Magazine de pantofi

Am fost alaltăieri prin niște magazine de pantofi, cu funcția de consort de cumpărătoare.

Nu am eu treabă pe acolo, că eu merg la Amazon, că e deschis mereu și se mișcă vânzătorii mai cu talent.

Dar e util să mai dau cu nasul prin rafturi, mai văd și eu o modă nouă.

Treaba e așa. Sunt, in mare, două soiuri de mergători și vorbesc de din ăștia cărora le spunem generic adidași, sau teniși.

Ăia vechi, gen foarte vechi, de îi știu chiar și eu din copilărie de “clasici”, pentru boșorogi ca mine și mai bătrâni, vezi vreo câteva perechi în fiecare magazin.

Și aia noi, așa de noi că mă uit la ei și nu înțeleg ce dracului sunt ăia, nici nu arată a pantofi.

Edițiile de adidași care erau la moda prin anii 200x -2015 parcă au cam dispărut cu totul din magazine.

Nu știu dacă e din cauza de lipsa de valoare de design, sau că generațiile au polarizat fie cu boșorogu’ standard care poartă Adidas Gazelle, Sau Puma classic, fie cu ăștia tineri, care dracu știe ce poartă că nu înțeleg nimic din mergătorii ăia.

Trecând peste, am observat 2 chestii greșite in magazine.

Una la un spatiu numit Office Shoes – da, foarte ingenios.

Vindeau nenii ăștia aici pantofi Lacoste, Polo, Tommy Hilfiger. Nu port așa ceva că sunt prea scumpi pentru gusturile mele.

Dar dacă aș vrea să port nu aș cumpăra de la ei, că erau așezați langa alte încălțări ieftine de plastic și mirosea a cauciuc ieftin importat din China în tot magazinul. Mirosul mi-a trezit dubii serioase dacă pantofii ăia scumpi sunt pe bune, sau sunt fake-uri ordinare la suprapreț. Cum nu port, nu știu să fac deosebirea dintre original și fals, dar oricum ar fi e greșit să miroasă așa într-un magazin unde vinzi încălțări de 300-600 de lei perechea. Ăsta e un miros adecvat pentru magazinele din Piața Sudului/Big Berceni ( dacă mai există) , cu pantofi până în 100 de lei.

Mă durea capul când am ieșit și trebuie să fii lipsit de orice instinct de conservare a averii să ai tupeul să ignori duhoarea de mușama ieftină și să îți cumperi o pereche de teniși Tomi Hilfiger, posibil cu ghilimele, posibil sub calitatea celor fabricați la Finca Drăgășani.

A doua e a unora care vindeau pantofi Geox, cred că așa se și numește magazinul. Diuream eu prin incaltarile lor, deloc încântat când au început să dea cu șprei . D-ăla de cameră. Prin au început zic că s-a proptit un băiețică cu degetul pe capacul ăla și așa a rămas. Se plimba prin fundul magazinului ca pompierul cu stingătorul împrăștiind nori de parfum d-ăla.

Au trecut vreo 15 secunde până am simțit că mi se încrețesc plămânii și nevoia de a-mi strănuta și creierii lichefiați.

Eu cred că voiau să ne dea afară de acolo, că oricum nu mai era nimeni.

Ce am văzut mișto a fost la Skechers. Băi, nu sunt fan , îmi plac de la ei doar câteva chestii care arată mai clasic, dar cred că ăștia se cam pișă pe toți clasicii in materie de încălțăminte comodă, nu de aia în care te sui doar pentru interviu/nunți și înmormântări. Asta pentru că și-au luat rolul în serios în materie de cercetare și design.

Am văzut tălpi dintr-o spumă foarte ușoară, tălpici interne făcute din “memory foam”, tălpi cu forme anatomice și care ajută la echilibru, încălțări din materiale sintetice care arată modern și rezistent.

Nu prea exista comparație in ce-am văzut la Adidas, Nike, Puma, Asics…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maniax
Maniax
5 years ago

Ecco nu ai vazut sau nu iti plac?