Par sau impar

Copiii sunt cu mă-sa mare să le culeagă flori, că vor să le ducă care la învățătoare, care la educatoare.

Mda, eu nu le-aș fi dus nici o pulă belită pe vremea mea, că nu meritau și mai și cerșeau cu to’ felu’ de tertipuri, da’ nu numai flori.

Dar s-a schimbat lumea, dacă copiii, proprie inițiativă, se chinuie să rupă trandafiri din grădină pentru “doamna”; ce-aș putea să spun ? Enjoy.

Și mă întreabă copilul .

– Cum se dau? Număr par sau impar?

Îi spun că orice număr pozitiv e bun, dar știe ea că e un protocol pe temă, dar nu mai știe care. Nici nu îi spun. Mă întorc cu spatele și plec adâncit în mintea mea.

Am avut tot timpul oroare de genul ăsta de protocoale. Că nu e de ajuns să dai o floare unei fete că îți place și ești prea bolund s-o întrebi direct ce vrei. Nu. Tre’ să știi. Par la morți, impar la vii, iar cum numărul de femei moarte care umblau singure pe stradă era redus, trebuia mereu un număr impar de flori. Dacă ți se rupea 1 era aiurea, că trebuia să mai arunci una. Risipă.

După aia trebuia să știi ce flori îi plac și să nu le duci că țăranul in celofan, apropo de care, țăranu’ nu prea le ducea așa, că în grădină nu cresc in folie. Etc . Etc-uri de care mă durea în pulă.

Și-mi aduc aminte că am jumulit o dată gradina mamei să i le dau, nu mai contează cui. Un braț, ca la vite.

Și le ia domnișoara exaltată, face o piruetă în timp ce eu îmi imaginez cum face piruete pe pula mea, doar că nu-i ziua aia norocoasă, că-și fute norocul numărându-le sau ceva:

-Mi-ai adus cumva 20 de trandafiri? ( Număr random, dracu’ mai știe câți erau)

Ridic din umeri și voiam s-o dreg din aritmetica, să-i zic să-mi dea înapoi una să facem amândoi numar impar, dar așa de urât s-a uitat si-a comentat ceva despre rușine și morți că-mi venea s-o bat cu ele, până se duce în morții ei.

-Ia dă-le, tu, incoa’ că le dau la vacă, dacă ție nu-ți plac. Hai pa.

Firește că, între timp, a trebuit să mă adaptez vieții din lagărul comunist c-așa nu mai apucam să mai pup ceva , darămite să mai și fut.

Și că crinii albi nu-s de oferit alora vii, oricât mi-ar placea mie mirosul și cum apar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments