Park and Ride Străulești

Frumos, civilizat , ca p-afară și gol. Cică gradul de ocupare e de sub 10%.

De ce e gol la doar 1 leu pe ora parcarea?Unii ar spune ca costa mult, sau romanii sunt sataci.

Hai mai bine sa ne uitam de unde vin potentialii calatori cu metroul de tip Park and Ride: Corbeanca, Mogosoaia, Buftea, Crevedia, hai si Odai si Otopeni, dar nu cred.

Si unde ar munci omuletii astia ca sa lase masina acolo?

Parcare strategica

Pai, o zona ar fi acolo la Expozitiei/1 Mai/ Romexpo, iar alta, evident, in Pipera. Daca ai ajuns cu rabla pana la Straulesti, nu prea, chiar nu prea are rost sa iei metroul pana la 1 Mai. Adica nici macar nu ai toate birourile cu acces direct la metrou, si daca trebuie sa mai iei si un autobuz iti bagi pula si ii dai inainte cu rabla.

Iar in Pipera, e mai complicat. Ca sa ajungi acolo, trebuie sa mergi 6 statii pana la Gara de Nord, schimbi si mergi 2 pana la Victoriei, unde schimbi iarasi si mai mergi 2, 3 pana la Găurel Vlaicu, sau Pipera unde ai treaba. Sunt 10 statii + 2 schimbari – minim jumatate de ora. Nu neaparat ca ai face cu masina mai putin timp de-acolo, ca poate nici n-o iei pe la Straulesti daca mergi cu masina , desi cred ca faci sub jumatate de ora, dar foarte des ai aceeasi problema. Locurile de munca nu sunt neaparat in vecinatatea ( 10-12 minute de mers pe jos ) metroului. Poa’ sa fie foarte bine in Câmpu’ Piperii – și-atunci ce faci, lași mașina la Straulești ca să iei mărețul 445 de la metrou ( microbuzul asta era pe vremea mea -2012) ?

Daca lucrezi la West Gate, sau la AFI e cam aceeași treabă. Hai că la AFI e mai lesne, dar până la West Gate îți bagi puncte, puncte pula.

Unde e util să faci Park and Ride?

De exemplu – la Popesti Le Ordens, acolo la IMGB ( Dimitrie LeOnida), sau la Aparatorii Patriei. Pentru aia un Park&Ride e aer curat. De fapt ei deja au facut singuri Park and Ride acolo. Că e nașpa să bagi Popești Leordeni – Pipera cu mașina. Eu ajung dimineața în Germania până ajung ăștia la birou.

Dar eu nu sunt city planneru’ Bucureștiului, maxim in SimCity.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Actzipild
Actzipild
5 years ago

Au facut un soi de park&ride, dar ceva mai spre Centura. Sunt cam 3 parcari facute, ultima oara cand m-am dus in partea aia erau destul de pline, dar umplute de aia care stau in blocurile din spatele liniei de metrou. Parca mai urmeaza o parcare de genul la intersectia Turnu Magurele cu Racovita si una la Sudului, cica supraetajata. Aia de la Sudului e fix pix, dureaza 30 min sa ajungi acolo de la Depou IMGB/Leonida. In rest…se parcheaza in draci pe stradute iar cei care au case fac spume si bun tot felul de bolovani si blocuri de… Read more »

Actzipild
Actzipild
5 years ago

Pai sunt de acord cu tine. Parcarile astea facute noi in S4 sunt langa statiile de metrou sau la 10 minute de mers pe jos. Inclusiv aia care se face la Sudului e fix langa intrarea dintre Berceni si Oltenitei. Problema e ca sunt ocupate in principal de aia de stau in rezidentiale, iar aia de vin din periferie n-au unde sa parcheze si atunci iar se infig pe stradute, pe trotuarul de langa metrou, pe amaraciunea aia de spatiu verde de langa metrou sau in viitoarea statie de autobuz si langa bordura. Pentru astia din nord e uneori un… Read more »

fullmeta1
fullmeta1
5 years ago

Daca treceau metroul de centura, spre Mogosoaia, cred ca ar fi avut mult mai mare succes cu parcarea; cam doua statii mai trebuiau facute. Trec zilnic prin zona, multe masini sunt parcate peste drum (zic de bulevard) de park&ride, pentru ca e loc si nu costa. Cu autobuzul 205 (via Sisesti)(sau chiar 304, via centura) ajungi de statia Straulesti la pod Baneasa, piata Presei, dar pina parchezi si astepti autobuzul ai ajuns deja cu masina la Casa Scanteii. Pentru Pipera imi povestea cineva din Dambovita ca lasa masina la Bazilescu si de acolo metrou, ca e mai simplu. @Actzipild –… Read more »

Actzipild
Actzipild
5 years ago

@fullmeta1 – pe la Moara Vlasiei