Scurt: Un pic interesant cu școli

Atât cât pot cuprinde eu cu mintea acum, fără pretenții că înțeleg mare lucru din sistemul astora.

Zona unde locuiesc e relativ mișto, ca la țară. Mă enervează un pic că n-am non-stop la parter ( genul de servicii la botul calului), decât dacă deschid eu unul.

Am observat că școlile cele mai bune ca rezultate la învățătură – scris, citit, matematici, că pe mine ăstea mă interesează (#românește) sunt ălea din zone de săraci, emigranți, bombalăi, care n-arata chiar fain. Cu excepția uneia din Caversham, unde-s tot emigranți gârlă, dar arată ok(zona).

Aia încercuită e într-o zonă unde-ți pui problema că, bă, da’ dacă nu apucă copilul să invețe toată cartea ălora că-l cuțitează golanii? E cam ori, ori situația. Și școala arată ca o școală dar nu chiar ca genul de școală pentru care-l trezești pe tac’to să te ducă degrabă acolo.

Nu înțeleg exact dacă sărăcia te împinge la carte, sau bogătanii sunt mai relaxați, sau axați pe altceva, dar ce stiu e ca plm, nu prea vrei sa mergi intr-o zona care arata postindustrial sau, periculos, daca ai de ales.

Ce știu e ca copiii vor merge la o școală mișto, nu neaparat la cea mai bună statistic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
5 years ago

Da’ ce inseamna expected standard?

E cam dubios tabelul ala, pe de o parte au cam acelasi average score, ceea ce ma face sa cred ca statistica e pe progresul elevilor, nu pe ce stiu efectiv, si cum probabil asteptarile erau la pamant in zonele sarace…aveau unde imbunatati.

Adrian Bolocan
5 years ago

E ca la noi și spun din prorpie experiență. Cei de la țară – majoritatea din ei – cunosc greul și vor o viață mai bună, așa că stau cu burta pe carte.

Marius
Marius
5 years ago

O sa fii primu cu non-stop daca deschizi ca astia nu au decat benzinarii asa.

Mike
Mike
5 years ago

In general indienii & comp sunt foarte “motivati” de parinti sa puna burta pe carte. Dar se face carte ca in Romania , toceala maxima.