Scurt: Alergat de taxe ca de moarte (#1)

Avem un apartament in Bucale City. Deja am platit impozitul pe anul asta. Eu. Sotia sa-si plateasca ca de aia are drepturi de 50%; daca nu, cred c-o s-o execute ANAFu’ ca-s lesinati dupa bani am auzit, lol. Partea mea pe anul asta e 1 meleon si doo sute da mii, adica vreo 25 de euro, lol. Ma gandesc ca asta e ca un fel de taxa de consiliu ca la noi nu prea exista treaba asta. In Anglia platesti taxa de consiliu ca locuiesti acolo, deci daca esti chirias platesti tu, nu apropritaru’.

Daca nu sta nimeni cred ca plateste el, dracu’ sa-i ia, nu-mi pasa de asta.

In fine, ideea e ca cu 50 de euro pe an am rezolvat obligatiile la Bucuresti. La tara plateste tata, habar nu am cat, noi ii platim taxa la rabla ( care acolo merge tot la primarie si care e cat impozitul pe proprietate la toata strada aia cred, plm.

Eh, am platit eu taxa initiala de consiliu, mi s-a parut cam mult pe primul trimestru cateva sutici de lire, dar n-am luat sama, ca nu aveam timp.

Eh, acu’ trimisera astia factura pe anu’ care vine de la 1 Aprilie . Coaie! COAIE!

Sa traduc, deci 1688 de lire fac 1967, deci aproape doauă mii dă ieuro pă an.

Taxe la primărie că locuiești aciișea la ei. E inclus serviciul de ridicat gunoiul care in Romania se plateste separat, dar prin Bucuresti zici ca nu prea se executa. In fine. La astia pompierii costa singuri cat toata taxa din Romania.

Sunt constient ca taxa nu e la fel de mare in toate localitatile din UK si conteaza diferiti factori cum ar fi cel economic + serviciile disponibile .

Ba, cand te uiti din perspectiva asta parca nu e suficient de misto pe aici; serios. Parca nu e chiar de banii astia! Si n-o spun ironic, nici suparat, ca realist vorbind cam stiam de costul asta inainte sa vin, nu e ca si cum, vai, asta ma da pe spate si ma intorc acasa.

Doar ca acum ma confrunt cu el cand il vad scris pe o foaie si concluzia seaca e ca civilizatia costa. Poate, zic, poate – nu e mereu si peste tot nevoie de atata civilizatie.

Ma duc sa-mi mai pun o cana de vin ca ce pula mea. M-au intrebat aia de la medicul de familie cat alcool consum saptamanal si le-am zis ca 3 unitati. Si mai era o intrebare cu la cat timp exagerez si consum mai mult de 6 unitati pe seara. Pai la 2 saptamani, ca asa vine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
5 years ago

Eu zic sa gandesti pozitiv, ca daca explodeaza taxele si la bucale, asa gen 100 eur in loc de 50 sa vezi ce ti se dubleaza pretul si la apartament.

Stropic
Stropic
5 years ago

Da, dar presimt ca e mai mare casa de aici decat apartamentul tau. Da’ inteleg, mult. Bine, e si frumos, nu stiu de ce presimt ca in Londra ar fi mai putin. :))

Poti sa platesti si in rate vad. Util.

Alex
Alex
5 years ago

Totuși, parca nu se compara calitatea vieții din reading cu cea din București.

Dai un ban, dar stai aproape de Londra, la civilizație.

Si ar mai fi o situație, eu la București și în marile orașe din țară sufocate de trafic, as creste nesimțit de mult prețu parcărilor de reședință. Gen 15 lei pe zi. S ar strânge o căruță de bani. Dar problema rămâne, trebuie oameni capabili în administrația locala, sa ii poată cheltui cu folos

Alex
Alex
5 years ago

Nu am nici o investiție imobiliara, deci nu m ar deranja sa valoreze la jumătate față de cât e acu.
Oricum, cred ca sunteți cu toții de acord ca piața imobiliară din marile orașe ale României, e mult supra evaluată.
Revin, dacă prețu ar scădea anu asta cu jumătate, mi e indiferent. Și în plus, nu cred ca scad prețu la apartamente aka cloace doar ca se măresc preturile la parcări și scade Număru mașinilor și creste calitatea vieții în oraș.
Si încă ceva, Sa fim serioși, o data ce romanii au scăpat la rable, greu mai renunță la ele…

Manowar
5 years ago

Sotia sa-si plateasca ca de aia are drepturi de 50%; daca nu, cred c-o s-o execute anafu’

Comentez doar pentru a mentiona ca ar trebui sa scrii ANAF cu CAPS, pentru ca eu unul am citit “cred c-o sa execute analu’ “. Ceea ce a fost un pic surprinzator.

In rest, mda, e misto sa ai drumuri, verdeata, aer curat, curatenie pe strazi and shit, da’ ar fi si mai misto daca ar plati altii pentru astea.

Manowar
5 years ago

Faza e ca “nu e atat de scump”. Doar pare. Realist vorbind, dai ceva de genul 125-150 de lire pe luna. Care-s bani de tigari. Nu, serios, inseamna un cartus de tigari pe luna. Pentru toate alea. Da, ar fi misto daca n-ar trebui sa platim suma aia, da’ plm, ma-ntreb daca noi am lua gunoiu’ altora si-am aranja spatiile verzi si-am tine strazile curate si-am repara soselele si-am asigura asistenta sociala si…toate celelalte pentru un cartus de tigari in Romulania? Cat inseamna, 150 de lei pe luna acolo? Cam intre astea e alegerea. Si cand ma uit la ce… Read more »

Mike
Mike
5 years ago

In romania numai astia care au fost pe afara ( exceptand ciorile ) mai au pretentii si stramba din nas, restul cred ca era mai bine pe vremea lui ceasca. Salbaticia asta e de fapt ignoranta si prostie , oameni saraci , needucati care pupa mainile la politicieni ca le da de mancare , cu astia defilam din pacate in romania.

Manowar
5 years ago

La tara, in Romania, tot saptamanal vin sa ia gunoiul. Si costa 7 lei pe luna serviciul asta.

Si ai resurse/servicii in consecinta. Gen scoli si aer si pula mea.
Plm, si mie mi-ar fi convenit sa traiesc ca aici, da’ sa platesc taxe si preturi de Romulania. Ar fi chiar dragut, gen. Mai ales acum ca n-am tigari lol.