Filme: The wandering Earth

Pe Netflix. Chinezesc. Am mai văzut producții ciuciungheze care mi-au plăcut . House of the Flying Daggers , Crouching Tiger Hidden Dragon , Shaolin Soccer …

Ăsta e unul dintre ele. Cel mai bun SF pe care l-am văzut anul ăsta . De departe.

Viitor apocaliptic , soarele se extinde dincolo de orbita Pământului, tre’ să plecăm sau murim . Soluția e simplă, cu casa în spate prin galaxie, ca melcii, până la proxima gigantă roșie.

Intriga incepe la întâlnirea cu Jupiter , care trebuie folosit pe post de praștie gravitațională să ne arunce mai departe.

Să te uiți în cerul roșu și să vezi de-a lungul orizontului Tot un Jupiter, asta e ceva .

Singura chestie nașpa când mă uit la filmele chinezești e că am impresia că nu mai înțeleg engleza.

Altfel, filmul e făcut antihollywood antiamerican . Eroii sunt chinezi, ruși și francezi și vorbesc cele trei limbi. America e cu fața la frig și la întuneric .

Mai vreau.

Send to Kindle

8 Replies to “Filme: The wandering Earth”

 1. Daca excludem premisa principala (aia cu plecat cu Pamantul prin univers ca un caine pe calea Victoriei) e un film bun, mai ales la partea de efecte speciale.

  Insa tot filmul mi-a ramas in cap ca e imposibil din orice punct de vedere ce au propus aia acolo asa ca filmul a fost distrus pt mine. M-am bucurat doar de imagini, incercand sa exclud orice logica.

 2. Mie nu mi se pare imposibil . Trebuie sa luam in calcul in primul rand ca soarele nu se transforma maine in giganta rosie. Intr-un viitor foarte indepartat multe lucruri pot fi posibile.
  Acum, ca implementarea ideii de motor cosmic , poate n-o fi chiar pe modelul arzator de aragaz, e un detaliu.

 3. Stai ca am fost lacunar. Eu am contestat faza cu “ne luam pamantul in spate si plecam prin galaxie”.
  Pai:
  – nu va mai exista atmosfera, intelegi de ce
  – temperatura la exterior= temp spatiului vreo -450 grade
  – nu va mai exista miscare de rotatie, deduci tu urmarile
  – nema poli magnetici ?

  Apoi: ideea de motor sa iti impinga pamantul: consum de energie imens (aia foloseau pietre sau ce naiba?), putere imensa, etc .

  Deci chiar daca ar reusi sa il mute, aceasta plimbare distruge casa :).

  Ieseau mai bine daca ziceau: “cand ajungem la destinatie, parasim nava-pamant ca e inutila si ne mutam pe alta planeta plm”

 4. – nu va mai exista atmosfera, intelegi de ce

  Nu prea conteaza ca nu ai atmosfera externa, desi nu cred ca dispare complet, se subtiaza cu frigul . Problema e oxigenul ca-l consuma motoarele si nu-l mai produce nimeni, dar as trece peste, ca-i doar un film.

  – temperatura la exterior= temp spatiului vreo -450 grade

  Fahrenheit?
  Sunt -240 grade C/ 2.7K.
  Dar, prin sistemul solar e mai caldut asa, plus ca Pamantul are rezerve interne, miezul extern care se roteste si mai face caldurica + motoarele care ard. Tot ce-ar trebui sa faca ar fi cred sa mentina Pamantul in rotatie. Ei zic ca opresc rotatia, si la cum au pus motoarele e firesc ca sa ai propulsie, dar tot se poate roti pe o axa perpedinculara, de la nord la sud.

  – nu va mai exista miscare de rotatie, deduci tu urmarile

  Nu asa grave ca o giganta rosie in perimetrul careia te afli.

  – nema poli magnetici ?

  E o problema cu crema aia de protectie UV si gama cu factor 50+, dar aia e, te descurci cu ce ai.

  Apoi: ideea de motor sa iti impinga pamantul: consum de energie imens (aia foloseau pietre sau ce naiba?), putere imensa, etc .

  Ideea nu e noua in literatura. Intr-o carte de care mi-ai adus aminte si pe care n-am terminat-o ( ar fi o buna idee s-o reincep) am citit prima data acum vreo 5 ani ideea asta, care in teorie e posibila, dar distanta si timpul in care vrei sa bagi carbuni sunt cam mari.

  Deci chiar daca ar reusi sa il mute, aceasta plimbare distruge casa :).

  Partial , da. Totusi ei vorbeau acolo doar de o folosire a materiei Pamantului pentru accelerare, apoi merg din inertie. Cat de fezabila e treaba si daca mai ajungi cu mai mult de o pietricica in noul sistem solar e greu de spus. Dar, bai nene, e un film SF.
  Si pentru un film SF nu apare nimic care sfideaza legile fizicii, lasand tusele accentuate de imagine. Tot ce propune e o idee, ca o teorie, care lasa loc de investigat.

  Ideea mutarii Pamantului insa e in lucru de foarte multi timp, iar pe o scala temporala mai relaxata, ca nu bubuie maine soarele, e destul de fezabila, prin alte procedee.

  In cca 1 miliard de ani, orice o locui planeta asta atunci va cam trebui sa se mute o orbita mai in spate, nu din cauza ca devine soarele giganta rosie, ci din cauza ca va straluci un pic cam tare, iar amenintarile de-acum cu incalzire globala and shit vor fi niste glume pe-atunci.

 5. “Si pentru un film SF nu apare nimic care sfideaza legile fizicii”

  Pai toata plimbarea asta cu planeta sfideaza legile fizicii. Pt ca presupunand ca s-ar putea, nu s-ar intampla asa cum arata aia acolo.
  Ai pula atmosfera, pula lucruri care sa stea pe pamant (deci cursele lor cu basculantele pe acolo nu ar trebui sa existe), etc

  Apoi mi am adus aminte de inca o faza. Cand baga aia mega sarja sa dea raza pana la Jupiter, tin cumva pe ambreiaj de nu o ia pamantul invers? :))

 6. De ce sa nu ai atmosfera?
  Si de ce sa nu ai lucruri care sa stea pe pamant, daca nu ai avea atmosfera?

  Cand baga aia mega sarja sa dea raza pana la Jupiter, tin cumva pe ambreiaj de nu o ia pamantul invers? :))

  Cum adica sa nu o ia pamantul invers, ca aia incercau, sa faca ceva in punctul ala sa o ia Pamantul invers, dar motoarele lor erau mai lesinate decat gravitatia lu’ Jupiter si aveau nevoie de un sut in cur.

 7. Acum sa vedem cine-i bate pe astia ? La idee? Primul film pe care-l vad pe ideea asta; plecam cu tot cu planeta 🙂
  Astia cand think big apoi big nene!

 8. am scris un wall of text, am apasat post, am primit eroare 405, mi-am bagat pula :))

  iti las asta aici si gata :)):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.