Pompe de recirculare : Blautech 32/60 – 180mm . 🇷🇴

Am zis că s-a stricat aia de la Grundfos, care era cam cea mai scumpă cu caracteristicile alea deși am descoperit recent că nici nu aș avea nevoie de pompă pentru boiler, aș putea să o înlocuiesc cu o țeavă , sau s-o las așa, dar mă enervează să am chestii care nu merg în instalație.

Practic dispunerea instalației s-a dovedit foarte utilă.

Am să fac embed la asta, când o să am poftă.

Și m-am enervat pe pompa aia așa tare că voiam să iau o chinezărie, dar am zis că HAI, treacă de la mine de data asta și am cumpărat una românească despre care nu știam nimic ( decât că e ieftină ) și nici nu am găsit măcar poze ca lumea pe net.

Așa că am făcut eu și le pun aici, reclamă moca, cum ar veni. #patriotism

Poza asta o găsești pe net, ce nu găsești sunt alte poze din alte unghiuri. Credeam, la un moment dat, că nici nu e reglabilă, că nu vedeam niciun panou de control. Dar este.

Are mai multe moduri de lucru setabile. Mai multe decât aia Grundfos care are 3.

Panoul de control e atașat separat. La pompele mai scumpe e integrat in pompă e mai compact și mai accesibil.

Nu știu ce face fiecare setare, găsiți în manual, iar ala e net . Eu am setat-o pe modul de noapte, viteza cea mai mică ( cum era și cealaltă ) . Și îmi arată că consumă 7 Watti în modul ăsta.

Cealaltă îmi arăta o pulă. Am cumpărat eu o priza cu contor să văd cât consumă.

În cutie pompa are dublu olandez , 3 garnituri de cauciuc, una e de rezervă, și cupla de alimentare.

E e amuzant e că forma cuplei se potrivește cu cea de la Grundfos, au copiat-o bine, ceea ce m-a ajutat că am montat simplu pompa in olandezi pe poziția celei vechi și gata. Fără alte eforturi.

Nu am mai pus olandezii cu care a venit ea că era mult de munca, iar eu sunt cam sătul de muncă. Garnituri noi și gata.

A fost un pic complicat că piulițele ales sunt de 2 inchi nu le desfaci cu orice clește/ cheie.

Trebuie ceva mai porno așa. Mi-am cumpărat în clește suedez pe măsură.

Pompa funcționează și e mai dichisită decât aia daneză, deși pe asta am dat sub jumătate de bani ( 273 de lei + transport , am luat-o la un fel de black Friday ) .

Dar e mai mare, aia scumpă e mai compactă și mai ușoară.

Și asta se aude un pic mai tare dacă o dai la maxim.

Notă: Nu știu dacă e bună de ceva, eu am pus-o la mine, cum ar veni că nu sunt prea de sărac să îmi permit lucruri ieftine . Data trecută chiar eram, am făcut bugetul cu ariciul in buzunar și am zis hai, coaie, să iau una scumpă ca să țină o viață, că nu am nici bani nici skilluri, nici scule de schimbat pompe.

E bine că a ținut până am mai făcut bani, lol, acum am și scule și experiență și observ că instalația merge și fără ea. Adică dacă se strică mâine mă doare în pulă.

#romaniisepriceplatoate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
5 years ago

Cum merge instalatia fara pompa??

Maniax
Maniax
5 years ago

@0040 Daca e facuta instalatia ca atare prin termosifon. E lent ca naiba si ai nevoie de vas de expansiune deschis, ca functioneaza la temperaturi mari ale agentului termic.

Maniax
Maniax
5 years ago

boilerul si cazanul sunt pe acelasi nivel? E legata pe returul boilerului sau pe tur?

Petru Becia
Petru Becia
3 years ago

E Buna pompa dar sa nu va supărați ca va spun dar nu e bine montată, trebuie sucit din cele 4 șuruburi cu imbus in asa fel sa vina cu partea electrica in sus, daca ajunge acolo apa ori condens sa nu se arda. Mult noroc!

Catalinx
Catalinx
3 years ago

Mulțumesc, nu mă supăr. Știu cum trebuie montată ( că scrie in manualul de instrucțiuni) , dar nu am avut când am montat-o imbus potrivit și a rămas așa. Cum nu s-a ars in 2 ani, am concluzionat că nu e bai. Dacă se arde o schimb in jumătate de oră.