Iar cu bănci: N26

Sigur ați auzit și de ei, dar dacă locuiți în România nu puteți ( încă ) să vă faceți cont, deși sunt o bancă online.

Pentru că sunt o bancă germană, cu prezență în încă câteva țări, UK fiind una dintre ele.

Și cum eu mă ocup printre altele cu încercarea conturilor la diferite unități bancare mi-am deschis și la ăștia. De fapt, am pierdut cardul Revolut și tre’ să fac ceva, mă gândeam că ăștia sunt un fel de revolut și poate sunt mai buni.

Mnu prea. Adică e , doar dintr-un singur punct de vedere, foarte important. Hai două.

Unu la mână, la ăștia poți să îți faci mai multe… spații le zic ei. Cum ar fi conturi, dar ideea e că pui bani acolo și nu pot fi accesați de pe card. La Revolut nu poți. Poți avea o grămadă de conturi la Revolut, unul per valută, dar cardul e legat la toate. Dacă termini banii dintr-un cont, își trage singur din celelalte. Deci dacă ți-a fost furat cardul și nu ai limite setate, sau nu e înghețat, e cam belită treaba.

De aia nici nu pot să țin sume fantastice in Revolut. Eh la ăștia o să pot.

A doua chestie e că poți seta direct debit, ce vrei tu și merge. Și e util in condițiile in care cea mai prietenoasă bancă din țara asta e ușor amenințată în mod repetat de incompetență din aia soră cu falimentul.

Deci ăștia sunt cam că o bancă.

Poți să îți înscrii cardul in Google play și să plătești cu tilifonul pe baza de NFC, să îl blochezi sau nu pe diferite tipuri de tranzacții.

Cardul, în schimb, vezi poza de sus, e urât și transparent. Urât cu spume aș zice, cred că intenționat. Dacă le dai vreo 5 lire pe lună îți dau unul mai frumos și beneficii mai premium așa.

Și poți să scoți și cash de la bancomat. Cam câți vrei tu*. Îți setezi tu limitele.

Bun.

Partea nașpa e că e ca restul băncilor din UK. Nu ai posibilitatea să îți deschizi cont decât în liroaice, din ce văd. Poate dacă mă fac premium pot și în alte valute, cine știe. Nu scrie clar. Scrie că ai putea economisi bani in Euro, dar nu văd cum.

Deci nu e un concurent pentru Revolut. Dar este unul pentru băncile celelalte, jegoase , din UK.

Cum îți faci cont ? Online, ai nevoie de o poza cu pașaportul, un selfie, un număr de telefon de UK, o adresă să primești cardul și locația să fie activată la telefon. Cred (?) că ai putea face și din Romania cu fake location. Nu știu sigur.

In 10 minute aplici, în 4 zile vine cardul. Eu mi-am pus niste mărunțiș și mă joc cu el să văd pe unde pot plăti.

Am retras bani de la bancomat din UK, fără comision .

Am platit contactless la autobuz.

Cam asta e.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
4 years ago

Despre Monese si TransferWise stii ceva( ai folosit)?

Mihai88
Mihai88
4 years ago

Monese am eu de ceva timp. Nu e vreo mare smecherie. Am carduri de lire si euro de la ei. Desi aplicatia e misto, functioneaza bine, cardurile au mers inclusiv la inchirieri auto in Europa. Ce ma enerveaza maxim la ei este faptul ca au limite la conturile standard destul de mici, gen 600 eur/luna la top up de pe un alt card. Se poate incarca prin transfer bancar mai mult, dar dureaza. In rest….transfer intre cardurile Monese in diferite monede instant, curs valutar ok……merita incercat ca si alternativa pentru cand mergi in vacante, dar nu e “reliable” pe termen… Read more »

kd-
kd-
4 years ago

Vezi ca si la Revolut poti sa-ti faci Vault. Cate vrei tu, in ce moneda vrei tu. Pui banii acolo si poti sa mori de foame ca de aia nu te atingi decat cu telefonul.

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Da. Probabil m-am retardat si am ignorat aia. 🙁

XC47
XC47
4 years ago

Poti sa faci card si la TW. 😉