Scurt cu referendumul 2019

*poza din feat este logo-ul unui partid din Moldova. Moldova lor.

Am vazut azi intrebarile de la referendumul pe teme de justitie ( o pula, e pe teme de pedepse si pe teme tehnice care tin de modul de promulgare a unei legi).

O MARE pierdere de vreme. Doua intrebari, astea de mai jos.

OK, sunt de bun simt si sunt de acord cu ambele idei propuse, le-as spune solutii, dar nu rezolva mai nimic. Ba, chiar, daca o sa am timp si nu ma duc la ski, la gratar, sau la mare o sa si stampilez acordul meu.

 1. Nu rezolva nimic daca infractorii nu ajung sa fie condamnati pentru infractiunile alea. Dar daca ajung sa fie condamnati, fie ca li se gratiaza o parte din pedeapsa, fie ca li se reduce pentru contributii la literatura universara de penitenciar, tot cam aia e. Deci, apa de ploaie si PR pentru presedinte. Meh
 2. Eu sunt de acord, dar or s-o treaca prin Parlament. Si de ce pula mea votam pentru o situatie specifica si nu pentru un cadru general? Daca e asa de important hai sa votam pentru interzicerea oricaror ordonante de urgenta in domeniul justitiei pe linie de stabilire de infractiuni, pedepse si organizare justitiara. Incorsetam un pic mana libera in domeniul asta, si punem o regula ca modificarile se fac doar prin lege organica, asa cum si este reglementat de fapt tipul asta de legiferare

Legile organice se adoptă cu votul majorităţii membrilor fiecărei Camere. Legile ordinare se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră.

Daca nu e de ajuns, ca e asa de important, se poate pune o intrebare de introducere a unui regim special de majoritate, de tipul celui care conditioneaza modificarea Constitutiei.

Intrebarile astea sunt o bascalie si ma simt oarecum jignit sa fiu intrebat asta. Serios

Send to Kindle

8 Replies to “Scurt cu referendumul 2019”

 1. Dupa Brexit Ro va avea 33 de eurocurve in loc de 32. Singura modalitate de boicot inteligent a alegerilor ar fi ca populatia sa voteze masiv un independent, adica o singura persoana. Da, e de domeniul SF, dar cum ar suna ca un independent sa ia solo 80-90% din voturi iar partidele sa nu scoata nici pragul electoral de 5%. Din pacate aia anti-PSD/PNL/PMPL multi au muscat galusca cu USR…

 2. La europarlamentare chiar e posibil. M-am uitat și e destul de relaxat. Nu ai nevoie de sute de mii de semnături să candidezi independent, sau eu nu am văzut. Cred că dacă îndeplinești condițiile legale, gen să nu fii condamnat , etc, depui candidatura și gata.

 3. Astia independentii tocmai pe asta se bazeaza, leahamitea oamenilor fata de partidele consacrate. Majoritata blafeaza glorios . In plus uneori sunt impinsi in fata de diverse interese, pe de alta parte chiar daca ies n-au nici o putere/cuvant in fata gastii majoritare a partidelor mari. Eu de ex incerc sa votez impotriva majoritatii tocmai pentru a evita puterea excesiva in mana unui singur partid ( oricare ar fi el ) pentru ca in tari primitive gen Romania sigur se ajunge la dictatura.

 4. Cica sunt 7 independenti…
  Pe unii probabil ii stiti mai bine de pe share-urile de FB/Whatsapp decat prin ce fac… ca de exemplu ala din Galati, George Simion, unionistul lui peste… a bagat bani de benzina sa se duca pana la cimitirul ala unde au pus aia saci negri pe crucile romanilor, doar ca sa-si ia capace de la bozgori si sa mai si posteze filmuletzul :)))) Nu stiu cum a inteles el ca asta i-ar aduce voturi in plus… Gen … lol, pe tine vrei sa te votez cand pe tine te bat bozgorii in gura cimitirului? Ha ha ha….

  Oricum petarda incompetentei la alegerile astea si-a luat-o PRMul. Inca odata s-a dovedit ca Vadim a fost singurul care tinea partidul ala, asa schizo cum era… BEC a respins alianta PRM cu PRU pe motiv ca in registrul partidelor presedintele era Vadim, ala fiind la conserva din 2015. :))))))

  Cum zice si Catalin, parca mai bine pui la ruleta sa vezi cu unul nou daca o fi bun sau nu , decat sa votezi cu unul care ai certitudinea ca nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.