Caracterizarea Olguței

Lectură de clasa a X-a. Hehe, din păcate nu-i vorba de personajul lui Teodoreanu.

Olguța ”noastră” e abilă ca om politic, cu o amplă experiență în poziții destul de variate; membru de partid de la 16 ani, președinte de organizație județeană la 19 ( e drept PRM, da-n 1994 aveau ceva succes ăștia), din 2000 până în 2008 a fost deputat PRM , iar în 2008 a câștigat un mandat PSD cu 63% la uninominale. Adică, așa direct , K.O., fără drept de apel. După care primăria Craiovei.

Sigur, PSD e nașpa, oamenii au intenții rele, gașcă de interese, etc, dar nu prea poți nega cariera și performanțele politice ale cuiva. Am zis clar politice, n-am zis realizări pentru România, etc.

Pe linie de aptitudini profesionale și soft skills, e absolventă de facultate de litere. Ok, poate că prima limbă străină, italiana, e o chestie mai mult facilă decât utilă. Dar femeia grăiește în franceză și engleză. Ok, e rmarcabilă școala românească de limbi străine cu accent rusesc, dar si englezii vorbesc franceză cu accent local. Ghinionul nostru e ca ”local” pentru noi e slavon .

Tot doamna în cauză a absolvit ca orice politician de top, Colegiul Național de Apărare și are și doctorat în sociologie. Ok, mai știm și că tot PSD-ul a devalorizat doctoratele și devoalat că ele nu-s neapărat ce scrie în definiție, dar chiar și așa, ceva-ceva e acolo.

Plus ceva experiență în comunicare, ca redactor la ceva ziar. Din nou, ”Cuvântul Libertății” cred că-i un nume ironic pentru o publicație înfluențată politic, dar profesional, merge.

Si mai e si profesor (da, lector, nu-i tot aia, știu, dar nu dau două parale pe distincții) la o universitate.

Dacă vi se pare amuzant sau nefondat ce susțin, vă recomand să analizați standardele, cât și CV-ul doamnei inginer Dăncilă.

Pe de altă parte, Iohannis vede altfel lucrurile  și e de părere că nu are calificarea necesară pentru poziția râvintă, motivând:

”În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru ”

Și-a mai zis că e cam mahalagioaică ( cu cuvinte mai elevate), ceea ce poate fi adevărat, dar din nou, doamna-i din Craiova, iar acolo noțiunile de discuție și dezbatere au o interpretare locală, precum și standarde de toleranță ridicate.

Acum, eu nu zic că Iohannis n-o avea dreptate, dar:

  1. Olguța e una din cei mai competenți oameni pe care îi are acum PSD în prima linie – puteți s-o priviți ironic, sarcastic, dar cam aici e adevărul contextual. Așa că – ”să mai vedem și alte CV-uri” s-ar putea să nu meargă.
  2. Răspunsul și poziția pretendentei sunt rezonabile. Mă refer, mai exact la punctul 3.

3. In plus față de președintele României care a fost doar profesor și primar, am trei mandate de parlamentar și al patrulea în curs (în două îndeplinind funcții de președinte de comisii parlamentare), am fost primar 5 ani și doi ani am deținut funcția de ministru. Așadar, experiența mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Johannis până a ajunge președinte.

În limbaj proverbial asta se traduce prin ”râde ciob de oală spartă”, sau golănește e un fel de :

”Coaie, dacă tu crezi că te califici să fii președinte, nu crezi că eu sunt OK pentru dezvoltare regională și administrație publică, în condițiile în care am mai multă experiență ( nu neapărat și performanțe, dar nici Iohannis nu se poate lăuda prea tare) decât tine? ”

Nu mai zic de restul de numiri pe care le-a făcut anterior. Nu-mi pasă câtuși de puțin dacă-l suspendă, dacă-i ”fac dosar penal” pentru trădare ( lol ) sau altceva.

Doar remarc că gestul e inutil. Dacă Dragnea se plictisește de temă, propune pe altcineva și gata, doar că altcineva-ul ăla probabil va fi și mai puțin competent.

Și că pentru omul de rând nu prea contează dacă avem ministru pentru dezvoltare regională și administrație publică, nu-i ca și cum cine a fost înainte, sau cine s-o ocupa acum face o treabă de minune. Sau ca și cum ne așteptăm să se schimbe ceva. E o treabă de imagine, că e bine să știe lumea ( Europa), că e un responsabil pe tema asta în România. Să zică și ăia că, uite, bă, românii fac ceva pe tema dezvoltării și administrației, unele din problemele la care sug maxim. Au numit un șef, în curând o să-i angajeze și ceva subalterni, deci se mișcă treaba; cam ca-ntr-o corporație așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
5 years ago

Da nu inteleg, ma insel sau a mai fost ministru tipa asta? Tot cu el presedinte? Acum a observat? Data trecuta pe ce a numit-o, ochi frumosi? :))

Alifie
Alifie
5 years ago

Geniala doamna Olguta, Lagrange, Fourier, Pascal si Newton plang in pumni de ciuda:

https://www.facebook.com/cronicipebune/photos/a.1242521285769633/1824011314287291/?type=3&theater

Stropic
Stropic
5 years ago

D-acum se poate ocupa orice prost (aka viitorul ministru), eu vreau un challenge! :)) Si vad ca a aplicat peste tot, minister sa fie!

