Antenar modern

Din seria #romulanvero.

Ii stiti pe aia care se muta in Anglia/Germania/Spania cu antena de digi dupa ei, de-o bat in cuie pe casa? Recunosti romulanii dupa antenele de Digi.

Aia de care radeam si faceam misto. Acu’ mi-a venit randul. Aia sunt io.

In mod normal si anormal ma doare in pula de cablu. De aia nici nu am achizitionat vreun abonament de CATV aici. Platesc taxa TV a pizdii care costa cat rinichiul stang, dar e alta poveste aci. In rest broadbandă și-atat.

Mai e si cu asta ALTA poveste, dar nu chiar azi (1).

Eh, pentru mine e ok, fara TV e liniste, tot ce vrei. Doar ca bunica la copii se cam plictiseste. Eu as zice sa fac cast la BBC pe televizoare, dar sa vedem .

Oricum vreau sa anulez abonamentul CATV din Bucuresti, ca imi trebuie doar interneți. E și aia altă poveste cu serverul pe care citiți asta care e acolo in apartament, la mila hotilor de electronice si de domenii. Ah, imi expira si domeniul.

Ma gandesc sa il mut aici dar e o problema legata de povestea (1). Nu, nu ma gandesc sa il hostez, nicdecum. Așa sunt eu, sa am eu mâna pe toate alea. Foreva! Și dacă ma mut pe Luna, fac un VPN cu link prin 2-3 sateliti si aia e, o sa am serverul pe buza unui crater, ceva.

Bun, cu antenele. Eu am o aplicatie DigiOnline pe mobil. N-am folosit-o niciodata pana am venit aici, nici nu stiam ce face. Dar a intrebat mama sotiei de TV si zic ca ”hai sa ma uit”. Am vazut ca Digi24 – stiri merge free, moca oriunde. Mai erau unele, un fel de OTV-uri ( B1 si Realitatea) dar n-am indraznit sa apas sa vad daca merg,

Restul? Nu, ca nu esti in Romania. Nu ca ma durea prea tare, dar m-am otarat si oricum aveam nevoie sa imi fac un tunel pana in Bucuresti ca am documente pe acolo prin casa etc.

Am cumparat un router Asus RT-AC51U (da, fara link afiliat, habar nu am care-au mai iesit acum din alea misto, eu am apucat cu astea prin casele familiei, cu tot soiul de setup-uri, si lucrez cu ele, ca merg si le-am invatat) pe care il conectez la net prin routerul de la Virgin si il conectez prin client de VPN dedicat la serverul de VPN facut pe routerul asus din Bucuresti , RT-AC68U.

Deci am un tunel/ bridge cu reteaua din Bucale. Subneturi diferite,tot ce trebuie – pam, pam.

Reteaua Wifi facuta de routerul asta (RT-AC51U), spre deosebire de aia de pe routerul Virgin ma face internaut Roman. Si acuma imi merge cablul pe aplicatia DigiONline. Cu care fac cast in Chromecastul de pe televizorul – oricare – din casa si aia e.
Zic “fac” teoretic. Până acum am făcut doar o probă și mă uitam la … BBC Earth, dat de Digi, că la ăștia în aplicație nu l-am găsit. Plm.

Traiasca antenele Digi. Glumesc, cand o s-avem timp o sa oprim abonamentul ala de cablu si-o sa dam internetul mai incet, ca platesc gigabit degeaba acolo.
Sau închiriem. Când.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marius
Marius
5 years ago

Eu am aplicatia Cool TV pe laptop si aia e. Si doar o am ca de deschis pla ca am Filelist si iau de acolo la greu ce vreau sa vad. Stiri din Ro, doar sun acasa si aflu 🙂

Webby
5 years ago

Am cumparat un router Asus RT-AC51U

Vezi ca Asusii astia au obieciul urat sa crape instantaneu si definitiv. Stiu n horror stories cu astia, nu mi s-a intamplat numai mie.

Catalinx
Catalinx
5 years ago

Posibil. Conteaza in cat timp. Am unul la Bucuresti din 2013. Cumparasem unul la birou prin 2014, cred ca si ala merge. Dap, merge. Am verificat acum . Presupun ca se mai si ard din ele. Aia e.Statistica mea zice ca-s ok :). Zic asta in contextul in care am auzit la fel si de TP-link ( desi si din alea am unul care merge din 2012 – dar nu-l mai folosesc decat cand se fut alte noname-uri, pana fac replace) si in contextul in care serviciile si meniurile alora sunt nesuferite si facute de idioti. Si cam astea-s optiunile… Read more »

Alin
Alin
5 years ago

Asus cu DD-wrt on it sau merlin. Am un AC87U cu merlin, zboară efectiv.
Am mai testat de-a lungul timpului cu rezultate decente TP-link, Zyxel, Mikrotik, D-Link, diverse no-name.
Până acum Asus si TP-link au cel mai bun raport preț/calitate.

Alin
Alin
5 years ago

S-a reparat că eu am pus merlin și am 5 useri de VPN. Plus că suporta VLAN, esențial pt mine.