Un pic despre confort și overhead. Imprimanta

Articolul ăsta poate să sune a advertorial Lexmark și dacă m-ar fi platit cineva să-l scriu ar fi fost legitim, dar așa, până una alta , eu ii plătesc pe ăștia, aș zice destul de mult.

Nu e un sfat să vă cumpărați așa ceva că fără nu se poate trăi, etc, de fapt puțin îmi pasă, e doar un raționament.

Ziceam mai demult ceva de imprimanta de la București.

No, aia era bună și voiam să o transport în UK, pentru numai vreo 30-40 de lire , dar nu prea am găsit cutie pe măsură, și nu că e mare de nu încape în nimic standard, dar are și vreo 27 de kile. Da, overkill.

M-am uitat pe Amazon și-am zis, bag pula, o las aci că poate ne mai trebuie ( nu știu când, cred că o duc la țară, lol ) și îmi iau alta de pe Amazon in UK ca e mai ieftină acolo. Eu am dat 1350 de lei la reducere.

Pe Amazon am găsit ceva la 140 de lire. Zic ceva că pare la fel dar nu e. Asta e CX410 aia pe care am luat-o aci e CX317. Adică model mai nou, dar clasă mai mică.

E mișto, că la versiunea x17 au pus ăștia software mai bun care se conectează frumos la server de mail și poți să scanezi și să îți trimiți pe mail, restul de ftp and shit, cam peste tot par îmbunătățiri. Bine, posibil să fie firmware-ul ăla disponibil și la CX410, nu m-am uitat.

Măgăoaia asta, față de cealaltă, nu are touch screen și are un ecran mai mic și meniul afișat diferit. Ai zice că nu e mare brânză, dar aflat în fața ei observ că e cam enervant.

Nu e așa de intuitiv și nu poți să faci prea multe configurări de la fața locului, tre’ să bagi pe web. Dar nici 250 de lire nu dădeam. Partea cu adevărat nașpa e că fiecare pulă pe care o vrei în plus vine cu câte o pereche de coaie pe care le cari, ca să mă exprim plastic. Iar când o să mă mut de aici, imprimanta va căra cu ea un cost de trambalare. Și o voi căra, că nu o să îmi spawnez in fiecare loc câte una.

Într-o altă notă, o imprimantă /multifuncțional de casă, costă 50-100 de euro-lire, unele au și wifi și nu cântăresc chiar cat un sac de boabe de 3 duble.

Dar nu e niciuna ce vreau eu. Pe asta am bagat-o in priză am legat-o la router cu un cablu de rețea și în 5 minute am pus-o în rețeaua casei.

Nu e cu cerneluri, cu chestii care înfunda capete de scriere, nu e cu consumabile de unică folosință (am jurat că nu mai cumpăr jeguri din alea ), nu. E industry standard, nu e din aia de fraierit consumatorii casnici. Și vine cu neajunsurile de rigoare dar cu alea pot trăi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
5 years ago

Nu e cu cerneluri, cu chestii care înfunda capete de scriere

Am fost fan imprimante laser, mai am si acum o imprimanta HP cre refuza sa se strice, chiar daca o trecut de 15 ani si de 200.000 de pagini.

Asta pana acum trei ani, cand am bagat la munca o Epson cu ciss-uri care mi-o tras deja ~ 150.000 de pagini fara nici o problema. Merg si cernelurile, mai ales daca listezi ceva mai des.

Bipedalis
Bipedalis
5 years ago

OFFFFF !!
Era mai bine sa fi intrebat aici ce sa cumperi, sigur ca ti-ar fi spus careva NU LEXMARK ! Cand vei schimba cartusele, si le vei schimba repede, cele initiale au toner putin si chip pentru numar redus de printuri, vei realiza ca de fapt ai luat-o in leasing ?
Cartuse compatibile nu sunt inca, iar cele oem costa impreuna (bk/c/m/y) vreo 2000lei. Dar probabil ca ai luat deja costul in calcul.
Bafta multa acolo unde esti !

Buruc
Buruc
5 years ago

Eu am samsung m2070 laser/wireless pt print, scan. Folosesc mai mult o aplicatie pe tel si ce scanez trimit direct pe mail.
Toner parca 80 ron emag.ro

Buruc
Buruc
5 years ago

Da alb-negru, la ce folosesti/tb color?
Pe cartus compatibil mlt-d1111S de ala ieftin de 70-80 ron scrie 1.5k dar la banii astia e ok sa l schimb la 6 luni chiar mai devreme

Buruc
Buruc
5 years ago

Ah, bine ca nu pt ‘pie charts’ :))