Da, nu credeam ca pot considera pe cineva mai prost decat un ministru PSD, dar uite ca Iohannis reuseste. Adica cum sa spui unui ministru ca nu are experienta dupa ce culmea! are experienta chiar de ministru, si numit tot de tine.

Care “s-a”, vrei sa spui ca nu “a” observat. Adica el. Mai, stiam eu ca ardelenii reactioneaza mai greu, dar nici asa…

gabi
gabi
5 years ago

He he, cred că te-a cam păcălit duduia dacă n-ai băgat de seamă că e un fel de Dragnea de sex feminin.

Ronnie
Ronnie
5 years ago

cred ca Ministerul Dezvoltarii e destul de important: el va gestiona imparteala celor 10 mld ai Fondului Suveran iar Dragnea are nevoie de un cerber credincios (cum Basescu a avut la randul lui nevoie de Udrea). Johannis ii tine in sah pt ca poate, isi face mana pentru alegeri si se mai distreaza si el (plus ca o tine minte ca cucoana l-a cam facut neamt care gazeaza)

Mike
Mike
5 years ago

E trist ca am ajuns sa dezbatem “competentele” la personaje de genul olguta, dancila. Dragnea e o jigodie care stie ca daca se inconjoara de femei mahalagioaice si proaste e protejat cat de cat. Individele ma fac sa ma gandesc la emil bobu.

Mike
Mike
5 years ago

Faptul ca un sistem democratic aduce in frunte numai infractori, mahalagioaice, tupeisti/e, “pragmatici” si alte rebuturi sociale ar trebui sa ne puna pe ganduri ( ma rog, pe cei carora le mai pasa cat de cat de tara ).

Mike
Mike
5 years ago

Daca dancila reprezinta crema in psd atunci evul mediu ne asteapta. Pe de alta parte nu stiu de ce am avut impresia ca, competenta vine la pachet si cu ceva moralitate, dar se pare ca m-am inselat. In sfarsit, asta e o discutie lunga, ce m-a frapat initial e ca am ajuns sa facem dezbateri pe tema competentelor la personaje obscure gen olguta sau dancila. Ce calitati le pot recomanda pe aceste doua “doamne” ? Ce diferenta e intre olguta si o muncitoare de la apaca ( daca mai exista ) ? Cu ce s-ar remarca aceste personaje professional intr-un… Read more »

Stropic
Stropic
5 years ago

eu tind sa cred ca nu, nu ar pune oameni mai competenti. oamenii competenti tind sa fie cam independenti. competenta e de dorit, dar loialitatea e absolut necesara. cred ca de dragnea am citit ca atunci cand lucreaza cu cineva il trimite sa ii ia tigari. in functie de cum reactioneaza, lucreaza cu el in continuare sau nu. sa intreb cum ai reactiona daca te trimite seful dupa tigari la modul “hai fuga si ia si mie doua pachete, vezi sa fie mentolate!”? :))) @mike: ba eu cred ca sunt skilluri de care e nevoie si in managementul “capitalist” de… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Daca dancila reprezinta crema in psd Dancila, nu. Aia e acolo strict pe crieriul de gasca/ incuscrire. Dar tanti asta e cam pe la nivelul lor de talent maxim. Altfel, numeste tu pe altcineva. Ce calitati le pot recomanda pe aceste doua “doamne” ? De Dancila nu stiu nimic, de Olguta am zis mai sus. Ce diferenta e intre olguta si o muncitoare de la apaca ( daca mai exista ) ? Foarte probabil muncitoarea de la APACA nu vorbeste 3 limbi straine, nu are 2 facultati, nu-i lector universitar, nu are experienta in jurnalism si comunicare, nici relatii/ conexiuni… Read more »

Stropic
Stropic
5 years ago

da, pai de asta am si precizat, ca asa sa cumperi tigari, sper ca nu e nimeni snob sa ii cada mana daca tot se duce la parter sa isi ia o cafea sa agate si un pachet de tigari.

intrebarea nici nu era daca ii iei tigari sau nu, ci daca te astepti la un multumesc &te rog. sau daca e mai graba asa:

Mike
Mike
5 years ago

“Foarte probabil muncitoarea de la APACA nu vorbeste 3 limbi straine, nu are 2 facultati, nu-i lector universitar, nu are experienta in jurnalism si comunicare, nici relatii/ conexiuni in mediul administrativ si politic” 3 limbi straine – am vazut un videoclip cu ea vorbind, cred engleza in parlamentul European, ti-l recomand 2 facultati – la ff cel mai probabil ( spiru , ecologista etc ) lector universitar / jurnalism / alte chestii – ca e mahalagioaica e sigur ca altfel n-avea nici o sansa in politica, in rest ma duce cu gandul la activistii pcr care de la sapa ajungeau… Read more »

Mike
Mike
5 years ago

Deci mergem pe idea ca ” this is the best we can “, ok, dar ma gandesc, cand vorbesti in parlamentul European conteaza si impresia pe care o lasi, iar daca pocesti engleza/franceza te citesc imediat c-ai invatat-o pe butuci si te trateaza in consecinta. Nu pe ea, toata tara. Cat ar costa la “valoarea” ei sa-si angajeze niste profesori sa o invete sa vorbeasca, corect.