Început de civilizație

Am mai fost aici demult și nu era așa. Nici pe departe.

Și nu mă refer la pozele de mai jos, ci că au făcut o parcare cu 4 etaje la baza pârtiei de ski. Cu oameni care te ghidează, te ajută pe unde ai nevoie și sunt niște mici detalii care fac să fie lucrurile mai mișto.

Cu băi civilizate (am văzut pe cineva care întreținea curățenia acolo destul de activ, aveau și ceva calorifer înăuntru, nu prea mi-a venit să cred.

Și, deși era vreun metru de zăpadă nins, drumul era curat până acolo. Așa da.

Singura parte nu așa de mișto e că nu ai hoteluri grămadă pe undeva în botul pârtiei, dar poate că e mai bine așa.

Bine, când zic asta zic de fapt că nu ai unde să stai la un hotel de 5 stele in zonă. Iar la 4 ai, la Voineasa – 40 de km, dacă rezervi cu 1 lună în avans.

Mai sunt niște vile, care se închiriază integral.

Cea mai apropiată cazare ar fi la Rânca da’ nu știu cu ce poți ajunge acolo de la Obârșia Lotrului, că drumul e închis iarna pe partea aia și să te aventurezi clandestin îți trebuie un vehicul mai serios decât ce am eu. Un Hummer, poate, dar H1. Dacă nu, ceva ce incepe cu TAB.

Am fost in mai multe locuri și peste tot e o problemă similară: parchezi pe unde se poate. Acum doi ani am fost la Păltiniș tot cu rabla asta și mi-a luat ceva s-o scot din nămoale, adică din parcare. Aici nu.

Mai vin, fără îndoială. La anul fac cumva să stau o săptămână să învețe copiii să schieze. Sper, mai bine decât mine.

Da, articolul e relativ anti-seo. Intenționat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
5 years ago

Unde e , ca nu m-am prins ?

Buruc
Buruc
5 years ago

Ce frumos e! De cand o ard prin uk am uitat cum scartaie zapada… cam atat de trist e :))
Si eu sunt socat de aglomeratie si de preturi… si mai ales rezervari in avans ca o parte din vacanta de vara prin romania o fac. Peste tot la fel full/scump … munte, mare, delta dunarii nu mai zic … dar deh, toata lumea se vaita ca se traieste prost in romania :))

JE
JE
5 years ago

Du-te bah in Bulgaria.
Majoritatea oamenilor care vor sa aibe acces rapid la ski de calitate si nu vor sa piearda timp si sa cheltuiasca bani multi prin Alpi, acolo se duc.
Nu se duc la bulgari de prosti sau de saraci.


De parca nu ai sti in ce tara traiesti.
https://bit.ly/2GeukEL
https://bit.ly/2HVe7WD
https://bit.ly/2BrdChj

Doru Vlad
Doru Vlad
5 years ago

Păi veniți voi și stricați piața. Plus că hoteluri de 4-5 stele mai slăbuț.

Buruc
Buruc
5 years ago

Mda … pt mai putin de 4-5 zile de ski bulgaria/austria nici pt mine fara copii nu merita deranjul cu drumul ‘access rapid’ :))) In romania mergeam cel mai des in sinaia/valea dorului 1:30h-2h tren sau masina din bucuresti, efectiv cand/cat aveam chef. Ca sa divaghez … In uk, treaba e mmmaro – cel mai ‘aproape’ e chiar sa mergi in alpi cu variante la alegere… 12h de condus sau aprox 300£/persoana bilet de avion exemplu lyon sau geneva + shuttle bus inca vreo 80-100£, alegeti dumnevoastra, pt chamonix de exemplu. Mai ai variante ceva mai ieftine austria/nordul italiei dar… Read more »