Fotbalistice. Diferența dintre Suedia și România

Ziceam că punem meciul pe TV in birou că plm, până ne-am dat seama că , bă , noi tre’ să ajungem la aeroport . Aha bun, după jumătate de oră de meci, în care avuserăm o ședință, luarăm valizele în brațe și fuguța la mașină.

La întoarcere din Reading fusei copilotul cu citind in paralel din Waze și din LiveScore.com

Găsisem și un stream de radio BBC, dar ăștia ai dracului transmiteau meciul cu nemții și coreenii, deh, nu prea sunt ei prieteni cu suedezii, probabil cu coreenii.

Și nenea asta conducea resemnat. Resemnat că vor pierde calificarea și că e mai bine că nu vede meciul că se întrista, că soarta le era pecetluită de când au pierdut cu germanii și de când mexicoșii i-au bătut de i-au mucit și pe ei și pe coreeni, iar ăștia din urmă sunt chiar niște fulare și nu au bătut pe nimeni.

Eu i-am zis doar “bă, eu cred că aveți șanse mari să îi rupeți in gura pe mexicani, că ăștia deja au șase puncte și la cum arată treaba nu pot rata calificarea neam. Deci vor juca relaxați și își vor proteja echipa, că mai au și ei nevoie de ceva forțe mai încolo. E logic, pula mea. Trebuie doar ca ai tai să joace fotbal și să fie capabili să învingă. Sau să faceți egal și să visați că face și Germania egal ,cum visează românii că toate celelalte echipe mai bune vor pierde ultimul meci, eventual la scoruri astronomice, sau eventual vor face vreun egal să iasă bine rezultatele și să se încurce toată lumea.

Zic : Ce pula mea, nu puteți și voi să dați un gol și să vă ațineți să nu primiți? Că sunteți buni pe linie de aparare. Sau, mă rog, erați , în 94 , când am văzut eu ultimul meci cu Sverige și ne-ați bătut de ne-ați umilit futu-vă in gură. Iar atunci v-a bătut doar Brazilia , bine v-au făcut , dar doar cu un gol. Brazilia aia a lu’ Ronaldo originalu’ ( Luiz Nazario da Lima ) a lu Rivaldo , a lu’ Roberto Carlos da Silva , a lu’ Cafu si a lu’ Tafarel . Nește unii care dădeau goluri și jucau mingea, nu sterpii de azi.

Că am văzut și eu jumătate din meciul cu panzeroșii și mi s-a părut că nu a fost prea rău, pentru un meci cu campionii antitră.

El zice, supărat, că nu, că nu e de ajuns 1-0 , că pot să bată și nemții și că în caz de egal la puncte, meciul direct îi avantajează pe germănoși. Ii spun că cred că departajarea e pe baza de diferență golaveraj înainte să fie pe baza de meci direct ( nici nu știu dacă e așa, e irelevant oricum ) , dar îmi zice că nu contează că ce , cred eu că Germania nu e in stare să facă 1-0? Câte goluri să poată da Suedia Mexicului ca să nu poată să dea Germania mai multe sau la fel?

Zic că ar fi bine să înceapă cu un gol. Zis și facut, o băgară suedezii pe gaura porții , îi spusei că este 1-0, dar ăsta tot îi trăgea cu prohodul.

-Bă, nu te înțeleg , tu ții cu Suedia sau te bucuri dacă vă trimit nemții acasă?

La 2-0 se mai liniști, mai ales că era 0-0 în meciul cu Germania. Dar nu foarte optimist , că tot așa, știa și el că mai e timp destul să o facă ori nemții pe aia pe a lor și să bage 3 boabe unul după altul ca din pușcă, sau să egaleze mexicanii. La trei zero aproape că credea că echipa lui are șanse.

După ce ii spusei că băgară și coreenii două boabe pe final în plasa germanilor,că normal că nu mă mai interesa de la 3-0 vs 0-0 și nu mă mai uitam atent pe LiveScore ci pe Waze, se lumină la față că asta e surprinzător și că e mișto că acum nu mai poate nimeni să îi acuze pe Mexicani că au dat meciul prea ușor și că crede că acum se califică.

Îi spun , coaie, în pula mea , tu nu știi cu matematica deloc? Nu vezi că câștigarăți grupa?

-Daaa, ce tareee, yuhuu, acum chiar că mă bucur , dar păcat că nu am văzut meciul, trebuia să ne fi întâlnit la Stockholm, ce căcat am căutat noi in UK?

-Păi, pe mine mă întrebi, coaie? Că România nu joacă , eu vin unde vreți.

După care îmi spune că , heh, acuma ar fi mișto să bată Brazilia pe Serbia și să se califice Elveția pe locul 2 , să joace ei cu elvețienii , iar mexicanii aia nesimțiți sa joace cu Brazilia.

Zis și făcut.

Când ajuserem la aeroport îl întrebai simplu daca el e mai special așa, sau toți suedezii sunt așa pesimiști , că uite Românii se încurajează că ne putem califica și se speră și la rezultatele meciurilor altora și sunt siguri că universul și arbitrii vor face sa fie bine , să nu fie rău pentru țărișoara noastră. După care pierd epic și nu le ies nici rezultatele și oricum nu meritau calificarea și toată lumea se cacă pe ei cum nu îi ajută antrenorii, terenul arbitrii, nici Dumnezeu.

Da. Cică așa sunt suedejii și preferă să se aștepte la ce e mai rău și dacă e vreo surpriza plăcută. Ca acuma.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
5 years ago

Acum cativa ani am flat de autoprofetia indeplinita. Un termen psihologic. Ideea este asa: vezi pisica neagra gen si te gandesti ca iti va merge rau in ziua aia si asa se intampla. Deci mental putem schimba realitatea. Putin.
Asa ca e mai bine sa zici/speri ca totul va fii bine.

catalinx
catalinx
5 years ago

Inteleg ce spui, dar mi-e greu sa cred ca un suporter de fotbal schimba modul cum joaca un fotbalist in functie de cum se raporteaza el, mental, la asta.