Cearli!? Mai e careva Cearli p-aici, manca-v-as?

 

 

pomergr[e]na[d]e
Am lasat chestia asta sa se sedimenteze inainte sa spun ce vreau sa spun, ca sa vad daca gasesc undeva  vreo abordare originala coioasa , diferita de reactiile stereotipice  pe care le-as putea programa  si pe un calculator preistoric , la modu if A then B , nu  va ganditi la inteligenta artificiala sau ceva.

Nope … nu , nein.  De cum a inceput vanzoleala , triggerele s-au declansat ,   lumea s-a pozitionat dupa grade de inteligenta si cultura  si-au inceput sa apese butoanele standard cu:

 – Un atac la libertatea de exprimare , niste eroi care au aparat…. 

Foarte frumos , foarte romantic , foarte francez , pentru ca liberte , egalite ( scuzati lipsa accentelor) …sau ? Sau pula mea , bagam lumea la inchisoare daca se exprima aiurea nu? Pai , da – multumesc de invalidare.

– Altii o catalogheaza drept atac religios . Legat de asta, altii pun la indoiala  legitimitatea islamismului/islamului in Europa

Legat de asta vreau doar sa spun ca e un pic cam tarziu sa puna cineva intrebarea asa .La fel ca antena 3, islamul e deja aici si nu mai pleaca niciunde de-acum.

-Altii au venit cu teorii conspirationiste legate de “false flag operation“, sau evreii si mossadu’  . Ca evreii treb’e sa fie mereu de vina pentru tot , normal.

P-astia nici nu-i iau in seama . Doar un lucru e clar : terorismul e terorism fie ca ai in buzunar  un steag de pirati, sau legitim al vreunei tari.

Doua lucruri, de fapt: Chiar daca eventul e orchestrat ,  ceea ce descopera el este un sir de probleme reale. Adica , altfel spus, daca unui criminal in serie ii inscenezi o crima sau niste probe , sigur , asta te face pe tine un impostor, dar nu-l face pe ala mai putin criminal in serie. N-o sa pricepeti…

Unii au venit cu ideea , ca ba, stai putin  , aia francejii, chiar idioti,  adica ii ameninti si continua. Cat de prost sa fii ? Cred ca in link , ideea asta a fost pusa doar ca start-up point pentru trolling (inception) , dar  pe parcursul comentariilor am descoperit mai multi care o impartasesc , mai mult sau mai putin , cum ca aia au sfidat oarecum logica. Si ca ar fi trebuit sa se opreasca . Si ca o cam cautau.

Pai da. E normal sa apara unii care sa latre ca ” lasa bah , ca au cautat-o cu lumanarea”, de exemplu, ca orice femeie  care vorbeste prea mult , care te intreaba de ce vii beat acasa , care n-o suge cum trebuie si pe urma mai si comenteaza. Nu?

Apoi extremistii, precum cretinu’ asta  care spun ca este un esec al multiculturalismului si un efect al imigratiei necontrolate…

Stai putin , ca asta in mare e un argument valid .Ok,  previzibil sa vina din partea extremistilor ,  dar este , oarecum corect.

Dupa care , hop si masurile  de securitate .Nemtii  ( care-s cam cei mai sustinatori ai dreptului la intimitate si protectia datelor personale pe care ii mai stiu eu pe taramul asta), se pare ca pledeaza pentru monitorizare si logare in masa. Am pierdut linkul cu asta , dar daca-l gasesc din nou si conversatia cu un nemtalau , il pun la loc. Pai haida, deh ! Din nou in directia gresita.

Nu vede nimeni ca greselile facute acu 20-30 de ani nu se indreapta asa.  Aia care nu erau ai tai si pe care i-ai primit ” ca pe-ai tai”  –  in ghilimele, pentru ca imigrantii de prima generatie  au avut conditii mai de subzistenta asa, hai sa le spunem sclavi si au  muncit  mai pe maruntis asa , cat sa sustina  pe tarate populatia nativa – s-au puit de mult la tine in tara, copiii lor , generatia a doua de imigranti sunt deja  de-ai tai, cam cum sunt tiganii de-ai nostri de mult timp,  iar civilizatia vestica are  si ea ceva carente  la capitolele de integrare a minoritatilor.

Nu vorbesc despre integrare  in sensul ca hai sa-i futem sa-i asimilam   ( sau sa ne asimileze )  pentru ca toate rasele  e la fel . Asta deja se intampla si nu ajuta la nimic.

Vorbesc despre faptul ca daca te-ai bucurat acu 20 de ani cand niste negri de nisip au venit la tine in tara , au stat cate 20 in casa si-au muncit munci de sclavi  pe maruntis, ca sa faca populatia ta laba la gaste, au aparut o mana de probleme.

