Marul Otravit: Fructele ceruite si Alba cu creierul ca zapada

E deja a treia sau a patra oara in ultimele trei luni cand aud pe cineva  vaitandu-se ca vai  dom’ne , fructele  alea frumoase  din supermarketuri  nu-s sanatoase, ci-s moarte curata , ca “uita-te si tu pe iutub sa vezi ca-s date cu ceara”.

Am incercat , in diverse moduri sa le dau de inteles oamenilor , sa mai citeasca , nu sa se pise din prima pe ei. Nu vi se pare ca sunteti prea influentabili si ca nu puteti emite pareri cu propria minte? Nu? Pai bine , atunci meritati sa mancati mere stricate, batute si cum s-or gasi alea neceruite.

 

E ok  sa aduci o problema in discutie , la fel cum e ok sa nu stii.  E un pic cam aiurea sa te asezi in genunchi si sa te inchini primului prost care emite o idiotenie. Zic si eu.

en.wikipedia.org/wiki/Fruit_waxing

http://healthy-family.org/fruit-wax-ingredients-revealed/

http://www.bestfoodfacts.org/food-for-thought/wax-on-apples

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=175

 

Nu cautati declaratiile cu valoare de adevar in textele de mai sus. Nu exista asa ceva si  niciunul nu mi se pare 100%  precis. Luati insa faptele si ganditi cu creierul vostru.

Ce este ceara?

Compus organic de tip lant alchilic lung ( radicali ai alcanilor – hidrocarburi clasice – hai ca d-astea ati auzit). Cerurile naturale adesea contin esteri de acizi carboxilici , sau de alcooli  grasi.  Mmm, otet ( acid acetic) va suna cunoscut ? Bah , ca sa intelegeti, cerurile sunt cam ca parafinele.  Le gasiti in ceara de albine ( a murit cineva de la asta? ) , in ulei de palmieri , cat si in uleiurile  care nu-s prea bine rafinate , cum ar fi uleiul ALA SCUMPU’ SI EXTRAVIRGINU’ de masline ( v-ati imbolnavit de la el ?) , sau prin  diferite creme cu care va dati pe bot, sau in cur , dupa caz.

Am auzit tot felul de cacati care habar n-au ce vorbesc , dar le plac cuvintele  tehnice sofisticate , ca vai  pula mea , se gaseste ethanol, sau alcool etilic in ceara , ca uite ingrediente! Adica ala cu care va faceti praf la petreceri fara vreo jena ca muriti de la el. Si ” by the way”, ala spray-at pe mere , se duce pulii de suflet si se evapora inainte sa-l lingi tu. Sau in caz ca nu stii, si merele , lasate sa fermenteze , se transforma in etanol, partial. Cica de la zahar. Asta e folosit ca solvent , pentru a dilua ceara la aplicare. Care solvent , daca vreti il puteti folosi ca sa stergeti ceara de pe mere. Asta ca se basica toti ca , vai domne , nu exista metoda de indepartare.  Daca va fute grija intr-atat , incercati cu dublurafinel , sau cu Mona cald spre fierbinte( atentie ca Mona are coloranti , ati belit pula) .Cald nu inseamna clocotit sa va ardeti pe maini sau sa va ia foc in fata.

Alta : Vai, pula mea , se pune cazeina ( milk caseine)  in  ceara si asta da alergii.

Ba, aici e o sansa la un milion , daca esti un american inbred care sufera de  cinci boli autoimune si o mie de alergii, inclusiv la viata. Altfel spus ,  cazeina e o proteina care se gaseste in lapte si cam in toate branzele, iar in ceara asta poate aparea ( in unele cazuri ) in  cantitati infime.

Daca nu va faceti griji de pesticide , sau ingrasaminte chimice  folosite eu zic sa lasati dracu’ hipstereala si mancatul merelor  fara ceara , zbarcite si cu viermi, caci printre altele , ceara asta mai pazeste marul ala de niste micro-organisme.

Din cauza voastra  nu mai gasesc eu gem si tuica ieftina. Dar sunt prea fin , s-o pricepeti p-asta.

Si n-o dati p-aia de tip  McDonnalds , gen , pai daca nu se strica in  doua luni inseamna ca nici bacteriile nu il pot digera,deci nu e sanatos, –  ca nu vrei sa intri in competitie cu toate bacteriile la digerat chestii. Nu de alta , dar poate te digera ele pe tine.

A , si va mai dau o veste buna  astora stresatii , ca stiu ca stresul in general constipa. CEARA, in general parafinele, nu se digera  si ung oarecum tractul intestinal. Deci va ajuta sa va eliberati mai usor…de stres.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments