Romanii si terorismul: un nou atentat

Aceasta este un click bait, dar doar pe jumatate, cititi mai departe.

Romanii se cred la adapost de aceasta plaga a societatii moderne care caracterizeaza  vecinatatea si amalgamarea indivizilor din societati aflate la nivele ale civilizatiei fundamental diferite si incompatibile.

Ca la noi nu sunt atacuri teroriste, la noi totul e sigur.  Asta va minte toata lumea asta va mintiti singuri, nefiind capabili sa distingeti atentatele nici macar dupa ce se intampla.

Marti a avut loc un atac produs cu o duba, dupa modelul  ultimelor si celor mai la moda atentate de prin Europa, produs de un roman, impotriva altor romani. Nu a intrat cu duba in multime, deoarece romanii nu-s asa de lipsiti de imaginatie ca  musulmanii aia parliti. I-a convins sa se suie la el in masina, le-a promis ca-i aduce acasa de la capsunarit si cand nu erau atenti, zbang a intrat cu ei intr-un camion, mascand totul intr-un banal accident de microbuz, ca nenumaratele alte asemenea accidente care au dat acestor vehicule odioase renumele de “microbuzul mortii”, sau “microbuzul groazei”.

Mai mult, soferul nu era musulman, desi e posibil ca gruparea stat islamic sa revendice si acest atentat,  insa era indubitabil un radicalizat al retelei teroriste facebook, cu care era in stransa comunicare, filmand in direct  momentul   in care-si ucide victimele si moare  o data cu ei pentru idealurile acestei retele.

Astfel prietenii sai de pe facebook, dar nu numai, au avut sansa de a vedea succesul acestui act reprobabil si vor fi si ei incurajati sa recurga la alte asemenea, in scop de bravada, sau din orice motiv.

Daca este un lucru bun pentru Romania in toata treaba asta, acela este faptul ca incidentul s-a petrecut pe soselele Ungariei, astfel cei 9 morti, chiar daca erau romani si ungurii probabil ca se vor bucura ca fraierii,  vor contribui la decaderea Ungariei in clasamentul European in ceea ce priveste siguranta pe sosele.  Daca Romania nu poate urca in acel clasament, aflandu-se mai mereu pe ultimul loc, sau primul in topul mortilor pe sosele ( depinde de unde te uiti), macar sa-i tragem pe altii in jos.

Desigur, aceasta este o realitate alternativa, ceea ce lumea moderna numeste “stiri alternative”, sau fake news.

Insa, la baza,  nu puteti nega faptul ca 9 oameni au murit si un numar de copii au ramas fara parinti, datorita din cauza ( la cererea publicului am negat “meritele”) unui individ apartenent la o cultura primitiva, cu o educatie si un comportament social precare, care nu reuseste sa se integreze in structura si obiceiurile lumii moderne si nu se poate acomoda cu norme relativ  simple, cum ar fi condusul unui autovehicul in mod responsabil  pe drumurile publice, in special cand transporti  pasageri.

Da, stiu, sunt un cacacios, capitalizez pe seama suferintei unor oameni. Si mai fac si misto de ei. Acum doar doua luni un accident relativ similar s-a intamplat in Olanda.  Si-as putea continua pe tema.

Romania este o tara sigura si fara pericole si probleme sociale.

Yeah, right!

Eu as propune uniunii europene sa intareasca controalele fata de cetatenii din est aflati pe sosele. In fiecare din noi poate fi un mic atentator sinucigas.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

As zice ca nu-s de acord, da nu pot, pentru ca sunt.

0040
0040
5 years ago

Hmmm…atentatul ala ce zici tu…. mai mult sau mai putin voluntar. Sa vezi atentate cand bagasera prima data maxi taxi pe langa Bucurresti. Bagau 30+ oameni intr-un microbuz d-ala cu 15 locuri si mai si intrau cu ele…. in sant, in pom, pe contrasens… ca era 3 lei biletul, nu era pacat sa lasi 50 lei pe drum la urmatorul sofer de maxi taxi? :)) Oricum astia dela noi sunt total nepregatiti. Mai defileaza cand si cand 2-3 cu semiautomata la gat pe la metrou pe la Piata Victoriei, dar n-au ce face daca vine un turbat si se atunca… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Ma sucesc repede: da-mi voie sa dezagreez aici. Cu 2 kile de semtex sau rdx pe tine, cu sau fara bile de rulment, intr-un closed environment gen gura de metrou, numa unda de soc omoara tot pe o raza de cel putin 10 m. Pentru ca frontul de suprapresiune nu este atenuat de obstacole moi si avand reflectori rigizi (pereti de beton) ai toate sansele la reflexii si compuneri in anumite zone. Daca ai si particule de fragmentatie, atunci mai nasol, dar efectul principal va fi intotdeauna dat de efectul cinetic al undei de soc. Vorbesc aici de explozivi rapizi,… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Ps. Scuze de topic hijack, imi dau seama ca altu era scopul postului, dar astea imi plac mai mult decat retardatii aia care cara oameni ca pe cartofi

0040
0040
5 years ago

Nush daca erau semi sau fullauto. Ca odata erau unii cu clone de AK47, odata cu ceva ce semana mai mult ca M4A1…. acum n-ah …n-am facut armata, ce le mai stiu si eu de la CounterStrike… Vorba lui Fery, cu gaz cred ca bifezi mai multi la metrou ca nu au aerisire. Lol daca imi aduc aminte….nici ISU nu le-a dat aviz la Metrorex. Nu au aerisiri ceva de genul… Si la gaz nici nu trebuie sa mori si tu, cred 🙂 . Bagi pe teava si mor ca sobolanii… Sau….tot pentru metrou…poti sa pui doua petarde : una… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Corectie: air-fuel nu are nimic in comun cu gazele. Check out YT. Also, pe o raza de 10 m la pipera la 8 dimineata bati lejer bilantul de la bataclan, nu mai vorbesc de efectele secundare, busculada etc. cum ai zis. Io am zis 10m asa la sto, ca habar n-am cat merge in relitate, as paria ca mult mai mult, da na, n-am putut testa. Mai sunt si compusii de efect termobaric, de mare succes in pesterile din Afghanistan. Acuma sper ca aia care mai citesc pe aici sa nu ne puna pe watchlist, ca noi numa povestim gen… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
5 years ago

un numar de copii au ramas fara parinti, datorita unui individ apartenent la o cultura primitiva

Nu stiu cum le va modifica asta viitorul, dar as merge totusi pe “din cauza”.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
5 years ago

din seria atentate mai amintesc si accidentul de la Mihailesti din 2004 in care un tir cu azotat a luat foc si in cele din urma a explodat.
daca pompierii erau mai in varsta, ar fi vazut filmul acela de pe vremea lui Ceasca in care un vapor plin cu azotat a luat foc pe Dunare si in cele din urma a explodat – bineinteles doar in film.
in cazul asta ar fi evacuat masinile si ar fi fost mai putine victime, eventual doar cativa pompieri care stingeau focul, nu si civili din masinile oprite.

Livache
Livache
5 years ago

iar eu care ma gindeam sa il propun pe selfie-driver la.. http://www.darwinawards.com/