– Cum ar fi sentimentul de inegalitate si oprimare. Sigur, acum o generatie si mai bine (incepand cu post WW2, imigrantii musulmani  poate-au fugit de la spanzuratoare , malarie , sau dracu mai stie ce-i pandea in tarile lor. Poate frica de a fi tratati ca o natie de sclavi colonizati. Si sigur au vazut  in bucata de paine  mucegaita muncita in Europa un imens progres fata de  tara lor si o sansa pentru copiii lor. Copiii lor, compara azi bucata aia de paine cu  cu  statutul si posibilitatile  conlocuitorilor europeni, nu cu ce-au lasat in urma parintii sau bunicii lor. Nu mai pare un asa progres. Sigur , nu-i treaba tarii sa ofere  “la botul calului”  de toate pentru toti.  Mai e si problema individuala a modului cum investesti in educatia ta si a copiilor tai si de-aici …

–  Inegalitatea  dintre gradul de educatie si emancipare a descendentilor emigrantilor si populatia europeana.  Pai normal , nene. Daca ai in casa 10 copiii , ca aia ai invatat tu in tara nisipurilor sa te puiesti in rata maxima , ca nu-ti permiti educatie pentru toti. Mai ales cand castigi sub media  nationala. Sigur, tie ti se pare inechitabil din partea societatii in care traiesti , societatii in care traiesti i se pare ca esti cam prost si maimuta. Si hai sa nu ne cacam pe noi. Ambele perspective sunt reale.  Sigur  e treaba ta ca faci 10 copii si-ii tii din “sociale” care-ti completeaza veniturile mici, pentru ca se stie ca socialele alea nu te vor ajuta vreodata sa investesti suficient in educatie, Si-aici am o paranteza  mai lunga , pentru ca lumea ultimului deceniu si poate un pic mai bine , de peste tot are impresia ca suntem supra educati si ca o persoana n-are nevoie de-atat de multa scoala ca sa faca bani si ca prea irosim timp si bani invatand chestii care nu-s utile. Bah, nu contest,  desi am contestat , pe diferite bloguri, dar poate am gresit. Matematica  cu  integrale si derivate , transformari  Lagrangiene si Laplaciene nu prea e utila in mai niciun job , mai ales ca acum calculele astea se fac automatizat si folosim principii mai simplu de cuprins si mai de inalt nivel .  Poate nici filosofia , literatura, sau prea multa teorie despre fizica , chimia care acum nu-i mai foloseste mai nimanui ( ma scuzati , aia care fac bombe  o folosesc din plin)…etc.

– Dar pe de alta parte,  stigmatizam  Islamul , ca fiind sursa tuturor relelor ca-i invata pe   baietii astia  numa’ rele. Ummm,  mpai da, numai ca ia incearca tu , odata sa ii explici  unuia  care n-a studiat nimic de mai sus ,deoarece  nu-s folositoare, ci si-a inlocuit vidul de cunoastere  a modului cum se  manifesta lumea cu religie , oridecare ar fi ea, ca Dumnezeul ( Allahul) despre care a citit el , sau i s-a spus, e un concept inventat nu prentru a servi ca model  al lumii in care ne cacam , ci pentru a controla masele. Si ia vedeti, pricepe? Are cum?

Oare de ce ? Ca e  islamul rau? Zau ? Mai rau ca crestinismul ? Ia luati si cititi niste istorie.Mai rau ca iudaismul.? Ia mai cititi niste istorie si vedeti cum a fost cu Babilonul si cine i-a cucerit p-aia . Sigur, pentru ca religiile sunt rele.  In niciun caz pentru ca exista intotdeauna o masa suficienta de oameni prosti lipiti cu flegme care sa fie manipulati cu orice trei cuvinte scrise de un maniac  pe care l-a luat somnu’ mai beat sau mai tras pe nas decat e cazul si s-a trezit brusc ca e fiu , frate , tatal vreunui dumnezeu – dupa caz.

 

Sigur , toate religiile sunt rele , dupa  parerea mea, nu  neaparat prin prisma ideologiei continute  in doctrina lor, ci prin SCOPUL cu care au fost create .

Eu nu stiu vreuna care sa fi avut ca scop intelegerea lumii in care traim.  Aaa, ba da, se numeste stiinta. Dar, costa ( mai putin decat ne costa religia , by the way) si nu ne place ca banii risipiti pe stiinta nu se centralizeaza iar prozelitii indoctrinati in chestia asta au prostul obicei sa nu serveasca interesele mai marilor instituțiilor care  finanteaza stiinta.  Pai, pula  mea, ce sa spun…. Ce ti-e si cu lumea asta.

Da’ luati d-aici o axioma , domnilor:

Omenirea evolueaza in ritmul prostilor . Cam orice  pas in evolutia  civilizatiei umane,  si nu vorbesc aici de descoperiri inventii , ci de  punctele in care omenirea s-a emancipat in ansamblu  – s-au realizat  atunci cand a fost o masa critica suficienta de oameni cat sa poata tara inainte prostimea reluctanta. Din nou , vedeti istoria. N-a contat  prea mult ca au existat Galileo , Bruno, Copernic  etc, etc – la momentele alea. Sigur, cativa mai luminati le-au folosit conceptele pentru a dezvolta chestii practice care sa le poata pricepe si prostii.

