Dacă vine iarna io plec

Mă gândeam că, plm, o să mă mut in Anglia și încet-încet în vreo jumătate de an, un an o să mă lovesc de chestiile proverbiale de aici, așa lejer, cât să le diger în liniște și disciplină; dar mai ales liniște.

Pula, zici că-s pe speed, îmi dau la temelie una după alta.

Azi vremea. Când zicea lumea că acum plouă mult mă gândeam că toarnă cu găleata, ca în Danemarca, și că îmi trebuie burlan la umbrelă.

Eu, de fapt, cred că era vorba de altceva. Am stat jumătate de oră cu ăla de la bancă de vorbă să îmi deschidă contul timp in care mă uitam pe geam .

La fiecare 5 minute se schimba vremea. In jumătate de oră a plouat de 4 ori, mai repede sau mai încet, și s-a făcut soare de vreo 3. Soare din ăla de îți bătea în ochi.

Când am plecat de acolo bătea un vânt încet dar rece,de-l simțeam pe la subțiori, dar măcar nu mai ploua. Până am coborât din autobuz.

Azi dimineață era polei. Pe urmă soare. Pe urmă, era soare și ploua cu gheață.

Si după juma’ de oră apuse soarele și se făcu Mordor.

Ăștia anunță acu’ zăpezi și vreme rea, pesemne se întorc curenții. Iar dacă e așa, io plec acas’ că în România se încălzește săptămâna aviatoare; păi eu venisem în UK pentru o iarnă mai blândă.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
capsunaru
capsunaru
5 years ago

🙂 deja te-ai saturat? Pai, aia-s schimbatori la toate…inclusiv la brexit,ba e,ba nu e

capsunaru
capsunaru
5 years ago

“apartament prin Tenerife”

Buna treaba, aproape daca ai avioneta… 🙂

PS “machiez” apartamente si in Tenerife, daca ai nevoie… (de confort sporit) 🙂

capsunaru
capsunaru
5 years ago

Bai, vezi si tu pe net, io nu stau acolo sa stiu “dedesupturi” 🙂
Reforma,depinde ce vrei, si in ce stadiu este.Dar tu esti un minitehnicus,te stiu io…
Ce te depaseste,vorbim.Intai, sa AJUNGI acolo… 🙂
Ca idee,am lucrat pe acolo de doua ori,si toate-s mai scumpe,iar la ce aduci de pe “continent”,platesti vama.Sunt si pe acolo romani antreprenori,dar scumpi si…putini.Ai nostri sunt ospatari acolo(sezonieri)

capsunaru
capsunaru
5 years ago

Bai,nu cred ca-i electric… n-am nicio idee cum functioneaza,ceva vacuum,chestii .
Io m-am lasat de galgait, de vreun an.(nici picatura !) Si cand beam,luam un coniac/whisky muncitoresc la bar,apoi,in casa,un pahar,doua de rioja (ieftin,la 5-6 €).
Dar nu,m-am facut si mai zgarcit…in plus,incepeam sa devin violent,(varsta?) Sunt eu diliu si treaz,d-apoi baut… 🙂

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Eu nu vorbesc prea bine spaniolă, dar vezi și tu acolo ceva de genul “Vacuum Memory Wine Stopper Electric Stopper Wine Corks”.
Mie cuvântul Electric Stopper cam aia îmi spune. E probabil cu baterie.

capsunaru
capsunaru
5 years ago



nimic electric…traducere…ca la chinezi. ?
Ce-am gasit: e distribuit de Zhuhai Keli Electric Co LTD – probabil de aici vine “electric”

doru vlad
doru vlad
5 years ago

Stai sa vezi prin nordul Scotiei ce interesant e! Ca acolo mai e si cu vant. La nordici e ok prin prisma faptului ca e o vreme costanta. E frig de iti ingeata mucii, dar aia e . Pana si in Groenlanda era vremea mai stabila. Cand era bulau, era bulau stiai o treba. Dupa era doar frig, te imbracai adecvat si aia era. La britanci in schimb zici ca sunt uriasii la un concurs de pisat imprastiat, cand ti-e lumea mai draga incepe o noua runda!

0040
0040
5 years ago

Are un post misto pe tema asta Manowar.
Viata in UK Part II – vremea :))

Cu postul ala am dat atunci de site lol…

Adrian Bolocan
5 years ago

La noi n-am mai văzut iarba verde de prin Decembrie.. mă ia cu melancolie când mă uit la pozele alea.

Manowar
5 years ago

Pleci o pula =))

Cand o fi nasol aici, dincolo e dezastru.

Dar mda, iarna asta e cam nasoala. Rar asa ceva.

Manowar
5 years ago

Also: dupa un an de stat gen penultima poza, cand mai ajungi in vizita prin Romulania o sa-ti faci provizii de Xanax lol.

Manowar
5 years ago

Sunt vreo 7 grade în București, fără vânt, un pic ploaie și mizerie – dar mizerie e mereu. In Reading înțeleg că ninge ? P-aici sunt 4. Cre’ ca prefer vreo 3 grade lipsa, la o adica. Sau 30, lol. Bă, sincer-sincer, e mai mișto la mine acasă ( la țară,nu în București). Da – ce anume e mai misto? Limba? Economia si oportunitatile locale? Aeroportul international Valcea – unde toata lumea plateste cu cardul (altuia, desigur)? Infrastructura? Scolile, spitalele, restu’? Aripa batranara a satului? Mda, te cred c-o fi curtea mai misto. Si mai ieftina. Si cu clopotele de… Read more »

Mad
Mad
5 years ago

E frumos la tine acasa. Mamaia care m-a crescut era din Dragasani. Tare mult am iubit-o. O femeie cinstita si darza( ce e-n gusa si-n capusa).
Ea-mi povestea de pe acolo cum sunt locurile.

Buruc
Buruc
5 years ago

Te cred ca e mai misto la tine acasa. Nu exista cultura vietii pe datorie decat poate la betivii satului… esti un caz fericit, daca lucrurile chiar merg prost chiar ai unde sa te intorci sau sa ti iei o pauza.
@Mad Din pacate oamenii aia cinstiti si darzi sunt pe cale de disparitie. Iar in locul lor nu prea mai vine nimic, poate doar o generatie alergata, frustrata sau dezradacinata.

A propos de vreme, sunt intr o parcare in oxfordshire cu zapada 6-7cm si inca mai ninge… sper sa mai ies ca inca ‘nu s a curatat’.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Exista cultura vietii pe datorie, nu numai la betivii satului. Nu neaparat cu credite la banca si remortgage, nu neaparat cu vacante pe datorie ca nu-s toti la nivelul la care sa li se aprobe creditul pentru vacanta. Mai intai tre’ sa plateasca ratele la arat si la semanat si-apoi restul ( de datorii). Nu prea exista la ai mei.Desi mai fac si ei prostii cu overdrafturi de ma apuca nervii. A propos de vreme, sunt intr o parcare in oxfordshire cu zapada 6-7cm si inca mai ninge… Misto, pe aici sunt 10 grade. Ma intorc cand se schimba inapoi… Read more »