Notes to self: Iar omizi în gardul viu

Tre’ să merg să dau ceva acatiste, slujbe la biserică, că am cam terminat spectrul chimicalelor, mai puternice de atât mă omoară pe mine și au să mă mănânce omizile râzând.

În 2016 nu am fost pe fază și au devorat jegurile alea tufele de gard viu prin August, pe la final. Am dat eu cu chestii dar cam degeaba.

In 2017 am fost pe fază și le-am prins în fapt prin Iulie și le-am umplut gușile cu Fastac .

Anul ăsta am stropit preventiv de prin mai cu ceva otravă, dar se pare că nu a contat. Săptămâna trecută, duminică , înainte să plec din sat am dat cu ochii prin tufe și nu era nici picior de omidă. Ieri dimineață când m-am trezit, după ce m-am întors noaptea anterioară, m-a luat capu’ și Parkinsonu’. Am reparat instant atomizorul, are și ăla altă poveste, am pus 20 ml de Fastac in 6 litri de apă ( știu concentrația e spre cvadruplă, da’ ce pula mea facem aici ?) și am tăbărât pe ele. Am golit toată sugstanța in tufe și azi le văd cam leșinate, dar nu chiar cum mă așteptam. Adică, după ce am terminat eu eram aproape mort, cu tot cu mască și ochelari. Anul ăsta le-am cam prins la timp și nu vor să facă pagubă prea mare, dar cred că nu am rezolvat problema, vor apărea și la anul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
5 years ago

Anul asta am avut mai multe omizi ca niciodata, in special pe pruni/peri. Ciudat ca am vazut si-n nuci, da’ de nectarini, piersici si caisi nu s-o atins. Cum nu le am cu stropitu’ (si se cunoaste, mai putin de un sfert din nectarine se umplu de ceva praf dupa care putrezesc de pe o zi pe alta, merele si prunele sunt pline de viermi/nu ma deranjeaza neaparat chestia cu viermii – n-am avut probleme cu perii, piersicii, ciresii), am incercat sa le adun in bidoane de plastic, da’ am renuntat cand am vazut ca rontaie mai mult doar din… Read more »