De fiecare data cand un grup de oameni suficient de mare s-au trezit mai educati , mai inteligenti , mai inaintea vremurilor in care erau  blocati de cei ce-i conduceau dimpreuna cu cei prosti care se complac in “asa a fost dat” si “astea-s vremurile”,  s-a realizat cate-o revolutie culturala sau sociala.

Si reversul, de fiecare data cand cate un coltisor al lumii a ajuns un pic prea in fata  comparativ cu restul trogloditilor, s-au trezit unii ca “vrem si noi”. In general au fost acceptati pentru ca e nevoie si de prosti. Ghiciti ce s-a intamplat. Pai de fiecare data au  venit cu prietenii lor imaginari care le spuneau  din cand in cand cate unuia ca “coaie , tu esti frate cu dumnezeu, astia sunt pagani”. Sigur, cu variatiuni.

Pentru ca despre asta cred eu ca e vorba domnilor. Despre prosti si cred ca domnu’ o spune aici  satiric , dar in esenta, corect.

Si da  , in conjunctura actuala , lupta cu civilizatia e deja castigata. Ca de multe alte ori. Cel putin in Europa. Nu asimilam islamul. Ei ne asimileaza, ca-s mai multi si mai hotarati.  Si zau , nu cu  multiculturalitatea am eu o problema , ca  fara gluma , cred ca shaorma/ kebapul e cel mai bun lucru pe care l-au putut aduce oamenii astia in Europa.  Sigur, eu-s subiectiv si-s alte lucruri la fel de bune , dar asta ma scoate pe mine din foame.

Doar ca vedeti boieri dumneavoastra , masurile anti-terorism propuse de Europa , copiate din US,  nu actioneaza,  impotriva adevaratelor amenintari,  ci impotriva  europenilor, daca mai era nevoie.

Masurile care ar (fi) trebui(t) luate , nu se pot lua  pentru ca suntem civilizati.

Doar ca prostii mai au un atuu. Pot fi usor uniti de un lider pentru a sprijini o cauza chiar si in defavoarea interesului personal. Ca prostii n-au prea multe interese personale.  Oamenii emancipati  sunt individualisti defel si ca prima proasta trasatura e  neincrederea in lideri. Guess what?

  Si repetati dupa mine. Nu religia alora e problema. Ci nivelul lor de educatie, faptul ca traiesc printre noi aia din vest care-s la alt nivel,  modul la care se aplica “toleranta” fata de multiculturalitate , pe principiul renegarii propriilor valori si al ” hai si cu celalalt obraz”…

Va faceti ca nu-ntelegeti? Pai ganditi-va ca traim in tara in care ( nu stiu exact cum e acum) acum 10 ani daca-l injurai pe unul de ma-sa puteai fi luat de Cearli una-doua. Va mai aduceti aminte vremurile alea cand daca il injurai pe unu’ de masa era absolut acceptabil sa te bata , sa te futa in cur , sa-ti transeze copiii si sa-ti dea foc la casa? Eu imi aduc aminte. La orice scandal  monstru, ca era in scoala , ca era in discoteca , sau la bodega penala , factorul declansator asta era. Toate  mergeau cum mergeau pana cand unu’ facea greseala sa-njure de mama.

Orice s-ar fi intamplat , chit ca era profund in afara legii, daca era justificat de ” Pai , m-a injurat de mama” si daca “mama e moarta”, era absolut acceptabil. Toata lumea dadea din cap a  intelegere. Gen , coaie  , da asa e , daca te-a injurat de mama. Asa as face si eu.

Si-acum trageti o paralela.   Sau mai multe. Oricum, treaba e oricum perimata deja si lumea se preocupa deja de alte chestii.  Notiunea se devalorizeaza si se transforma in justificare a oricarui conflict gen : Je suis Tel Aviv , sau Je suis cuteau .

Personal nu pot sa imi sterg  din minte imaginea d-aici , de la marsul Jesuis Charlie . Trebuie sa fie epic sa fii Netanyahu si Abbas, sa mergeti aproape tinandu-va de mana , marsand impotriva terorismului. Arata ca o cauza pierduta, sau ce?

… Oricum , ce mi-e 12 oameni, ce mi-e 13, ce mi-e o suta. Fuse si se duse. Acum sta toata lumea cu ochii tinta pe Ucraina ca ne cam sfaraie curu’ la toti. Si Putin tot asa, tinta pe ei…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
IM
IM
9 years ago

Am citit pe aici una alta dar la articolul asta chiar trebuie sa zic ceva pentru ca e o sinteza extrem de pertinenta si mult mai elocventa decat multe altele pe subiect. Cele scrise in articol reprezinta in mare parte si opinia mea la care as avea o mica completare. Problema acelor fanatici isisi, asa cum ai spus si tu nu este religia. Am discutat cu oameni mult mai in tema decat mine si mi-au spus foarte clar ca la astia dincolo de fervoarea religioasa, fanatismul si paranoia din ei se afla ceva foarte comun pentru toata populatia planetei:BANII. Stiu… Read more »