Orașul cel mai obositor

-Și, la cel film ne uităm? întreabă soția. Eu mă uitam la tavan destul de relaxat. M-aș fi uitat la televizorul stins, ca drogații, dar mă deranjează ledul roșu. E doar 8 seara, după ora ăstora, adică 10, ora mea internă, orice o fi aia.

M-am întors din Londra și mă simt de parcă m-am întors din Cosmos.

Nu pot sa compar orașul ăsta cu nimic că încă nu am găsit ceva mai obositor de atâta. Nu, nu București. Nici pe departe. E mai jegos, mai anost, mai sărac, mai înghesuit, cu trafic mai lent, dar nici pe departe la fel de obositor.

Am fost doar de vreo 5-6 ori în Londra anul trecut și o dată anul asta, dar deja îmi creează o fobie orașul ăsta.

Așa, el e frumos, admirabil, dar mă simt că și când aș admira Cernobîl din interior. Mă consumă cu fiecare minut. Are un zgomot intern pe care nu îl aud neapărat, dar îl simt și e distructiv.

Deși e destul de aerisit parcă nu am aer, iar eu nu sunt claustrofob sau ceva. Ceva îmi spune că o să lucrez măcar o dată în viață un job / contract aici și că o să îmi consume măruntaiele și negrul parului.

Ciudat să spun asta eu, care locuiesc acum într-un hotel și mă simt confortabil într-o valiză. Dar data viitoare când ajung am să caut unde au ascuns ăștia kriptonita aia, că nu se mai poate.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

Amin.

…si de aia vreau si eu sa dispar de aici.

speedy.gonzales
speedy.gonzales
5 years ago

zgomotul de fundal e cel care te deranjeaza cel mai mult. aseara am revenit in bucuresti dupa 2 saptamani de stat la munte si sincer am dormit extrem de prost, ca era un zgomot si un vajait continuu care te oboseste.