De ce nu e bine cand administratia e informatizata

Mai auzi pe cate un nesimtit care rage ca vrea el debirocratizare, informatizare si alte flegme.

Pai nu e bine.

Cum venea domnu’ Dragnea de la mare dupa minivacanta de unu mai , o ardea pe facebook via proxy , dar nu din ala ca IP-ul, din ala ca gagica, adica omul dicteaza si  gagica posteaza si ii citeste presupun ( tare asta, vreau si eu asa).

Iar fanii lui il mai injurau, il mai certau, d-astea de facebook.  Intr-o discutie omul tine sa le arate el cum a platit taxa de drum prin SMS, ca e pe bune, nu se cearta prostimea cu vreun postac angajat.  Stii tu, personal touch.

Mai hi-hi-hi,  mai suspecteaza unu altul ca ba nu e el, ba nu e la volan, trimite omul selfie, la pariu pe-o naveta de bere, d-astea romanesti.  Nu po’ sa te superi, toti stim ca se poarta.

Bai, posteaza omul si chitanta de plata a rovinietei ca l-a luat cineva la rost.  Atata marinimie, cinste si serviabilitate din partea unui om angajat al poporului mai rar.

Eh, iar daca toate lucrurile ar fi ramas aici totul ar fi fost minunat. Dar acum sunt niste servicii ( in afara de “alea”) care functioneaza cat de cat si pe cale informatica.

Da’ dupa numarul de inmatriculare s-au interesat unii si-au vazut ca rabla e detinuta de firma de porci de la Teleorman. A lu’ fiu-sau. Nu stiu cum e treaba cu masinile de serviciu pe persoane juridice, cine are voie sa le foloseasca si in ce conditii, dar sa nu fim carcotasi. A devenit o cutuma, toata lumea abuzeaza de chestia asta, e ipocrizie curata sa te legi de Dragnea pe tema asta, daca nu-i ceva cu care sa-l legi. In fond, e un bun privat, macar atat.

Dar totusi, unii au sapat mai mult, cu VIN-ul pe site-ul RAROM si au gasit ca masina nu e inregistratata ca avand ITPul facut.

BMW-ul cu care Liviu Dragnea a fost la mare figurează cu ITP-ul expirat!

Nu i-am crezut si-am facut si eu verificarea. Acolo nu scrie ca-i ITPul expirat, scrie ca nu figureaza in baza de date.   Asa scrie si pentru masinile foarte noi, am facut un test cu un VIN  de masina foarte noua ( la prima revizie) de pe autovit. Cica  au intrebat ei la RAR fizic si au confirmat aia ca ar fi expirat pe 19 aprilie 2018.

Decodand datele din VIN-ul ala vezi ca masina a fost fabricata  la sfarsit de noiembrie 2015. E posibil sa fi fost vanduta la inceput de 2016 prin aprile si sa fi expirat inspectia.

 

VINWBA7C61070G581136

Type Code7C61

E SeriesG11 ()

Series7

TypeLIM

Model740D XDRIVE (EUR)

SteeringLL

Doors4

EngineB57T

Displacement3.00

Power235

DriveALLR

TransmissionAUT

ColourBLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

UpholsteryEXCL.LED.NAP.ERW./MOKKA (NAMY)

Prod. Date2015-11-30

Acum , treaba asta e o contraventie, omul e condamnat cu suspendare pentru infractiuni, nu ma excita pe mine atata lucru, dar ideea e ca daca toate institutiile statului s-ar informatiza si ar functiona brici, nu ca acum, nu mai merge sa te duca unu’ cu fofarlica, ca-l verifici in 5 secunde pe internet.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Sterge dupa ce vezi 🙂