Micii cercetași prin Londra

Am ajuns vineri seara la 10 în Gatwick . Mai fusesem acolo, deci știam clar de unde sa iau trenul. De la sosiri am urmat indicatoarele și am ajuns in același loc.

După ce am întrebat niște englezi mi-am adus și eu aminte. La plecări e gara de tren.

Sunasem mai devreme la apartamentul luat de pe booking să le spun că posibil să întârzii un pic peste 23:30.

-Nicio problemă, poți să faci check-in la orice oră, iei cheia din safebox, nu ai primit instrucțiuni pe mail?

-Nu, am primit doar instrucțiuni să vă dau copie de pașaport.

-Bine, vă trimit un SMS acum.

Și au trimis. Am luat le tren și am ajuns in Clapham Jonction, iar apoi la picior până in Battersea , vreo 12 minute.

La și 31 eram in fața ușii. Nicio chirie, niciun nimeni la fața locului, să citim deci instrucțiunile. Nu le pot spune eu cu mai mult umor, deci uitați-le aici:

Da, am lăsat codul la liber. Din partea mea aveți liber să le spargeți casa după ce le ciordiți cheia. Să se învețe minte, să vină cu o soluție bună și pentru chiriași. Dacă o găsiți, că eu nu am găsit-o . După care m-am întors am sunat și mi-a spus ăla ce sa fac pas cu pas la telefon. Am găsit standurile de biciclete , dar nu vedeam safeboxu’. Mi-a zis nenea la telefon că e o cutie gri de mărimea unui iPhone, legată jos. Iar eu trebuia să o observ la 12 noaptea.

Ajuns înapoi cu o mână de chei și nici o idee care e bună și în ce gaură, că erau mai multe și de alea am intrat de prima ușă dar la a doua m-am blocat.

A nimerit soția.

Măcar casă era cald, ca la englezi, 16 grade. Am văzut centrala pornită, am dat termostatele pe 22 de grade și toată lumea la somn. Am platit eu un apartament cu 3 dormitoare, dar am încăput toți într-un pat, acoperiți cu două plăpumi fără probleme.

Urma să se încălzească peste noapte . Dimineață erau 15 grade in casă. Centrala era dată doar pe apă caldă. Am mutat-o atunci pe încălzire și tot nu pornea. După ceva reset și la centrală și la unitatea de comandă a termostatelor, a început să bage. A doua noapte am dormit și noi mișto.

Gen 26 de grade like some boși, consumat gaze de vreo 7 lire, că ce pula mea facem aici. Noi am setat termostatele la 22 de grade, dar cred că și inginerii/instalatorii britanici sunt la fel de pricepuți ca ăia românii.

Altfel 🏠 era modernă, cu duș care pornește digital și setezi temperatura apei dintr-un variator electronic, cu wifi.  Ăsta nu era. Deși pe booking zice că da. Bine, într-un final l-am găsit si l-am făcut, în sensul că erau în casă instrucțiunile de configurare software ale unui router și routerul printr-un dulap și niște cabluri aiurea pe acolo.

Seara, vecinii au pus-o de o petrecere de halloween ( hallo-lose, dacă mă întrebi pe mine ) . Au anunțat frumos și totuși, petrecere , dar nu am auzit manele la maxim, chiuituri de nuntă și tropot de cai.

Serios, stăteam cândva în chirie, pe undeva aproape de Niciolaie Grigorescu într-un apartament la etajul 2. De două ori pe an era petrecere. De Crăciun/Revelion și de nu știu ce sfânt , ziua lu’ nenea de deasupra, cred.

Bănuiesc că avea multe rude / prieteni, că nenea punea ceva muzici populare și se băgau la dans. Horă. Încălțați in pantofi și jucau din alea cu bătut din pinteni și bătut în pământ ( oh well, tavanul meu ) se mișcau corpurile de iluminat prin casă și ziceai că se încură caii pe deasupra apartamentului.

Eh, in cazul ăsta am auzit până m-a luat somnul doar niste omuleți vorbind indescifrabil , în sensul că încet.

Despre casă.

Băi, nu e urâtă, deloc. Adică copiii spuneau că ei nu mai vor să plecăm de aici. Mai ușor cu visele astea de 340 de lire pe două zile, gen.

Dar, băi, după părerea mea de om normal cu doi copii și nu foarte ordonat defel, era cam jegoasă prin locurile de trafic, futu-le muma în cur de englezi cu mochetele lor.

