Ep.3: Un pic de prin Germania de Vest. Heidelberg

E deja istorie,   pentru ca cu cat mi se sedimenteaza amintirile mi se si umbresc detaliile din minte. Si ca sa nu le uit:

Am fosti colegi peste tot, asa-i cand lucrezi pe proiecte, asa-i cand nu stai cu anii intr-o companie, asa-i cand imbatranesti. Ai mai multi fosti decat actuali.  Tipul locuieste in orasul asta si am lucrat la acelasi proiect de-a lungul a 2 ani cu o pauza de un an pentru mine, in care am mai acumulat niste alti fosti colegi.

Locuieste in HD, si ne dam intalnire pe la 4. Numai bine ca voiam sa vad meciul cu Suedia,  Germania se dusese din schema demult. In favoarea Suediei, echipa pe care o batuse, lol.

Am ajuns mai devreme in zona si, fiind sambata, orasul cam aglomerat. Evident ca, nefiind in Romania, am putut observa de pe strazile principale indicatii cu spatiile de parcare si locurile libere.  Daca te uiti in ansamblu, vatra orasului este cam inghesuita in jurul  raului Neckar si probabil ca nu ar fi atat de problematic daca orasul nu ar fi unul turistic. Dar cam e.  Prin urmare, in parcarea subterana care era mai aproape de punctul de intalnire, unde mai erau afisate 8 locuri libere, am facut cateva ture, pe diferite niveluri pana cand i-am gasit pe unii care plecau si ne-am infipt in locul meu. Primul gand a fost ca acolo ar fi crima daca ar fi sa imi car rabla mea din Romania pe motiv ca ar trebui sa-i pun burduf ca sa se coteasca de la jumatate.

Mai vedeam d-astia cu SUV-uri mari innodandu-se prin zona centrala, luand curba din 2-3 incercari si fiind injurati de restul si de aia zic.

Altfel, orasul e curatel, pitoresc si din cate inteleg un pic cam scump si nici dracu’ nu locuieste in centru acolo unde e frumos. Fiind un oras mic, nu-i problema, ajungi repede acolo dar inteleg ca iti cam trebuie ceva mijloc de transport. Au ceva autobuze  si tramvai, dar nu mi-au sarit  prea tare in ochi, iar asta e o problema, ca de obicei in tarile civilizate astea iti raman pe retina.  Privelistea de pe malul raului iti cam beleste ochii,  e misto sa vezi plaja amenajata, copii in ceva eveniment organizat, case, vile si hoteluri frumoase pe malul celalalt.

Le vezi degeaba, ca  preturile desi, in ansamblu, sunt mai mici decat in Stuttgart, daca vrei acolo unde ma uitam eu peste canal, sau in centru sunt misto doar daca ai mostenit ceva si vrei sa vinzi. Altfel, sunt ca o lopata in muie.

Nu-i nimic, mergem mai departe.

Desi orasul e frumos,  cel putin in zona aia are asa un aer de ceva unde nu ai vrea sa locuiesti. Una la mana ca aia care locuiesc pe acolo par ca-s chiar mai bogatani ca aia din Stuttgart – stii  aia din Stuttgart sunt fraieri care se duc la lucru dimineata, astia par a fi aia pe care ii doare in pula, la cate Mercedes-uri SLR si SLS am vazut pe stradutele astora. Serios, dupa ce am trecut de 10 bucati in 5 minute, am renuntat sa ma mai uit. Linkul e pentru aia care cred ca Ferrari si Lamborghini sunt masini scumpe. Daca in Stuttgart vedeam milioanele de euro  insirate frumos de-a lungul strazilor si pe dealuri, printre vii, deghizate in real-estate, pe aci circula fara rusine pe strada.  Si stai si te gandesti – ba, care e mai bogat, ala care are milionul acasa, sau ala care merge pe strada cu juma’ de milion la el?

Nimic mai enervant decat faptul ca mai mult de jumatate erau tineri , destul de des la 20+ mai degraba decat 30+. Si sa nu-mi spuneti mie ca erau toti fratii lu’ Zuckenberg dintr-o alta mama.

Pe de alta parte, poate tocmai aici e un bun loc sa te muti daca ai copii si n-ai bani de un McLarren. Ca au altii.

Cand am ajuns noi prin zona, piata centrala era pustie, orasul care se viziteaza per pedes relativ liber. Asta era la 3 si jumatate.

Cand am plecat noi de la carciuma unde ne-am intalnit cu amicul meu, adica pe la 6 si jumatate, era buluc, aceeasi piata de mai sus era plina cu scaune si mese , ocupate, la fel ca in alt oras despre care alta data, poate.  Aproape m-am speriat, gen WTF?

In rest, pentru ce conteaza, astia pe aici gatesc altfel decat nemtii din alte locuri de unde am mai fost eu. Presupun ca ajuta si apropierea de Franta la ceva. Aia care-s apropiati de Olanda, sau de Danemarca/ Marea Nordului & Baltica, mai meh asa. Dar nu la fel de meh ca aia care-s apropiati doar de Germania :).

Ce-ar mai fi de  spus e ca pare un oras de tineri. Presupun ca conteaza si faptul ca-i centru universitar.

Si ca daca vrei sa locuiesti acolo si sa lucrezi in Stuttgart ( precum colegul meu), sau in Frankfurt, sau in Mannheim, e o idee, dar nu una buna. Ca legaturile de transport nu-s chiar cele mai bune, iar cu rabla merge, ca doar sunt autostrazi, dar  sunt si o gramada de utilizatori si la orele cheie intrarile si iesirile se cam blocheaza.

Poze random, mai jos.  Pozele din articol sunt “fara filtru”, ca n-am nici timp nici pofta si nu mi-e nici usor sa editez cu Snapseed-ul in telefon poze de acum 1 luna ( trebuie sa dau scroll mult, pentru fiecare), asa ca le-am tras in calculator si le-am micsorat un pic.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

Cu ce telefon sunt făcute pozele?

clawbc
clawbc
5 years ago

Stiu pe cineva care sta in Heidelberg si lucreaza la SAP, care are sediul central intr-un satuc prin jur.

trackback
12 years ago

[…] plimbam eu prin Germania, introspectand un loc bun de pus cortul si caruta cu coviltir in fata lui,   asta vara, dar asta […]