Mie reclama CEC imi place. #antifeminism

Am vazut reactia in online cu privire la noua reclama CEC. Asta de-aici.

E atat de tare ca cred ca imi inchid contul la BRD si ma tenteaza sa-mi deschid la ei.

Desigur glumesc, nu ii apreciez prea tare, am zis aici, aici, si aici despre interactiunea mea cu ei.

Iar reclama asta nici nu mi se adreseaza ( bine, CEC e banca de bosorogi, nu inteleg ce cauta tinerii aia sub 70 de ani in reclama), ca nu n-o sa fac eu card de credit la CEC, sau altundeva sa tin pasul cu viata. Daca tre’ sa tin pasul cu viata si nu mai am ore de munca nu-i bai, facem un downgrade, de la Veracruz la Meriva, de la vacante in Oceanul Indian la vacante la Baile Felix, ca eu sunt un cetatean modest si despre asta e vorba.

Si inteleg ca femeile nu apreciaza, ca ele nu-s asa, stereotipul ALA. Ceea ce e foarte bine, daca e adevarat, ca-nseamna ca aia de la CEC n-or sa aiba clienti la carti de credit.

Ce vreau sa spun e ca orice femeie se simte atinsa de astfel de reclame si stereotipuri e invitata sa plateasca ea chiria, masina, si restul. Si asta-i tot. Si asa-l scapa pe partener de clipele alea in care e teleghidat si vede ca munca nu mai e de ajuns la cat il strang buzunarele.

Pana una alta, un numar semnificativ de barbati s-ar putea sa rezoneze cu ideea si nu inteleg de ce sunt femeile lezate , ca clipul pare sa nu li se adreseze lor ci partenerilor lor, aflati in nevoie de cascaval.

Iar asta e ciudat. Că femeile ( de data asta din România ) nu-s ținta reclamei, dar domne, ele nu vor să fie identificate cu stereotipul ăla și protestează. Cum? Platind chiria, masa la restaurant, mobila de prin casă și ce mai e? Poate, că nu cunosc pe toată lumea, dar mai degrabă prin ”să nu mai facem reclame din astea nașpa, care nu-s moderne, că societatea a evolutat.”

Deci va să zică – bărbații ( că lor li se adresează produsul din reclamă, asta sper că-i clar) fac carduri de credit pentru ALTE MOTIVE, nu pentru că nu mai reușesc să întrețină familia fără efortul ăsta…

Bai, eu, din cand in cand, mai am sentimentul tipului din reclama – de holy fuck, holy fuckity-fuck – alți bani(?). Și-s la fel ca tipul din clip, oftez și mă execut, că ce să faci, ții pasul cu viața, nu-i ca și cum mă obligă cineva la ceva. Asta e viața , ăsta e rolul meu și sunt ok cu el, chiar daca uneori banii mă dor.

Și știu că daca sotia se simte lezată, oh well, ne va cumpăra o mașină nouă de pe cardul ei de credit, nu? De asta romulanilor nu prea le pasă de părerile femeilor lor despre reclamele stereotipate cu femei stereotip. Pentru că-i simplu să schimbi stereotipul ăla. Este?

Pana una alta, desi banca e veche, reclama e destul de actuala. Nu pentru toata lumea, dar cam e. Si as putea sa extrag din facebook niste probe cu privire la nunti misto si costuri și alte asemenea si… dar n-o fac. Ca mie nu-mi pasa. Eu doar apreciez un clip cinstit.

Au fost totusi cu bucă, c-au zis așa cu mantă ”ține pasul cu viața”, nu altceva.

Dăcât #respekt agențiilor care-n 2019 mai au coaie să fie bărbate. Și cu asta dau și pe twiter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
4 years ago

Și știu că daca sotia se simte lezată,

De a ta nu stiu, dar a mea cred ca s-ar simti lezata. La modul “adica insinuati ca m-am casatorit cu unul care e atat de boschetar incat ia mobila de la ikea pe credit?! Doar uratele fac asta!!!”

Stropic
Stropic
4 years ago

Nu stiu ce sa zic, eu nu vad nimic de bani acolo. Adica da, zic ei de card de credit, dar e asa pe final. Nu mi se pare ca e nimeni stresat ca de unde bani sau ce de munca. Dimpotriva, cred ca fac referire la alt stereotip, si anume ca femeia dicteaza multe lucruri (cum e si normal, daca ma intrebi pe mine :))). Si nu pot sa ma supar 1. Ca e adevarat, la mine si cam la toti cunoscutii mei. 2. E de bine, ar fi culmea sa ma supar ca feminista ca femeile iau decizii,… Read more »

Ala
Ala
4 years ago

Cum ar veni, i-ati pizda in rate..acum doar cu 15% dobanda. Mi se pare foarte corect si sugestiv si corect pentru rromanica.

Ala
Ala
4 years ago

Err..un singur corect

Buruc
Buruc
4 years ago

@Ala
Chiar e sugestiv, pai ar mai fi barbatu macho priceput la toate fara pzd in rate ? Se completeaza treaba, compatibilitatea la rromanika.

gabi
gabi
4 years ago

Reclama asta se potriveste perfect unui prieten de al meu :))
Pana sa o cunoasca pe actuala sotie, era bagabont cu noi, apartamentul in care locuia era gen “pestera”.
Apoi a aparut doamna (urmata de copil) si lucrurile s-au schimbat complet.
Nici nu l-am mai vazut de vreun an :))