Scurt: Banking UK. Ep. 3 cu Metro

Pe scurt, am observat o data ca n-am putut scoate mai mult de 200 de lire de pe card. Zic, plm, o fi ca e prima data. Ok…

Apoi am mai incercat o data, zilele trecute si tot asa – maxim 200 pe zi. Nu vad vreo setare in online banking sa maresc limita asta.

Am gasit, insa, pe site-ul lor ca scrie clar ca poti retrage maxim 300.

Fie 2 e noul 3, fie am eu contul pentru fraieri, nu-mi bat capul ca nu e mare diferenta intre 300 si 200. Nici nu simt nevoia sa umblu cu tufla de casholeți in buzunar, dar zilele astea chiar era util sa am vreo 1000-2000 asa. Ehm, nu e moarte.

Nu, nu sunt astia speciali. Tot 300 e si la Santander, Barclays, HSBC, RBS; 250 la Natwest si Virgin Money; 500 la Lloyds si Halifax.

Eh, e bine ca pot sa scot cat vreau de la ING – bine, cred ca tre sa folosesc probabil ATM-uri diferite, sau sa fac macar transferuri repetate de cate 200.

Cred ca ma salta politia, lol, pana ajung la 1000 :)).

E clar ca nu poti sa faci bank run in UK, nici daca vrei.

Can’ va zic io ca bancile din Romania nu-s atat de rele, sa ma credeti.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
5 years ago

2010-2019.
Momente in care am avut nevoie sa scot mai mult de 300: doua.

Primul, cand nu aveam aici cont in banca, dar trebuia sa platesc deposit pentru a inchiria.

Al doilea: cand am platit oamenii aia doi care mi-au renovat casa (cu vreo 8k, dar au vrut la negru, anti-taxe).

Pe scurt: “nu poti” (poti scoate cat vrei tu, dar trebuie sa ii suni inainte) pentru ca…nu ai nevoie. Ma rog, LUMEA nu are nevoie.

Manowar
5 years ago

Bilete de tren/metrou/bus: contactless.
Taxi: uber, plata online.
De bagat cardul unde n-am incredere: nu-l bag. Intind telefonul (nfc cu google pay)

Cash folosit…din an in pastele ma-sii. Nu am nici macar 10 lire acum. Si nu ca “azi”. Cam niciodata. Doar pe-afara mai scot si doar in tari inapoiate din punctul asta de vedere (de/at/fr/ro)

Manowar
5 years ago

Da’ treaba asta mie-mi miroase cam a politia banilor si sincer-sincer, ca principiu, nu-mi place. Chit ca nu am nevoie neaparat de banii astia. Inteleg. Nu e “politia banilor”. E faza ca lumea normala nu prea mai foloseste cash pe-aici. Cam deloc. Niste limite SUNT (de pilda eu nu pot cu cont “personal” (adica nu business) sa platesc online mai mult de 21k pe zi, da’ asta m-a incurcat doar de doua ori si s-a rezolvat cu un telefon). Da’ in general poti plati online. Si daca ai tu nevoie de 80k cash, ii suni si a doua zi te… Read more »

Fery
Fery
5 years ago

Nici in romania nu ridici 10kE cand vrea pula ta. Trebe sa te programezi cu o zi inainte, sau te fut aia cu un 2% comision de nu te vezi. Poti scoate limita la banca ta din UK, te duci si le zici chestia asta. Sau ii suni. Problem solved.

fullmeta1
fullmeta1
5 years ago

20k lei / 2k euro /zi la ING:

https://www.ing.ro/dam/migrate/documents/limite-utilizare-carduri.pdf

300 lire /zi e cam de cacao.

Manowar
5 years ago

Plm, prefer ca daca imi intra hotul in casa sa plece dator, de aia si zic, e mai util sa poti scoate rapid “niste” cash, cand ai nevoie. Nu chiar 20k, dar nici 200 ba, da-o in pula mea. Prea e de porc. Ce 1000 pe zi ii doare? Pe ei ii doare doar in pula – ti-ar da si 5000 pe zi, la o adica. Problema e ca te doare pe tine cand te ia un baiat cu cutitu’ la gat la bancomat (se poate intampla; nu am patit, nu cunosc pe nimeni care sa fi patit, dar e… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
5 years ago

Dumnezeule are Manowar uneori niște ochelari de cal cat aripile la deltaplan! Chiar nu văd rostul unor contre pe acest subiect cu el! Iar asta cu pentru siguranța Dvs e epică! Băi nici eu nu folosesc cash. In momentul de față am 6 lei cash in portofel si din ăștia doua monede de 50 de bani sunt pentru cărucioarele de la supermarket. In plus si la mine am limită pe extragere. 400 de lei. Dar daca e nevoie de mai mult nu-oy bai ca modifici din aplicație si scoți 8000. Nici așa nu w bine, suni atunci la bancă și… Read more »

Manowar
5 years ago

Awww, cum suna asta : “Murim de grija ta si DE AIA nu-ti dam voie sa-ti retragi banii tai de la bancomat decat 200 pe zi. ” Sincer, suna mai bine aia cu “n-ai nevoie de cash”. Sunt valabile ambele. Nu e “una sau alta” Dar in fine, daca ASTA ar fi problema nu vad de ce nu ar putea pune limita de cat e acum dar per extragere, per bancomat, cu eventual ceva cool down time de 15-30 de minute, o ora. ..pentru ca-ti poate fura/clona cineva cardul? De tine nu stiu, da’ eu prefer sa-mi fure potentialul hot… Read more »

Marius
Marius
5 years ago

Sunt de peste 2 ani aici si desi in Ro aveam mereu cash sa stii ca ajungi sa folosesti doar cardul aici. Rar cand am cash in portofel. De multe ori daca ramane niste cash pe acolo uit de ei si platesc cu cardu iar cand ii gasesc stau ca prostu si incerc sa imi aduc aminte de unde ii am. Au un sistem care te schimba. Cash mai mult scot doar cand ma duc in tara si o fac de la banca. Aici si masina o poti cumpara cu cardu. Deci limitele probabil la cumparaturi sunt altele. La HSBC… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
5 years ago

Eu ți-am zis că te lupți cu morile de vânt, dar tu, nah, Batman, Batman!
În altă ordine de idei in aeroportul din Bremen vrei o cafea la barul de lângă ieșire, sari cu banul! Nu știu ce e ăla card. Si erau niște romulani supărați pe cat de căcat e in Ro, dar nu au avut nicio o greață sa își plătească cafelele cash cu bani scoși din bancomat. Așa am ajuns la concluzia că Ro cu cat e mai departe de romulani, cu atât le pute mai mult a căcat!

Mike
Mike
5 years ago

In occident se incurajeaza chestiile astea “trendy” gen cashless , ceea ce e ok, e comod. Nu stiu insa care e de fapt scopul, convenienta sau control din partea statului? Nu neaparat smecherii iti tin degeaba uneori banii offshore. In caz normal totul e ok, in caz de criza se intampla ca in cipru. Se iau la urgenta decizii in weekend, banci inchise , limita de withdraw. Cand esti, ca majoritatea , plin de credite , ti se cam rupe dar daca ai ceva economii parca n-ar fi chiar indicat sa le tii toate in lira.