Notes to self: Paulownia. Ep. 2/2018

A contat ceva că a fost pomul înfofolit ăsta iarnă, că a plouat/nins pe primăvară că i-am tras țeavă de apă, că a plouat de a rupt pe vară (zicea tata că nu a mai văzut iarbă pe șanțuri la sfârșit de iulie de hă-hăă.

Dar mai ales a contat că l-am copilit de frunze. I-am lăsat mereu doar 8-10 frunze la vârf. Așa că a luat-o in sus cu viteză de nu mai e loc să îl învelesc la iarnă. Că nu-i mai ajung la vârf până atunci.

Nu l-am măsurat dar estimez că are 2.2 m. Cu mâinile întinse îi ajung la vârf deci cam pe acolo.

A iesit din iarnă cam de un metru.

Acum are crenguța aia de-o ia la dreapta vreun metru.

Pe care tata zice s-o rup, da’ mie îmi place că arată așa, ca o pulă.

In toate reclamele despre Paulownia se spune că copacul ăsta creste fără probleme 1 metru pe an. Ținând cont că l-am plantat in 2014, nu prea e cazul la mine – overall – dar vezi, că nimeni nu spune și cum:

Apă, copilit frunze și învelit iarna, până se aclimatizează sau se mai îngroașă, dracu știe când.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
5 years ago

Io am pus anul asta asta 20 de bucati (doar 10 imi era rusine sa comand de la Temesoar, pentru ca la 5 lei bucata am considerat ca nu merita efortul pe care trebuia sa-l faca vanzatoru) din care s-au prins 19 (cam mult, ca nu am ce face cu atat, da’ la primavara ii mai raresc io daca nu-i rareste iarna). Am luat Shantong (din cate am inteles soiul asta nu produce flori, dar creste mai repede – si cu apa din belsug chiar au deja un metru inaltime ) si Tomentosa (produce flori mov deschis – anul asta… Read more »

catalinx
catalinx
5 years ago

oho, bună rată, 19 paulovni. Iți dai seama ăla din poze de care e? Ca habar nu am 🙂

Alifie
Alifie
5 years ago

M-am uitat la frunze da’ nu vad diferente clare. Sa zic ca frunzele crenguta (care zici ca arata ca o pula) seamana mai mult cu cele de la tomentosa, si cam atat ma duce capu’, ca mai mult nu pot. Daca l-ai pus in 2014 si ii tomentosa, intr-un an sau doi ar trebui sa faca flori, si atunci o sa stii sigur ce natie ii.