Miroase a vacanță

Mai sunt vreo 2 săptămâni , dar mă cam tăvălesc așteptând.

Că sa nu mă tăvălesc mi-am luat dronă. Nu eu, compania la care lucrez, că e directorul generos, cică avem niște proiecte.

Am luat una simplu de folosit: Mavic Air. E mică arată mișto și am văzut niște cadre filmate superb la o amică pe Instagram.

E și ușoară, nu necesită aprobare de zbor ( în cele mai multe țări) .

Acuma, cu folosința nu e chiar așa simplu, dacă ești noob.

Bineînțeles eu sunt natural pregătit pentru pilotarea de drone și orice vehicule aeriene, așa că am rupt două elici înainte să decolez măcar. Că le-am montat invers și trag drona în pământ. Normal că ele au o indicație de sens pentru montaj , gen direcția în care să învârti ca să le montezi, și intră fiecare doar in locul ei, dacă urmezi asta, dar nu mi s-a părut important decât după ce am văzut că în loc să zboare drona mea săpa în pământ. Eu sunt mai cu sap-ul așa.

Și ar mai fi calibrarea senzorilor de direcție, care e o durere in cur s-o faci. Stai și te uiți ca prostul la cum trebuie să așezi drona, crezi că e bine, dar nu e. E altă perspectivă.

Dar tu nu știi și aștepți 10 minute uitândudu-te la ea, e greu doar pentru cei din jur ( parcă așa era citatul ).

Glumesc, în 30 de secunde eram călare pe YouTube.

Am găsit pe net că toată lumea moare la pasul doi.

Acolo drona nu trebuie pusă cu fața în spre dreapta, așezată pe burtă, cum ai crede natural, ci cu fața în dreapta , dar așezată răsturnat cu roțile intr-o parte. Iar asta e greu de găsit și pe YouTube, pentru că vlogării sunt niște handicapați leneși. “Follow the instructions on the screen”. Aha, s-o follow pe mă-ta in dormitor, valabil pentru mamele tuturor vloggerilor, în ordinea mărimii de la sutien. Descrescător.

Adică așa o pui la pasul doi, bă, dar fără elici. După aia ar trebui să te prinzi.

In fine, eu momentan am zburat ca persoanele cu dizabilități, pe beginer mode și cu garda de elici montată.

După care am învățat în câteva minute cum se fac toate, am intrat în sport mode și m-am încoțopenit în crăci. Un pic așa, nu a pățit nimic.

Plm, eu aș fi motociclistul perfect .

După care i-am dat drumul pe câmp și am observat că m-am zgârcit când am cumpărat cardul de memorie.

Credeam c-am luat pe cel mai ieftin care respectă specificațiile : Class 10 UHS-I U1, 80 de lei 64 GB de la Kingston.

Dar e de fapt XC 1 și scrie clar pe el HD video, nu 4K video. Pentru 10 lei, că ăla cel mai ieftin U1 era 90 :/

Și muie, aplicația spune că e prea ieftin pentru filmări 4K . Tipic eu. Plm, acum trebuie să cumpăr altul mai scump. Probabil acum am să ma nevrozez e mine și am să iau un U2.

N-am ce poze filmate cu drona sa pun, despre filme necum.

Poate mâine ,dacă pot să filmez fullhd , dacă trag și eu niște cadre mai arătabile și dacă nu îmi cade în Olt, că orice e posibil la mine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marius
Marius
5 years ago

Ce griji ai si tu 😛

Iugas
Iugas
5 years ago

Unul din asta daca vrei 4k: https://www.f64.ro/sandisk-extreme-microsd-128gb-uhs-i-100mb-s-667-x-video-viteza-v30-c10-u3-adaptor-sd/p Sau doua de 64. Gasesti si ceva folding landing pad- e folositor. Trebuie lucrat putin la setari- yawn si pitch, dar si alte mici tweaks, ca miscarile sa fie mai line si filmarea mai cinematica. Baga in youtube “cinematic settings”. Sper ca ti-ai luat fly more combo, cu o baterie nu faci mare lucru. Daca vrei ca imaginile sa se vada si mai spectaculos, pune pe camera un filtru ND de la Polar Pro – va fi de folos cand e soare sau zapada. Gasesti pe net diferite seturi. Arunca un ochi pe… Read more »

Iugas
Iugas
5 years ago

128GB pt. ca ma gandeam si eu ca mnoah..vacanta si filmezi toate chestiile semi-inutile ?
Dar da, merge si unul de 64, vezi sa fie din seria aia din link- daca vrei 4k si transfer rapid a fisierelor dupa.
Landing pad-ul e mai ieftin decat elice noi. Sunt variante care se strang/impatura. Mai este ceva kit de inaltat, sa nu tai cu elicele iarba&shit.
3 baterii are fly more combo, lol. Dar iti ajung si doua, clar.

Dupa ce iesi din beginner mode incearca quick shot modes, are jucaria niste super miscari automate.