Noul iphone XXs

Am vazut lasnarea  noului iphone. M-a amuzat faptul ca aluia mai mare nu-i spune XL,  cum e jargonu’, ci Xs Max; ba, serios?!

Altfel, au mai pus o sutica la pretul de pornire al celui mai flagship pe care il vand, ca sa incerce piata; care musca, bine, care nu, aia e -da-i in mortii lor de saraci, sa mai ia un credit, daca vor status. Au mai bagat pe acolo si alte iphoane pentru saraci, la numai 749 de dolari. Nu e rau, eu am ramas inca blocat pe MAXIM 500.

Pe de alta parte, din laudele lor si specs, asta pare chiar o piesa mai buna,  bineinteles ca iar nu spun astia cati watti baga in baterie, doar se lauda ei ca tine mai  mult, din ce in ce mai mult – dupa 1 an toate iphoanele tin la fel (?) . E intrebare. Tre sa astepti primul nerd care chiar desface si masoara bateria aia.

Ma amuzam ca au pus si ei, intr-un tarziu, dual SIM si ce-l mai lauda si ce-l mai explica in prezentare.

Mie mi se pare ca aia de la Apple erau singurii care nu intelesera inca ce e aia si la ce foloseste. Si uitandu-ma la  asta cu doua telefoane dual SIM in poznar ( da, am 4 simuri, suckeeers! – am mai multe, dintr-o suma de tari, dar nu am telefoane de ajuns) aveam impresia aia pe care o are un tocilar cand vine repetentu’ clasei sa-i explice lui cum e treaba cu problema aia grea la de matematica, aia cu care a picat corijenta de 3 ori; ca el a rezolvat-o si ce epic e. Aia pe care tocilarul o face din minte si stie si rezultatul.

In fine, ma uitam, mai mult decat la telefon, la cat de dramatic ( SI PROST)  joaca maimutoii aia la prezentare. Ok, eu sunt sarac, nu-s publicul tinta pentru telefoanele lor de lux, da’ publicul lor e genul ala, care vrea teatru si circ ieftin si pune botul la genul ala de marke-show? Eu m-as simti un pic  incomod sa ii vad pe astia cum imi arata morcovul ( ala scos din cur) si sa le cumpar produsul pe urma. Nu stiu daca ati fost vreodata la o prezentare din aia MLM,  despre  cum sa te imbogatesti prin a fi fraier si a mai convinge si pe altii ca sa fii fraier, inclus intr-o schema piramidala de comisioane din cacat , e smecherie.  Eu am fost la Herba Life. Si dupa sesiune, i-am intrebat pe aia, ca un dobitoc, desigur: – ba, dar care-i modelul de business? Ca nu am inteles, mi-ati aratat doar oameni care se lauda ca ce bogati sunt ei din comisioane. Comisioane la ce?

-Aaa, pai daca n-ati inteles mai veniti o data la o sesiune.

-Si ce-o sa fie la sesiunea aceea?

-Pai la fel ca asta.

Mda, activitatea de spalare pe creier e musai sa fie repetitiva, cam de doua ori pe an asa, ca la unii nu merge din prima, la unii se mai strica ceva si incep sa aiba idei, eu probabil ca-s mai greu de cap si n-o sa-mi cumpar nici acum iphone. Nu-i bai, sunt cooperant, ma mai uit la prezentari – poate, poate !

Da, poza din feat e la Huawei P20 Pro,  la misto, pentru ca daca Iphone  pune 2 camere doar pe telefoanele alea mai bunele,  ca doar de la 1000 de coco in sus ai dreptul la doua,  chinezii astia au ajuns la 3 camere, pe modelul lor PRO – care-i mai ieftin, normal.

Si ma amuza ca orice chestie urmeaza modelul Gillette, care au ajuns deja la aparate cu 5 lame ( more is better) , asa ca stay tuned, anul viitor asteptam si producatorii de telefoane sa tina pasul, ce dracu’.

Mai putin  Apple. Ma astept ca pe la Iphone XVs miniMAX sa se laude, in aplauzele publicului, ca au inventat ei primul iphone  cu 3 camere,  major breakthrough, never seen before – de catre utilizatorii de iphone, carora li se lustruieste riguros creierul  la fiecare prezentare si le tine efectul minim 6 luni pline.   Plm, presupun ca utilizatorii  de iphone au primit si de undeva cheatul ala “show me the money!”. Din an in an il tasteaza in contul bancar si, puff, se umple imediat, merg degraba la apple store, iau noua piesa si se upgradeaza si tot asa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dam167
dam167
5 years ago

Eu înțeleg punctul tău de vedere – mai mult îl accept/respect pentru că nu sunt de acord cu tot ce zici tu – dar care-i faza cu spălatul pe creier? De ce, fiecare om care și-a stabilit pentru el niște priorități, se cacă în preferințele celorlalți? Cred că absolut oricine care consumă media pe telefon (ca să nu mai zic de ăia care au o afacere în media și trebuie să consume) și-a dat seama că are nevoie de un ecran ca lumea, pe care nu-l ai la 500 de euro. Dacă la ecranul ăla se mai adaugă și foto+video… Read more »

dam167
dam167
5 years ago

Mie mi se pare învechită chestia asta cu segmentul de business – poate la anumite scule mai sună cumva, astea enterprise sau cum le spun ei, servere și te miri ce – pentru că tot ce era business era scump și cât de cât bun, în timp ce variantele ieftine erau execrabile. Uită-te la laptopuri, de exemplu, unde nu mai merge aia cu CEO-ul în avion și sclavul la birou – persoane diferite, domenii de activitate diferite cu nevoi diferite. Da, ăla de business avea senzor de amprentă, că pune șefu’ degetu, dar tu n-aveai nevoie. Asta mi-a plăcut la… Read more »

dam167
dam167
5 years ago

Legat de baterie, nu-mi da link, că am citit deja prea multe prostii pe tema asta. Dacă îți merge atât de încet telefonul înseamnă că bateria e praf – fie ai mâncat-o tu, fie are o hibă din fabrică, dar e praf. Vorbim aici de soft actualizat, cu toate măgăriile ce au scandalizat lumea. E drept, judec după telefoanele mele și ale celor din jur, poate eu sunt un norocos și pentru fiecare ca mine există 20 de mii cu probleme, dar eu n-am văzut încă așa ceva. Din păcate zgomotul e mare și fiecare se plânge pentru că poate… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
5 years ago

Huawei se închină cu două mâini. La următoarea lansare mai pun și ei 100 si tuturor o să li se pară chiar ieftineală!

Perkele
Perkele
5 years ago

la treaba cu Gillette tu poate glumeai, dar au aparut niste zvonuri si poza saptamanile trecute cu un modul cu 5 camere care e posibil sa apara pe un viitor Nokia

animaloo
5 years ago

pai, am vazut la 2000E o camera cu multe camere de fapt. Pentru ca e greu pe telefon sa schimbi obiective, pun ei 3-5 senzori. Focus mai bun, poze mai bune, degete mai multe in poze 😀

inca mai exista aparatori ai glumei aifon?

animaloo
5 years ago

stiu ca vand, dar ma amuza sa vad ACELEASI argumente. Bine, m-a rupt faza cu “lucrezi, media pe telefon, merita 10000000E”.
Si ma si gandeam “uite si la saracu asta de orbu, tre sa lucreze si doua zile sa isi permita unu, dar, daca nu face si el munca grea”

animaloo
5 years ago

nici eu nu inteleg ce media faci pe telefon. Sau ce nevoie de “ecran” ai. Dar asta e bre, suntem niste parliti

Moromete
5 years ago

Videochat, bibicilor. 😀