Duc copiii la mare. Nu, nu în România.

Viermii, sau focul care mă vor mistui, după bulan,vor auzi de la copiii mei că le-am fost tată, șofer și sponsor, în orice ordine, cam zgârcit și uneori bulangiu și fără suflet de strict, da’ să nu-i aud că nu i-am dus destul în vacanțe sau mai precis la mare, că mă întorc din iad și le mănânc beregățile.

Plm, pentru că e a doua oară din an și că mi-au stricat planurile de închiriat ceva apartament in Tenerife vreo 2 luni așa cum intenționam, mai mergem și la bulgăreți, tot Skorpilovtsi la Long Beach and Spa să mai reducem costurile anuale cu vacanțele, că am violat portofelul destul în Israel, mai și investim în viitor.

Nu, nu la români, că totuși nu mi-au făcut nimic copiii, au fost decenți anul ăsta. Așa, cât de cât.

Mă amuză când aud lume care vine chiar și din țări civilizate să-și ducă copiii în vacanță pe Romulus, că pe români pot să îi înțeleg, e mai la îndemână.

Văru’ vine din Germanistan și nu mai merge la bulgarieni că a avut nu știu ce experiență nasoală anii trecuți pe la ei. Stăteau niște infractori cu scândura cu cuie în drum ( presupun că noaptea) și i-au alergat să-i jefuiască cu mașina pe pana, sau ceva. N-am cerut detalii, nu mi s-a întâmplat, dar îmi imaginez că n-or fi doar românii din Sinești campioni la jafuri în trafic. Dacă mă voi simți vreodată în pericol nu mai merg nici eu, normal, da’ nici prin România nu mă grăbesc să mă înghesui, că, una la mână, înțeleg că s-a ajuns deja în punctul critic în care iți iei cazare cu MD, HB , AI și primești muie.

Deși am auzit că ar fi ieftin și anul ăsta.

Ehm, comparabil cu unde sunt eu.

Mai pun eu poze, mâine, zilele astea.

Nu e chiar o cameră dublă,mai degrabă un apartament cu două dormitoare (3 camere ) de cam 100 mp.

Nu-i totul roz, adică e mișto că suntem la parter și că avem o terasă frumușică, dar nu e așa mișto că au omis să pună o masă și măcar 2 scaune și deși au promis de două ori că aduc probabil că nu vor aduce până la sfârșitul sejurului. Oh, well, doar nu o să vin mereu aici, am fost deja de două ori, iar anul asta pare așa un pic mai multa lume decât anul trecut. De vreo 5 ori.

[ după timp ] De fapt, cu MasterCard se rezolvă aproape orice. Că masă nu am găsit, da’ două scaune fac 50 de leva ( 100 de lei ) la magazinele de la colț.

La piscina încălzită e încă ok, la plajă la fel. S-au construit chestii în jur și se mai.

Din una in alta

Unele apartamente sunt de vânzare. De exemplu ăsta.

1000 de euro pe metru pătrat. De civilizat e civilizat. Calitatea construcției pare decentă. Mai bună decât calitatea medie de finisaj și execuție la rezidențialele de București și împrejurimi.

După mașinile parcate poți să vezi că e ceva potențial de business. Dacă vine lumea cu S-Klasse/ GLS sau Jag din Germania și din alte țări, așa îmi închipui.

Pe de altă parte, mă gândesc dacă și în cât timp scoți banii pe așa ceva, că oricum să menții complexul într-o stare decentă vine cu niste costuri, presupun.

Investitori văd că tot vin, să facă orice fac, în general, investitorii. Ii aduce o domnișoară și le prezintă chestii într-una.

Menționez asta că știu că se construiesc și în România la mare genul asta de complexuri, care ar fi sanchi profitabile pentru cumpărători.

Preturile sunt mai mari la noi și cel mai des vezi apartamente cu un singur dormitor. Ceea ce eu cred că e problematic pentru tipul de business pe care vor să îl impună.

Genul ăsta de business e pentru familii cu copii. Adică, eu dacă-s cu soția si merg la mare pentru tolăneală, vreau să locuiesc la un hotel cu niște servicii și nu îmi pasă prea mult de extra spațiul dintr-un apartament, sau că pot să gătesc în minibucătaria amenajată, sau că e o mașină de spălat acolo. Când merg cu copiii nu prea îmi place să locuiesc in ceea ce se numește cameră dublă. Am încercat, dar nu-i cel mai bine. Adica, e cam de nevoie.

Ar trebui, dacă nu poți să te bucuri sau să te relaxezi în vacanța cu copiii, măcar să nu fii atât de nervos și presat cât să nu se mai bucure nici ei.

Altfel mai bine nu mai pleci nicăieri.

Iar pentru familii cu copii treaba cu un dormitor e așa și așa, adică cu doi copii cineva doarme pe canapea și, nu-i bai, fuți și în living, da’ e mai bine cu două dormitoare. Sau poate îmi scapă mie niste lucuri din vedere, cu privire la bugete și confortul pe care îl așteaptă lumea, în general, de la o vacanță, sau pe care și-l permite.

De aia mă și uit lung la suita de mai sus de 32 de metri pătrați și mă gândesc ce aș putea face cu el aci. De închiriat nu știu ce să zic, nu prea am văzut cupluri fără copii și chiar dacă or fi, cred că cererea nu explodează. Poate vreo mamă sau vreun tată single cu copilul . Cineștie.

Treaba e că pentru mine e prea mic dacă nu divorțez mâine, și nu am în plan, iar unul cu dormitor și living unde aș putea să fac din el business + pleasure + plan de pensii ( cu ceva risc, că nu știu care o fi bai-ul cu apartamentele de vacanță din Bulgaria de peste 30 de ani ) e cam scump pentru ce aș dori eu să las pe dreapta azi. Adică sunt, estimez, pe la 60k. Meh.

Mă retrag pentru deliberări și rămâne în pronunțare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
5 years ago

[…] zis aici că e mișto să ai o terasă atașată apartamentului de vacanță dar că e cam inutilă fără […]