Meaningful vote

Am văzut aseară numărătoarea voturilor pentru a doua propunere de acord de brexit si ma uitam ca la un meci de fotbal intre două echipe care nu înseamnă nimic pentru mine.

Tot la fel de puțin însemna și discursul răgușit, cu voce ca de hoașcă, al prim ministrei, de după vot, și delirul de maimuțoi opărit al ăluia din opoziție, cum l-o chema.

Singurul aspect care înseamnă ceva pentru mine din relatia UK – UE și de care m-am prins de hăt demult e cursul lirei. De cum s-a votat a început s-o ia în jos pe XE.com. Și din ce reușesc să deslușesc, în caz de ieșire din UE, în lipsa unui acord, chestie care se votează mâine, ar urma să scadă așa mai meaningful.

Cam aia ar fi un lucru bun pentru mine, să ajungă la paritate 1:1 cu Euro. Așa mai vii de-acasă. Altfel mă uit la chirie și la ce costuri mai sunt. Dar probabil că meaningless, ăștia și mâine o să voteze tot nu, că nu vor afară din UE nici cu acord nici fără. Dar nici în UE. Aia ar fi dubios până și pentru mine, că următorul pas ar fi solicitarea unei amânări a ieșirii, că nu-s pregătiți, sau plm.

Frumos ar fi ca UE să nu le aprobe amânarea și să le spună – bă, ați zis că ieșiți, păi ieșiți sau intrați , în pula mea, nu mai stați în ușă că se face curent.

Dar n-au s-o facă, că și aștia tot lepre sunt. așa că dacă ăștia mâine votează ( destul de probabil – deși unii se împăunează că-i trag cu no-deal ) ca nu vor nici așa, lira o să te tot fută între 1.12 -1.17 EUR încă trei luni, și io nu știu câți bani în ce valută să țin, iar ăștia stau tot în ușă, etc ad absurdum.

30 martie – o pula!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
5 years ago

Amanarea o sa se aprobe dar contra cost bineinteles. O sa le mai futa UE-ul cateva bilioane de euro ( nu lire ) la nota de plate ca ce pula mea , distractie fara plata nu merge. In legatura cu fluctuatiile lirei, stai linistit , sunt temporare, nu te bucura pe moment, asteapta cateva zile sa se stabilizeze daca vrei sa faci tranzactii mai mari .

Stropic
Stropic
5 years ago

am inteles ca au votat mai multi de data asta pentru acord. deci tot ce trebuie sa faca e sa ii intrebe iar si iar si iar pana cedeaza nervos si zic biiiineeee, acceptam acordul. e matematica, daca 230 au votat in ianuarie ca nu, iar in martie au ramas 150, ai nevoie deci sa mai intrebi de doua ori in patru luni ca sa castigi. 1 luna cer extentinderea + 3 luni care se lauda ei ca vor cere extindere ==> fix cat le trebuie. glumesc, dar cred ca fix asta se va intampla, ca nu o sa voteze… Read more »

Gfery
Gfery
5 years ago

Forex eur-gbp

Buruc
Buruc
5 years ago

Lira e inca sus vezi grafic pe 6 luni – 1 an in urma iar daca voteaza azi impotriva no-deal posibil sa mai creasca putin. Conteaza ce fac pe termen mediu-lung gen amanari, alt referendum, no-deal etc in maxim o luna ne lamurim …

Eu sunt cam 50-50 cu £-eur desi toate cheltuielile mele curente sunt in £ ca stau aici. Am schimbat in eur ca n am mare incredere in ce se intampla vezi haosul brexit… chiar nu vad, nu inteleg ce poate sa iasa bun din asta.

Ronnie
Ronnie
5 years ago

@Stropic: parlamentarii sunt pusi acolo sa voteze legi; in fond, este aceeasi lege pt acord cu UE, in forma, nu este, pentru ca sunt multe articole schimbate fata de prima votare de acu cateva luni. in Parlament fiecare runda de vot presupune noi negocieri si schimbari de vot si etc.

Ronnie
Ronnie
5 years ago

(scuze pt dublul post) @Stropic: Desi personal condsider ca rusii au influentat mult perceptia postBrexit pt proBrexiteri, de cate ori e correct sa repeti un referendum pana cand consideri ca populatia a inteles bine ce voteaza? De ce o data e gresit si de doua ori este bine? De ce nu de 7 ori ca tot zic unii ca e cifra magica? Dupa mine, repetarea ar arunca in ridicol in instrument democratic. Populatia a avut sansa ei, e randul politicienilor mandatati tot de popor sa descurce sau nu problema (vezi ca intre timp au fost si alegeri parlamentare)

Buruc
Buruc
5 years ago

Situatia ta e chiar unica! Eu credeam ca ai sau intentionezi sa iei contracte pe plan local in uk pe £.
Pe mine paritate £-eur m ar arde imediat la buzunar ca am dividends de scos 😡 😀 pe care intentionam sa transfer in eur. Si pe termen mediu mi ar schimba tot feng shuiu in uk ca la aceeasi rata in eur mi ar conveni sa am cheltuieli mai mici prin europa.

Stropic
Stropic
5 years ago

@Ronnie: deci daca se schimba cateva articole de forma, parlamentarii pot vota din nou fara probleme. daca e vorba de un intreg acord cu conditii de care nimeni nu avea habar cand au votat la referendum, atunci nu e ok sa se repete referendumul. Sincer e ca si cum eu ti-as vota ca da, vreau o masina, si tu imi aduci un tanc si o bicicleta, sa aleg intre ele. As vrea tancul, dar nu stiu daca mi-l permit si consuma mult, face zgomot, iar cu bicicleta ce sa fac, ca seamana izbitor cu ce aveam inainte cand mergeam pe… Read more »

Buruc
Buruc
5 years ago

Ca sa respecte votul popular ar tb sa voteze no-deal, s o termine cu socialismul si pomenile, s o ia in freza economic cu mari probleme in irlanda de nord si peste 2-3 ani sa voteze din nou sa se reintoarca in ue. Dar nu vrea nimeni de fapt sa plateasca pretul … au incercat si ei sa ia cireasa si nu le a mers acum ce sa mai faca ?

Ronnie
Ronnie
5 years ago

asa merg lucrurile, ca iti convine sau nu. acordul are cam 600 de pagini, cati votanti pro/contra crezi ca il vor citi? si daca, prin absurd, zic 40 milioane ca l-au citit, le dai test ulterior sa vezi ce au retinut si cat au priceput ca apoi sa le dai permisiunea sa voteze la un al doilea referendum?
si doi, cei care au promis marea cu sarea nici nu mai sunt prin Parlament 🙂 s-au dat la fund. nu cred ca se asteptau sa iasa pro, ei mergeau facem gura, crestem in notorietate, stam caldut ca poporul voteaza contra

Stropic
Stropic
5 years ago

Stiu ca asa merg, de asta si ziceam ca as paria amanare, nu pe referendum. Dar corect mi s-ar parea referendum pentru ca s-au schimbat datele problemei. Nu tre sa citeasca, ca exista destule rezumate pe net. Ma indoiesc sincer ca l-au citit toti parlamentarii. Ma indoiesc ca l-a citit Theresa May pe tot :)) Adica nu vad de ce e ne-democratic sa isi dea oamenii cu parerea din nou acum cand au mai multe date, si e perfect democratic sa propui ceva si s-o lasi balta. Ai dreptate ca voiau un loc caldut, inca imi amintesc de faza cu… Read more »