2 Filme din boxoffice: Johnny English strikes again si Bad Times at El Royale

Un titlu prea lung pentru articol, dar nu-i vina mea ca filmele se numesc asa.

In ordinea numerelor de pe tricou’, imi place modul in care Mr. Bean ( Mi-e greu sa cred ca pe actorul asta il cheama pe bune Rowan Atkinson, mie sa-mi arate buletinu’, pana atunci ramane cum am stabilit) il parodiaza pe Bond.

Nu, filmele nu sunt genul ala de parodie a actiunii propriuzise a vreunui film Bond, ci a personajului, da’ stiti toti asta. E amuzant ca in film joaca si Olga Kurylenko, da, tipa care a jucat intr-un Bond adevarat – Quantum of Solace . Ea nu se parodiaza pe sine, ci dimpotriva se ia foarte in serios. Ceilalti nu prea o iau, dar na, sa nu dam vina pe film.

Partea interesanta insa e parafraza politicii de top si modul in care e parodiata prim ministresa GB-ului. Nu e cu nume si prenume, da’ parca pe Teresa May o contureaza. E atat de sugestiv scris incat zici ca e o piesa de Caragiale. Frumos era sa fi dat eu exemplu de ceva elocvent din dramaturgia britanica, da’ plm, n-am atata cultura generala.

Filmul merita timpul si banii, desi cele mai multe scene de umor sunt intuibile, iar la alea iti ramane doar interpretarea expresiva a lui Bean, daca esti fan, altele sunt destul de bune si surprinzatoare, I must say.

Bad Times at El Royale e pentru mine aproape filmul anului. De fapt daca fac scroll prin memorie, nu imi aduc aminte sa fi vazut altul mai bun anul ăsta. E cu adevarat un film cinematografic. Si parca nu am simtit genul de mucegai si putreziciune care vine dinspre Holywood zilele astea.

Actiunea e buna, incepe direct cu scene din alea care se vor memorabile, e genul de opera care te aștepți să fi fost regizată de Tarantino. Dar nu.

Merită și asta o punga de 🍿 și un bilet la cinema, deși pe ăsta îl puteți vedea liniștiți și acasă, nu că mine, dacă aveți liniște, un ecran mare și acces la torenți desigur.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
5 years ago

Iti recomand The Office , Ricky Gervais. Oldies but goldies.

Mad
Mad
5 years ago

Unde le vazusi?