DYI: Montaj cărămida aparentă flexibilă

Cel mai scurt ar fi că se montează prost, o dai jos și o pui corect.

Mai pe lung, se montează cu spații de 8-10 mm intre cărămizi.

S-ar putea ca 8mm să arăte mai bine dar eu nu am găsit distanțiere de dimensiunea asta și e și mai greu de rostuit (ajung acolo) .

Producătorul cărămizilor pe care le-am pus eu zice pe site și am văzut și pe YouTube că se montează fără distanțieri , că adezivul lor nu permite cărămizii să alunece pe perete, ca gresia și faianța ( nu știu care e aia de se montează vertical ) de exemplu.

Poate, dar mult succes să poți păstra distanța egală fără distanțieri.

Distanțierii sunt steluțele ( cruciulițe, dacă ești bun creștin) ălea care se pun intre bucățile de faianță. Doar că mai groase, în acest caz, și e un detaliu important.

La cărămidă nu sunt bune cele cruce, că așa e modelul. Trebuie să fie unele “T”. Ca ăsta. Vă prindeți voi de ce.

Că și eu m-am prins după ce am cumpărat cruci și mi-am dat seama că trebuie să le tai la toate câte un picior.

E bine să folosiți adeziv special. Ăștia au unul dintr-un material ce nu conține nisip (Delfix îi spune, dar alți producători posibil să îl aibă sub alt nume, nu mă pricep ) . E siliconat sau cauciucat, că rămâne cumva plastic multă vreme. Gumos așa. Ajută iarna la îngheț-dezgheț. Pentru că – vedeți prima frază – nu mi-a ajuns adezivul, mai trebuia o găleată și a trebuit să folosesc și adeziv de gresie normal Ceresit CMx . Eu am pus CM17 , mai scump și mai bun (decât CM11) . Pe site la producător se admite că merge și așa ceva, dar nu cred că e mai bun, ci dimpotrivă. CM17 are putere de prindere foarte mare , dar nu e așa de flexibil. Deloc. Când se întărește îți trebuie pickhammere să mai descojești materialul. Ăsta cauciucat se taie cu cutterul.

Așa arată al lor.

Așa arată caramida lipită cu CM17.

Se vede diferența de culoare. De aceea meșterii au oprit din ultima găleată că să ajungă pentru rostuit, așadar , au lipit plăcile cu CM17, dar între placi au tras tot cu din ăla. Rămâne de văzut dacă nu se separă in timp. Cred că nu.

Making of:

Tăiat cărămizi pe măsură:

Rostuit.

Dezlipit hârtia. Dacă puneți cărămidă doar la baza peretelui și tencuiți deasupra, lăsați hârtia până după ce se aplică tencuială, evident.

Atenție: hârtia este o banda adeziva de mascare. Slab adezivă. Rostuiți imediat după aplicare, deoarece dacă bate soarele jumătate de oră direct, sau daca plouă pe ea se dezlipește de pe cărămizi.

Că efect secundar, după ce rostuiți, dacă rămâne acolo , hârtia nu se mai desface ușor de pe plăci. E mai mult de muncă.

Am scris textul ăsta că eu am căutat pe net și am găsit vreo două clipuri pe YouTube in care se arată vag și nu se explica nimic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webby
5 years ago

Cameraman la televiziune sa te faci, ca filmezi foarte misto. Din videoclipurile de maximum 10 secunde am inteles tot.

Webby
5 years ago

Tu ce zici?