Șefii la vreme

Voiam sa scriu Weather Master, dar dupa aia credati ca fac reclama la cauciucuri.

Am citit saptamana trecuta, in drum spre casa, un articol dintr-o publicatie online de o deosebita rezonanta locala despre cum grindina nu a afectat zona unde locuiesc eu ca au construit niste statii antigrindina in niste localitati din jur.

Ca stiam ca se prognozase furtuna cu grindina si voiam sa-i cer lui tata raportul dezastrului natural, dar nu raspundea.

Cand am citit articolul mentionat, mi-am zis “e cacat, cred ca nu a fost nicio grindina, ca nu-s astia in stare chiar sa faca ceva pe tema cu alea”. Stii cum sunt oltenii, carcotasi. Ma gandeam ca daca au tras cu alea sigur n-au mers, sau n-aveau rachete , sau. Dar nu. Ca m-am intalnit p-orma cu tata si stia treaba, auzise si rachetele vazuse si norii mutati de colo colo.

Si n-a picat, bai vere, nicio grindina. Acu’ ca efecte secundare , de la unii din sat care au vii, si pentru care s-au construit statiile alea , s-a dus dracului si ploaia, cam uscat, care va sa zica. Nu conteaza, a picat toata la noi, duium.

Si-ar mai fi ca, deh, statie anti-traznete n-au, si-mproces mi-a impuscat un router si-un proiector cu senzor. CSF, NCSF.

Mai intai am injurat ca baga-mi-as pula in statiile lor antigrindina, pai chiar asa, facem bine la vie, da’ rau la mine? Eeee…

După care am văzut asta:

Oricum o dam, am cam inceput demult sa ne jucam cu vremea. Si-o sa tot hingherim norii si ploaia de colo colo.

Pana la urma ( cand o fi urma aia) n-am indoiala ca omul va reusi sa controleze si aspectul asta, daca nu cumva se intruneste vreo conventie mondiala si decide ca nu e voie sa ne jucam cu astea, ceea ce ar fi de cacat.

Pana una alta, partea proasta e ca atunci cand tu alungi norii , piatra, etc de la tine, exista consecinte. Seceta sau inundatii.

Pe de alta parte, cred ca mare lucru din recoltele astora de la Zalau n-a mai ramas

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
gabi
gabi
4 years ago

Dacă și la noi se folosesc aceste rachete îți dai seama la ce nivel au ajuns alte țări mai dezvoltate. Partea proastă e că oamenii nu au decât un control relativ asupra fenomenelor meteo (mai degrabă se joacă cu focul). N-am auzit de studii serioase despre implicațiile acestor manipulări. Probabil de aceea sunt și acele schimbări total impredictibile și de o violență din ce în ce mai mare.

Stropic
Stropic
4 years ago

Pare asa, too good to be true. Dar la mai multe statii din astea, na. 🙂 Vedem dupa efectele secundare.

Cum adica ti-au impuscat routerul? La propriu, chiar asa au nimerit?