Standarde Industriale. Ecranul

O poveste care se termină destul de repede așa că am să-i fac o introducere lungă în context, să pară că am mai multe de spus.

Astăzi va prezentam un minunat set de surubelnite de desfacut telefonul si calculatorul, care nu stiu exact cat costa pe amazon ( link cu profitshare aici ) si care a fost musai necesar pentru ca le-am lasat pe ale mele in Bucuresti si un bilet de avion era un pic mai scump.

Ca de ce aveam eu nevoie de ele ?

Acum un an și jumătate căutam ceva laptop să-l înlocuiesc pe al sotiei, pe care il foloseste de 8 ani si care dadea atunci semn ca moare. Nu-i bai, l-a folosit pana azi, dar eu i-am cumparat altul atunci, ca un sot de calitate.

Dar nu chiar de cea mai buna calitate ca nu m-am dus la magazin, cum ar face un om normal – buna ziua, dati-mi si mie un Thinkpad. Nu. Pentru ca de la magazin l-am cumparat pe al meu si asta a costat vreo 1400 de lire, cam 1600 cu tot cu upgrade-ul ulterior la 24GB RAM. Munca sotiei, e importantă desigur, n-aș spune altfel vreodata, n-aș spune că nu merita costul, dar daca suma asta reprezenta salariul meu pe vreo 2 zile si ceva atunci , de salariul sotiei pe 2 zile si ceva puteam sa cumparam un calculator, dar nu chiar Thinkpad, mai aproape de un CASIO. Stiințific!

Cinstit vorbind, merită să plătești mai mult decât munca pe două zile pe un aparat de făcut bani.

Și-am făcut eu o românească pe OLX, adică am influențat piața, râdeți dar mai încolo. Vreo 3 săptămâni am pus anunțuri de vânzări Thinkpaduri T460 (p, s whatever) și eu și câțiva amici de pe mai multe conturi, până am scăzut prețul la sume rizibile. Vorbesc de prețurile la laptopurile procurate relativ îndoielnic, adică cam toate de pe OLX. Că știi cum e. Ai pus mâna pe un laptop de undeva, vrei să-l dai pe OLX, te uiți și tu cât merge piața și n-ai timp de vrăjeli că te grăbești. Poate 2-3 zile ți se pare suspect să vezi câteva prețuri jos, dar cu săptămânile, atâta face, boss…

Eh, hai că a fost o strategie buna, nu vă așteptați, nu? #romulanvero

Și-am luat o bucată de nou, de la un domn care avea mai multe  din astea noi, ”cu garanție”, dar probabil că nu e înțelept să încerci să folosești vreodată garanția aia, lol.

Altfel, pe site la Lenovo, ăsta mai are încă vreo 400 de zile de garanție ”on-site”. Dar lasă.

Pula mea, am dat 1500 de lei ( cinșpe sute, pentru traderii de pe OLX) pe un calculator i5 nou , generație 2016, 8 giga de ram , SSD, etc. Si Thinkpad.

La magazin era echivalentul a 4300 de lei unul ca ăla. Singura chestie care nu îmi plăcea la el e că nu avea display full HD. Plm, nu prea poți să alegi configurația la chilipir.

Dar acuma are. Laptopul fusese un pic scăpat. Nu era strâmb, dar avea ceva semn pe o parte, bănuiesc că se mai întâmplă când sari gardul cu el în spinare.

Și de vreo o lună a început să facă numai linii-linii și mergea ca unul pe lămpi, după ce se încălzea câteva minute. Ecran LED pe lămpi, ce n-ați auzit?

E primul Thinkpad la care mi se întâmplă așa mizerie, dar evident că nu e imposibil. Partea mișto e că fiind ”industry standard” găsești display-uri” pe toate drumurile cu doar 40-45 de lire, deci vreo 300-350 de lei. Full HD.

Și se înlocuiește fix ca în clipul ăsta, după care m-am inspirat. Normal că nu am reușit eu fix ca acolo, că am tras ca bovina de rama de plastic care ține display-ul în loc să îndepărtez doar fața, dar a mers. Până la urmă m-am prins.

Bă, dacă e ceva mișto la UK, unul dintre aspecte e că acum 2 zile am comandat display, gen seara. Și azi de dimineață erau aia la ușă cu el. Să mă futeți dacă nu. Iar eu eram cu laptopul pe masă și-n timp ce montam de zor îmi spune soția că monstrul antic, probabil viitorul meu server de linux, gata nu mai pornește.
Perfect. Era și timpul. În 10 minute avea laptop Full HD din nou funcțional.

Arăta ciudat imaginea la început, scalată aiurea , dar s-a reparat după restart.

De AIA merită să cumperi chestii industry standard. Chiar și de pe OLX, de la băieți .

Și totuși soția nu apreciaza priceprea mea în materie de treburile ăstea. Că trebuia să fi cumpărat unul nou-nouț de-adevăratelea, din magazin, care să nu aibă probleme. Si ca dupa ce desfac eu suruburi se cam vede.

De acord. Trebuia. Dar banii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
5 years ago

Eu credeam ca în Anglia nu se mai pune problema banilor…. #romulanvero

Marius
Marius
5 years ago

Ala Casio era mai bun 🙂