schimbarea de directie.

-Pai nu e clar ca EU merg inainte si nu schimb directia?

( Se uita la numerele de inmatriculare – de VL)

-Pai tu nu stii, ba, ca drumul  asta face stanga ?

-Al meu nu. Mai exact, ce ar trebui  sa semnalizez, daca merg inainte?

-Pai daca drumul face stanga si tu nu faci stanga, semnalizezi!

-Am inteles, multumesc. O zi buna!

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Abordarea e aproape OK, dar e gresita putin in punctele esentiale. Mai exact, nu dai jos geamul. Te desiri din masina si spui “hai ca-s pe fuga si n-am timp sa-ti sparg TOTI dintii, vrei sa-ti ceri scuze, presupun?”

Alternativ, daca ai masina asigurata, nu franezi.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Alternativ, daca ai masina asigurata, nu franezi. E, pula. Asigurarea nu-mi dă înapoi și timpul pierdut. Și nici nu-mi face plăcere să îmi caut altă rablă. Plm,data trecută au trecut două luni până mi-am găsit-o pe ăsta , asta că era la botul calului. Acum două dați am căutat 3 luni. Nici când am cumparat apartamentul nu am pierdut atâta timp. Că asta e problema, nu am eu timp pentru toți dobitocii cu care mă întâlnesc,probabil ți-a scăpat partea cu am dormit 2 ore azinoapte, încă nu mi-am terminat treburile și Maine plec din țară, joi noaptea mă întorc ,vineri… Read more »

Manowar
5 years ago

Presupun ca e o chestie de prioritati. Eu m-as bucura la cat pierde retardul.

Alifie
Alifie
5 years ago

Tot ei gresesc, tot ei cu gura mare. Mi-i o sila de astia de nu se poate. De obicei sunt rabdator la chestii de circulatie rutiera, daca ii vreun caz cu vina discutabila, ma scuz frumos si imi vad de drum. Da’ daca sigur tot bizonul ii de vina si tot el ii cu gura mare, ii urez de sodomizare, puli in creieri si sex surpriza. Cel mai haios o fost cu un militian comunitar care era foarte suparat ca el o semnalizat ca iese din parcare (cu masina personala) si io nu mi-am dat seama ca el ar avea… Read more »

Livache
Livache
5 years ago

Mano, tu ai vindut merc`ul? ?comment image

Alex
Alex
5 years ago

Parca s a dat o lege ca poți sa închiriez o mașină și plătește RCA ul celui vinovat, cât timp mașina ta e la reparat.
Dar problema e alta. Orice reparații se vad în raportul mașinii. Când vei vrea sa o vinzi, va fi mai greu.

Big A
Big A
5 years ago

Cătălin, tu mergeai drept sau mergeai inainte? 😀
Prefa-te că nu ti-ai dat seama ca e o intrebare capcană si dă primul raspuns care-ti vine in cap. Iti spun după aia de ce.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Înțeleg ce spui, dar nu aveam niciun motiv să nu merg drept. De aia am SUV, nici gropile nu le ocolesc . Le număr.

Big A
Big A
5 years ago

Paibaia e, că tu ai mers “drept”, n-ai mers “inainte”. In termeni rutieri, să fi mers inainte insemna sa continui pe drumul cu prioritate care, acolo, se curba la stânga. Tu însă ai parasit drumul cu prioritate si ai intrat pe un altul. E vorba de o alta artera, da? Că e perpendiculară pe drunul cu orioritate, ca e in unghi ascutit, obtuz, plm, e irelevant. Erai in intersectie, ai iesit de pe drumul cu prioritate, ghici ce trebuia sa faci? 😀 Da, tu ai mers drept fata de directia ta initiala de ners dar, fața de directia drumului DE… Read more »

Fery
Fery
Reply to  Big A
5 years ago

1. nu stii cum e configurata intersectia aia, drumul cu prioritate poate fi la fel de bine cel care merge inainte. 2. ‘vad un megane parcat pe margine’ = ala se pune in miscare, deci pierde prioritatea automat si daca tu mergi ca pula pe drum 3. si daca se mergea pe presupusul drum cu prioritate care merge spre stanga, cu ce schimba asta situatia? ca ala din dreapta oricum nu avea ce cauta in fata la marele suv, pe cand ala aia vroia sa treaca el primu pentru ca pantof. pula mea, pana si faptul ca simtim nevoia sa… Read more »

Big A
Big A
5 years ago

Nu am spus ca avea ala prioritate. La iesirea din parcare nu ai cum sa ai prioritate.
In rest, eu zic s-o lasi asa. Daca o consideri o cutuma, o vrajeala, e clar.
Ti-am spus deja, e vorba de doua drumuri care se intersecteaza. Nu are relevanta sub ce unghi, nu are relevanta decat ca ai iesit de pe un drum si ai intrat pe altul.
Pe bune, chiar nu stii pe nimeni care e platit sa stie, nu doar crede ca stie? Ca nici eu nici tu nu intram la categoria “autorizati”. Intreaba-l.

