Kindle – ce mizerie…

Citesc ebooks de mai bine de 5 ani și nu e ca și când mă omor cu cititul, dar dacă se găsește ebook prefer așa, din motive de spațiu ocupat de hârtii.

Eh, de tot atâta timp zic să îmi iau ceva reader ca nu am nici măcar tabletă ( au copiii) iar pe telefon merge, da’ nu e chiar comod, credeam eu.

M-am tot uitat să îmi iau un kindăl d-ăsta, dar unu ieftin și la reducere , că îl laudă lumea că e cel mai bun reader și îmi cam suradea și mie, tre’ să recunosc.

Dar m-am abținut. Până când a avut copilul nevoie la școală de dicționar și m-am gândit, bă , să îi iau o carte de un kil’ și să dea pagini până găsește un cuvânt?

Hai, pula mea, ii iau un din ăsta că am auzit că are funcție de căutare – și are.

Nu m-am chitroșit. Am cumpărat ultima versiune de Paperwhite , din ăla cu rezoluție bună și ce mai are el – 119 lire. Arată bine.

Scrisul se vede ok, chiar și noaptea , nu că mi-ar păsa, de citit merge, dar nu prea poți să faci nimic , bă , ca lumea.

Paginile se dau greoi, are un lag zici că i-a intrat smoală in procesor, dacă o avea așa ceva.

Nu are input de limba română ( era bun pentru dicționarul ăla să scrii cu diacritice, altfel găsești din părți ce cauți).

Nu are limba română de vreun fel, am cumpărat în dicționar normal.

Nu că ar fi limba noastră o comoară, dar am văzut ceva de malaeziană parcă. Or citi ăia mai pe brânci așa.

Când cauți ceva durează de zici că e un chinez mic înăuntru care învârte pagini. Prin comparație, aplicația mea kindle de pe telefon zboară. Eu înțeleg că nu e tot aia pentru că e-ink și android, dar tot ce spun e că am risipit banii de pomană pe o mizerie. Atât.

Și soția că cică vrea și ea un d-ăla.

Eu cred că nu mai cumpăr așa chestie vreodată. Trebuia să cumpăr alt reader.

Cel mai bun pe care am pus mâna până acum este iPadul, de departe.

Da, nu se vede fantastic in soare și nu tine bateria o lună, dar nici nu arată ca o tabletă cu dizabilități și sindrom Down, cum se prezintă Kindle.

Am auzit că ar fi niște chestii mai bune cu android și e-ink. O să mai mă uit, însă până acum, anul ăsta Kindle câștigă titlul de cel mai prost cheltuiți/risipiți bani.

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
4 years ago

E pentru citit, nu pentru cautat/dictionar/treburi. Da, se lauda ca stie si aia, dar da…trebuie sa-i faca upgrade la 8086 ala din el.

Stropic
Stropic
4 years ago

Pai aia prin Malezia nu au limba o comoara, dar ei l-au facut, vorb-aia.

E mult mai ok pentru ochi kindle, asta n-ai pus la socoteala. Si mie imi place kindle. 🙂

Acum na, daca ai buget…kinder oasis e mai bun teoretic, poti sa returnezi si sa incerci.

0040
0040
4 years ago

Kobo Aura One nu ti-a placut?

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Plm, o fi pentru citit, dar daca e mai incomod decat de pe telefon/tableta, nu prea ma incalzeste cu ceva. Pentru copil, na, merge, ca nu prea au voie cu tablete la scoala, ca copiii sunt cacanari si se joaca pe ele, daca-i lasi, in loc sa-si vada de treburi. Dar cam scump pentru “nimic”. N-am pus mana pana acum pe Kobo Aura One, habar nu am ce stie. M-am jucat cu un Kobo Touch acum multa vreme si mi se parea o mizerie si ala si am vazut la cineva un Aura, dar mai vechi. Il lauda , dar.… Read more »

Marius
Marius
4 years ago

Eu am un Sony PRS-1 de vreo 5 ani si merge brici. Are touch, schimba repede paginile . Am incarcat pe el in jur de 500 de carti. Ce-i drept daca din greseala intru in dictionar s-a busit si trebuie sa ii fac hard reset
Deci cred ca asa fac toate 🙂

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Singura problemă pe care o am cu Kindle e ca nu se prea găsesc cărți in română, deci trebuie sa piratezi si pierzi mult din modul in care a fost gândit ecosistemul. Spre exemplu as fu vrut sa citesc cărțile lui Eftimie dar nu se găsesc in format Kindle. Altfel am un aparat care nici iluminat nu e, se mișcă mai mult in reluare dar intră în cam toate buzunarele și e foarte ok sa citești de pe ecran. La orice alt display dupa o ora de citit parca sunt teleghidat, Kindle efectiv ma relaxează, pa fel ca și cartea… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
4 years ago

Atunci Go ahead! Magazinul celor de la Amazon este fantastic suplinește orice chestie nu îți place la un Kindle.
Sincer pe mine nu m-ar deranja dacă editura ar pune cartea pe Amazon pa care ar adauga si comisionul astora. Cărți in format electronic sunt și de la editurile românești, numai ca au un sistem tâmpit de protecție carr practic te obligă sa pe citești pe calculator. Si asa să le citească ei, caci ei am dat bani ptr un reader ca sa nu îmi mai fut ochii și sa il pot lua peste tot.

Livache
Livache
4 years ago

https://calibre-ebook.com/
pentru scos DRM-uri ii trebuie un add-on

btw, ce fel de dicționare cauți?

fullmeta1
fullmeta1
4 years ago

Eu chiar sunt multumit de paperwhite-ul meu, bate la fund orice* tableta cand e vorba de citit. Serios acum, mi se pare simtitor mai odihnitor cititul pe kindle decat pe tableta, iar daca e de scos la soare (plaja) deja e cam stop joc pe tableta. Mie mi se pare ca paginile se dau decent :). Vezi ca la inceput isi indexeaza cartile de pe el, in caz ca ai pus mai multe asta ar putea sa fie o cauza a lag-ului. Dictionarul merge ok (engleza..), adica apesi cu degetul si in cateva (2-3?) secunde ai rezultatul. Carti in romana… Read more »