Dedeman: Priză de prelungitor

Din ciclul produselor de calitate proastă, azi priza asta de prelungitor de putere medie.

Arată mișto, ca și când te-ai putea baza pe ea, e din material bun, dar e făcută de niște repetenți in materie de tehnică, morții lor de idioți.

Totul e bine și frumos, mai puțin orificiul de înfipt cablul de împământare, fute-m-aș in el. Încape doar monofilar, dar nici ăla de “doi-jumate”, doar ceva subțire.

Întâmplător, sau nu, e produsă în Bulgaria de Atra S.R.L.

Mai multă muncă pentru mine, cum ar veni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maniax
Maniax
5 years ago

Pai dom’ director, daca nu ma insel, cupla respectiva e de 16A. La 16A e suficient 1,5 mm2. Asta daca nu cumva cineva vrea sa foloseasca produsul “out of specs”, dar asta nu e problema de proiectare :). E ca in bancul cu scandura negaurita – e virgina boSS.

Fery
Fery
5 years ago

@Maniax: aha, si cum faci? Iei cablu de 2×2.5 + 1×1.5? Si daca iti ajung 16A conform specs ce faci daca treci de ~30m de cablu si ti-ar trebui 2.5 sa nu ai 200 de volti in cupla? Ca sectiunea nu e numai functie de amperi, e si de lungime.

Deci daca faci bornele alea sa ia 2.5, fix acolo ai redus tu costul la cupla vietii, la borna de pamant. obsolescence.

Maniax
Maniax
5 years ago

@Fery: Daca vrei prelungitor de 30m si folosesti cupla aia iti meriti soarta :). Dar la un 25m cu 3kw la capat merge 1,5mmp. Bineinteles ca gaura aia ar fi trebuit sa poata acomoda 2,5 mmp. Dar pe de alta parte se poate sustine foarte bine si punctul de vedere ca e passive safety feature.

Bineinteles ca cel mai probabil ar fi facut utilizatorul sa nu conecteze conductorul de protectie la pamant, facand astfel orice posibila creata catre producator nula pe motiv de utilizare necorespunzatoare.

Fery
Fery
5 years ago

I second that. Cand produci chestii care instant genereaza solutii incompatibile cu viata, numai pentru ca esti prost sau si mai rau, calic, trebuiesti impuscat. Dupa tortura, bineinteles. Am facut destule improvizatii toata viata, sunt un mic McGyver, dar nu toti sunt asa. Si produsele din supermarket sunt pentru populatie, fie ea si needucata tehnic. Desi, din experienta, cele mai mari prostii le fac aia care au ceva habar, pe stilul motociclistului care moare in anul 2-3, cand prinde curaj, nu in primul an. Atunci inca il tine frica in viata. Si un singur om daca moare pentru ca au… Read more »

Maniax
Maniax
5 years ago

@Catalinx pai tocmai aia e, ca dar ar fi doar aia 16A importanti nu ar fi mare lucru. Dar Fery a zis ca si tensiunea conteaza, si chiar asa este, cu anumita variatie in functie de tipul de sarcina pe care o ai la capat. La lungimile alea deja e vorba si de inductanta, ca prelungitorul sta colac cel mai des. Asta inseamana ca trebuie intins de fiecare data, lucru care de obicei se face prin tragerea de cupla pana se desfasoara complet. Deci cam conteaza si cat de solida e fixarea cablului de cupla (si nu pare prea solida… Read more »