Când te sună recrutorii să le dai de muncă

-Salut, Catalin. Mai ții minte că am vorbit acum câteva luni și ai zis că să te sunam pe la jumătatea anului să ne spui ce status mai ai ?

-Mda, salut.

Io mi-aduc aminte un pic altceva, da-n fine, oi fi uitat si posibil il incurc cu unul caruia i-am dat jet ca nu avea ce sa imi ofere.

-Pai, care e situatia ta curenta, esti disponibil?

-Bai, da si nu prea, daca ai un proiect bun am notice de 3 saptamani, o lună.

Ii mai explic una alta și-l intreb :

-Dar ai ceva proiect?

-Aaa, nu inca, dar am o gramada de clienti care cauta ce stii tu, ce-ai vrea sa lucrezi mai bine […]( si incepe cu vrajeli de centuriste, ii miros p-astia de la un kilometru, dar e ok si sa fi sunat si-ntrebat de vorba din cand in cand. Cred. )

Si-ncepe iar cu textul pentru care l-am trimis la seminte data trecuta:

-Da’ tu pentru cine prestezi acuma? Nu de alta dar sa stiu sa nu te ofertez la aceeasi companie. De parca ar putea, lol – astia ai mei sunt cam singurii care duc oameni acolo si se oftica toti aia marii gen RED si K2 ca ei nu au loc acolo si nici contractorii nu-i ajuta sa-si faca loc, lol -> si e un motiv bun pentru asta. Eu primesc plata la 2 saptamani nu la 30 de zile cum ofera aia marii.

-Da, boss, nu e niciun secret pentru astia lucrez. Chiar daca ma ofertezi tu nu pot sa accept eu, lol .

-Aha, si proiectul e remote . Mama ce proiect bun ai, esti acolo direct pentru client , sau prin companie de consultanta?

-Nu-s direct ( doar pentru ca n-am insistat, lol ) sunt printr-o agentie.

-Aaa, da ii stiu, cred ca deja lucram cu ei, le dam si noi oameni?

-Ce face? Boss, am zis agentie nu companie de consultanta, aia prin care lucrez eu sunt ca tine, e mai clar acum ?

-Aaa, da, asa e , ei sunt concurenta. Asculta, esti in masura sa aduci oameni pe proiect ?

-Mnu! Nu acum , cel putin ( nu mai e nevoie si de alti oameni care s-o arda pe energy saving mode vara, ma descurc singur, multumesc).

-Da’ stii cu cine pot vorbi de la client pentru asta, ca cred ca avem niste oferte foarte competitive.

-Da, stiu . ( Probabil ma crede tampit).

-Ok, pai stai ca iti trimit eu acuma un mail si sa-mi dai mie numarul de telefon si mailul aluia si eventual sa ma introduci la el, sa vedem cum putem colabora. Si sa-mi dai si CV-ul ca iti gasim si tie repede de lucru .

-Lol, nu.

-Haa?! Cum nu?

-Pai in primul rand ca e impotriva relatiei mele contractuale cu agentia actuala sa facilitez o alta agentie sa aduca oameni la la clientul actual, e un fel de sabotaj, nu tin neaparat sa intru in vreun litigiu, multumesc. Si-apoi nu e in interesul meu?

-Aaa, ok, bine. Sa-mi dai CV-ul.

-Da, sigur.

Si ma suna inapoi peste 15 minute de pe alt numar de US din ce imi dau seama, ceva voip, sa ma intrebe daca sigur-sigur nu-l pot pune in legatura ca el da si ceva comision si nu o sa fie probleme cu agentia ca ei sunt foaaarte discreti si respecta business etiquete si privacy, aha. Spagarul.

-Nu, ba, n-auzi ca nu e in interesul meu sa fac asta? Ce-ai!?

-Cum sa nu fie in interesul tau, Catalin , ca noi conectam forta de munca cu clienti din toata lumea intr-un mod competitiv fata de concurentii nostri, prin contributii de genul asta ne sporim baza de clienti si putem sa dam de munca la mai multi oameni, INTELEGI?

-Da. Si nu e in interesul meu. Cum adica, boss, mai competitiv? Veniti voi la astia ai mei sa le aduceti niste agarici incompetenti mai ieftin, asa? Si eu ar trebui sa sprijin asta ?

-Nuu, noi oferim rate bune atat pentru client cat si pentru contractori. ( de parca exista asa ceva)

-Dar memoria mea e de elefant d-ala batran la treburi din astea. Si-i aduc aminte discutia noastra din octombrie, pe care bineinteles ca n-o mai stia.

Linksap ii cheama si daca ai treaba cu SAP , dupa parerea mea, nu ai de ce sa lucrezi cu ei, ca orice oferta e la ei, sigur e si la ailalti numiti mai sus si posibil si la inca altii. Sunt doar recrutori de sclavi, adica aduc SCV-uri pe plantatie. Preferabil moca.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 years ago

N-auzi ca iti gaseste si tie “ceva” de lucru dupa? :)) Lol, barem sa se fi laudat cu vreun contract cu rata dubla inainte…

Bine de stiut.

Manowar
4 years ago

Esti prost-crescut. Un om educat i-ar fi raspuns civilizat “sa-mi tarai coaiele pe coliva ma-tii de #sarak, mars la cacat si mori de ebola, jegule”.

Eu cel putin asa le zic (adaptand, desigur; adica le zic “you fucking pleb” in loc de #sarak). Pentru ca plm, asa-i frumos.