Legea cu armele 2018

Am citit la Radu un articol legat de faptul că se pregătește în parlament relaxarea regimului armelor și munițiilor și că asta e de rău.

Mă enervează când nimeni nu își face temele corect și nu dă referința exacta catr proiectul din parlament și tre’ să caut eu din vacanță gen 🙂 ( PL-x 696/2018). Sunt mai multe, dar nu am net destul.

Nu de alta , dar poate vreau să citesc și eu forma adoptată de Senat înainte să îmi dau cu părerea.

Am citit vreo două, iar din ce înțeleg modificările sunt de bine. Dar nu cred că vor fi aprobate de parlament și cred că sunt ceva fitile pentru alte modificări.

Părerea generală este că parlamentarii au făcut acest lucru să își de-a lor posibilitatea de a avea arme în orice condiții ( Mitralieră, Bădălău) , dar eu cred că e in defavoarea lor ( Kennedy, I.G.Duca ) și dacă e așa nu au gândit-o până la capăt.

Din partea mea, deși nu sunt fan arme de foc – le consider niște unelte – cum ai fi fan ciocan sau patent – modificarea nu poate fi decât de bine.

Nu am poftă să port pistol după mine, dar o pușcă cu țeava lungă și “50 cal BMG ” aș putea ține după ușă, eventual să îmi iau un permis de vânătoare.

Dacă ar trece, legile astea ar fi unele dintre puținele ok date de PSD.

Problema e că cumva cred că tot va fi restricționat accesul la armele astea doar dacă ești fie politician, fie parte din justiție, poliție, adică de ai lor. Ar fi prea tare să poți accede la arme letale relativ ușor, din poziția de cetățean.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 years ago

Ce sa faci ma cu .50? Are 15 kile, a anti-material, gen sparge blocul motor la 2km, fii si tu mai finut, ia un .308, iesi mai bine.

Nautilus
5 years ago

1. E publicat. Cu toate amendamentele. L573/2018 la Senat. 2. .50BMG o să ții. După ușă. Nu altundeva. Fiindcă orice produce mai mult de 12 000 J la gura țevii nu mai poate fi armă de vânătoare, ci maxim de colecție (amendamentul nr. 13). .50BMG, .577 T-Rex, .600 Overkill, 14.5×114 și alte fantezii despre care ar fi zis ceva Doctorul Freud nu mai au ce căuta pe fond. Cel mult tragi cu ea dacă vin zombii, rușii, musulmanii sau zombii ruși musulmani peste noi cu TABurile. 3. Ca simplu cetățean vânător, nu o să ai pistol, cel puțin nu în… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

1. Merci
2. 50 cal era ceva generic, nu-s neapărat fan niciuna, era vorba de ideea din spate. Cea mai mare posibilă,gen. Nu pentru că am obsesii sexuale calmate de arme de foc ci din principiu.
3. Asta bănuiam și eu. Probabil că e ok,că principiu să nu poți avea arme pe care le poți ascunde în haine.
4.a – ce fișet că înțeleg că nu mai e nevoie de fișet neapărat?
Iar restul sunt absolut de bun simt.

Nautilus
5 years ago

Nope. Art. 31 nu s-a modificat semnificativ: armele și munițiile trebuiesc păstrate la domiciliu undeva unde nu pot avea acces la ele persoanele neautorizate.

Mai puțin în timpul desfășurării vânătorii, când arma se ține în spațiul în care se află vânătorul –
casă, cabană, hotel etc (Înainte nu exista precizarea asta.)