Sunt eu absurd? Mai ales când îmi iau ăștia 99 de lire taxă de curățenie finală. Cât pula mea de finală e dacă în 99 de lire rămâne așa. Ăluia dinaintea mea nu i-au luat?

Și nu, ăștia cu casa nu sunt unii care nu au ei simțul curățeniei. Nu, taică, că ia uite ce poze white washed (știu că white washed are un alt înțeles, dar uitați-vă mai jos) au pe site.

Același dormitor, dar o altă viziune fotografică.

Altfel, da, sunt de acord cu copiii. Casa e mișto, după ce te obișnuiești cu jegul și cu modul cretin al ăstora de a face check-in. Eu nu știu de ce au ascuns cheia aia așa aproape, doar la două străzi. Eu aș fi oferit clienților experiența completa cu indicii din loc în loc și ascuns cheia în toată Londra, de ce să ne limităm la alea două străzi ?

In rest, am prins Londra așa cum trebuie. Aglomerat, de am întârziat 20 de minute la o întâlnire, deși m-am trezit cu o oră înainte de plan și am plecat de acasă cu jumătate de oră în avans față de plan, dar hei asta-i din vina turiștilor ca mine și a crupierilor de alba neagra români de pe Westminster Bridge. Jur că erau minim 10 grupuri de romulani care dilăreau alba-neagra cu clienți falși care pun suta de euro la mișto, cu gură-cască care pierd banii pe bune și cu hoți de buzunare care atârnau la gură-cască să mai ciupă și ei ce nu se duce pe alba neagra.

Aș fi făcut poze dar eram cu telefonul în poznar, cu o mana pe buzunarul ăla și alta pe cel cu portofel, atitudinea potrivită când treci pe lângă romulani in vest. Bine, ar mai fi și că am luat metroul invers o statie, dar asta nu se pune.

În rest frig de mi-a intrat și în cur, mai mult de la vânt – checked , azi ploaie – checked.

In fond suntem aici ca să ne facem o idee despre cum și unde ne punem cortul.

De aia nici nu stau in hoteluri.

Din ce văd, Londra e obositoare. Am alergat până în Stratford să mă întâlnesc cu Manowar (confirm bănuielile că e Răzvan Coloja) la o cafea (proastă, zicea el , ok pentru mine ), și cică zona e undeva (semi)central, dar eram sigur că am ajuns in China. Am mai bântuit un pic cu fetele prin oraș și până am ajuns acasă s-a făcut dracu’ noapte.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Mda, dar tu ai scapat. Eu trebuie sa mai duc si sa iau masina.

catalinx
catalinx
5 years ago

Da. Si s-o si conduci. Cand am plecat din centru ma uitam la Uber cat costa si cat face, fata de metrou si era un pic mai mult decat dublu si la bani si la timp.

Manowar
5 years ago

Altfel, da, Londra e un jeg. Si la 170/zi, da, dai de jeg.

Sotia a ramas atat de scarbita de sistemul ala cu mochete jegoase incat dupa ce am cumparat casa mi-a zis direct ca ea vrea parchet, ca nu vrea sa vada rahaturi de alea nicaieri in casa.

catalinx
catalinx
5 years ago

170*30=5100. Oook :)). Aici in Reading ma costa 560/ 6 nopti – deci <100/ noapte. Si e tot 3 dormitoare, cladire noua, parchet sau gresie pe jos si o mocheta care nu a apucat sa se jegojeasca pe scari – parca mai misto si pozitia ( relativ central) si casa, decat aia din Londonistan. Treaba cu mocheta e ca plm, noi nu prea umblam incaltati prin casa si, cu exceptia sotiei, nici nu purtam papuci sau sosete indoor- ca taranii. Adica , acasa la altii, plm, dar acasa la mine, cam stau in tricou si fara sosete sau manusi. Asa,… Read more »

Manowar
5 years ago

Pai, sincer, nu traim cu frigul asta, ci pornim caldura. Dar, in acelasi timp, englezii sunt obisnuiti cu asta. Pe vremea asta e posibil sa dai afara de oameni in pantaloni scurti.

Da, 5100 pe luna e mult – daca inchiriezi pe termen lung. Acolo ai avea pretentii de smecherie. Dar “cu noaptea”, nu, nu e.