Big A
Big A
5 years ago

Bun, citeste partea aia cu semnalizare obligatorie la schimbarea directiei de mers. Vorba vone “citeste”, asta o stim toti. Ce nu vrei tu sa accepti e ca parasirea drumului cu prioritate, indiferent cum se face fizic asta, prin viraj sau nu, ESTE SCHIMBARE A DIRECTIEI DE MERS. Pe bune, mai simplu nu stiu cum sa o spun. Stiu, e omeneste sa ti se para ca daca nu tragi de volan, cum plm sa schimbi directia de mers? Doar, ca, repet, relevant nu e ca masina ta coteste sau nu, relevant e atat: intersecție, tu vii pe drum cu prioritate si… Read more »

Big A
Big A
Reply to  Catalinx
5 years ago

Mda, deci daca nu scrie fix asa, nu se aplica, este? 😀 Sa fiu sincer, habar nu am daca scrie negru pe alb, banuiesc ca deja ai cautat tu si n-ai gasit, al;tfel nu intrebai. Insa mi-e clar, pentru faptul ca nu se schimba geometric (fizic?) directia de mers, tu nu consideri ca parasirea drumului cu prioritate e schimbare de directie, corect? Cam asta cred ca e, in esenta, “polemica”, nu? Ok, daca zici ca n-ai pe cine sa intrebi, o sa o fac eu. Am chiar mai multe surse “autorizate”, nu doar una. Eventual poate aflu si daca scrie… Read more »

Fery
Fery
Reply to  Big A
5 years ago

deci io am inteles din articolul asta ca cat de retardat trebe sa fii ca sa te iei gura in pula cu un alt sofer de pe strada, fie ca ai sau nu dreptate. si am ajuns sa dezbatem ce facem cand ia drumul curba si noi nu. io zic asa: cand gresesti in trafic si il pui pe unul in pericol, si iti dai seama de greseala si eviti accidentul, pedeapsa nu este sa iti iei niste pule verbale sau sa ti se tina lectii pe strada prin semne sau viu grai. In tari normale pentru figuri de astea… Read more »

Big A
Big A
5 years ago

@Fery: cel din parcare NU avea oricum prioritate. Asta nu se dezbate.
Dezbaterea e pe avea sau nu obligatia cel de pe drumul cu prioritate (Catalin) sa semnalizeze.

In rest, dacă tie ti se pare ca o discutie despre reguli de circulație “pe un blog” (dar ce are, e in biserică sau cum? ) inseamna masurat de puli, mno…

Fery
Fery
Reply to  Big A
5 years ago

n-ai inteles, cu scuzele de rigoare, mai bag o fisa – pana si pe blog incercam sa ne dam seama cine a avut dreptate, in loc sa zicem: da, ba, da-o dracu, asa e, ne apuca dracii in traficul din romania si ne luam la omor ca maimutele; irelevant cine avea dreptate, semnalizat sau nu, prioritate sau nu, mie mi se pare ca nu vedem adevarata problema, si anume comportamentul asta hiper-agresiv de mascul wannabe alfa. Asta ziceam eu, ca focusul discutiei nu e bun; in rest, strict tehnic vorbind, nu poti sa stii daca ai dreptate sau nu, nu… Read more »

Big A
Big A
5 years ago

E cumva bd 1 Decembrie, in curba de la Piata Minis?

catalinx
catalinx
5 years ago

Nu.

Big A
Big A
5 years ago

Ai prea multe intrebari, o sa iti raspund in bloc dar, mai intai, promisesem ca ma interesez la o sursă autorizată. Da, am facut-o si da, aveai obligatia sa semnalizezi in speța cu taranul ăla cu Megane. Whatever, faci ce vrei cu informatia asta, chiar nu castig nimic dacă te conving că e așa. Si nici nu pierd, in caz contrar, indiferent de consecinte :D. Până la urmă, de ce nu, poate greşeşte inclusiv ăla care mi-a confirmat, deși, teoretic, n-ar trebui: ofițer, 32 de ani de politie rutiera in Bucuresti, facut de toaye,inclusiv dirijat circulatia, examinari permise de conducere,… Read more »