Realist vorbind, probabil vei inchiria ceva long-term la 1500-2000 (dupa pretentii) si aia o sa fie ok (si o sa fie cald inside lol), no stress. Pe parnai de astea cu ziua, da, o sa cam iei muie.

Alex
Alex
5 years ago

Vrei sa pleci de tot din România?
Emigrezi și tu ca manowar?

Livache
Livache
5 years ago

don’t forget to write! ?
https://youtu.be/LTfV_l8AUjU

0040
0040
5 years ago

Skillurile de photoshop aduc extra £££ :))

Marius
Marius
5 years ago

Locuiesti in Reading? E misto orasul ca am auzit doar lucruri “bune”.

Fery
Fery
5 years ago

Cauta ba ceva case de vacanta, le iei in jur de 300 pe saptamana. Altfel, cand/daca ai chef da un semn pe mail sa bem o cafea.

Holidaycottages.co.uk

Fery
Fery
5 years ago

Am inteles, dar asa e filmul, aici booking costa de te rupe. Ori ai masina, ori stai in centru si decartezi.

Vezi ca neavand credit score, o sa trebuiasca sa sari cu banul gros daca vrei chirie, gen deposit 3xchiria daca n-ai girant, si intre 3 si 6 luni de chirie platita in avans. In rest dupa bulan.

Stropic
Stropic
5 years ago

dar sa stii ca nu e asa de rau, peste tot recomanda cam 18-20 grade la somn. In principiu frigul produce melatonina, eviti insomniile si dormi mai adanc. Plus ca temperatura ridicata in casa fata de afara face sa fie aerul foarte uscat, ceea ce duce la tot tacamul de probleme ( inclusiv riduri lol). Am mai dormit la 26 de grade si de fapt nu am dormit, ma sufoc, nu mai am aer. :)) Vestea buna e ca nu mai trebuie sa te trezesti in 18 grade, cand te muti, poti face programel la termostat, temperatura pe ore. In… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Ah, vad ca nu ai prins casa cu duhoare de mocheta deci probabil ai avut noroc. In casele unde s a gatit ‘intensiv’ si peretii put nu doar mocheta. Airbnb e calea cea buna, vezi poate reusesti sa te intelegi cu vreun owner. Sau openrent. Agentiile te rup in doua la comisioane si figuri (nu, nu sunt impresionati ca pui tu pe masa chiria pe 6 luni oricum fara referinte&shit vei zice saru mana cui iti inchiriaza) In rest, esti sigur ca vrei sa stai in londra? Daca ai job remote sau partially remote poate merita ceva mai linistit. Bine,… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Sau unul din orasele universitare gen oxford/cambridge … e alta viata acolo, ai zice ca e chiar alta tara fata de londra si esti cam la 1h de mers cu trenul de centrul londrei

Magda
Magda
5 years ago

Buna.
Noi stam in Cambridge, relocati de anul trecut cu copchil si pisica.
Daca intereseaza pe careva, pot da detalii.

Magda
Magda
5 years ago

1) Am ales Cambridge ca am vrut un oras mic dupa Bucuresti, dar care sa ofere si oportunatati okish de joburi in IT. 2) Este tren direct King’s Cross din 30 in 30 de min si faci 45 de minute. 3) Cel mai aproape e Stansted, cam 35 de min, apoi Luton la 1h05′. 4) Noi dam 1200 lire pe 3 dormitoare( de fapt 2 dormitoare good size – cam 12/14 mp si o chichineata de single bedroom folosit ca spatiu de depozitare). Chiria a fost luata fara NINo, fara history&referinte etc, doar aratand contractul de munca semnat. S-a vrut… Read more »

filip pacurar
5 years ago

Da ce bine stai cu job-ul de poti plati 6 chirii + 3 depozite dintr-un salar :)) prin ce agentie lucrezi, sa imi iau si eu extra work? Haha!

Magda
Magda
5 years ago

Sumele alea de le-am scris sunt pentru regular Joe care are ceva ani pe CV, dar nu a mai lucrat in UK. Ca daca e si o companie bastinasa pe acolo, treaba sta un pic altfel.

Guru
Guru
5 years ago

Din pacate clapham junction/ battersea e overpriced ca dracu , dar ai avantaj ca esti aproape de un nod important de transport, 16+ platforme parca. Daca te mai gasesti prin londra sau ai de gand sa te muti in proximitate, zone 1-4, da-mi un semn si pot sa te ajut cu niste indicatii. Mult noroc!